Страница 12 от 59 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 880
Like Tree399Одобрявам

Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:Техническа информация за Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric

Извинявам се че питам много, но нали съм любопитко, пък и отговорите ви ще са полезни и за други незнаещи като мен. Разбирам че номинала го определят при конкретни- външна т. ; вътрешна вход. и изход. т. ; дебит на изход. въздух. Ето за дебита ми е въпроса, защото разбрах че мощността на климатика се определя от него. Ако например 12LGC има номинал 4 кw, това при HIGH вентилатор ли е ? И ако е, на какъв номинал мога да разчитам ако съм го пуснал на LOW за да не ми духа много ? И ако излезе че на ниска вентилация номинала пада, това според мен би трябвало да се отчете при оразмеряването за необходима мощност, освен ако на потребителя не му пречи HIGH. Така ли е - Вие кажете.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В сервизното на ТОШО европейски изрично пише турбина на ХАЙ при 5 метра тръбен път, когато дават % на падане на мощността в таблицата при вътрешна 20 градуса.Сега гледам и сервизното на LDC - там стойностите са дадени на НАЙ, но за максимално топлоотдаване.

4. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Извинявам се че питам много, но нали съм любопитко, пък и отговорите ви ще са полезни и за други незнаещи като мен. Разбирам че номинала го определят при конкретни- външна т. ; вътрешна вход. и изход. т. ; дебит на изход. въздух. Ето за дебита ми е въпроса, защото разбрах че мощността на климатика се определя от него. Ако например 12LGC има номинал 4 кw, това при HIGH вентилатор ли е ? И ако е, на какъв номинал мога да разчитам ако съм го пуснал на LOW за да не ми духа много ? И ако излезе че на ниска вентилация номинала пада, това според мен би трябвало да се отчете при оразмеряването за необходима мощност, освен ако на потребителя не му пречи HIGH. Така ли е - Вие кажете.
    Иво, каква според теб е дефиницията за "номинал"?
    Номиналът като термин може да се разглежда в поне два аспекта за които се сещам.

Единият се определя от "нормални работни условия" при които е поставено съоръжението. Тоест реално използваните параметри определят номинала. Пример: променливотоков асинхронен електродвигател. Може би знаеш (не зная специалноста ти), че всеки един от тях включен в мражата (50Hz) има постоянна скорост на въртене ~1500 об/сек; 3000 об/сек и други, като това се определя конструктивно. Какво става обаче ако променим честотата на захранващото напрежение - оборотите се променят. За тези електродвигатели се приема за НОРМАЛНО да работят на мрежова честота и затова НОМИНАЛЪТ им е определен на 1500 об/сек. Ако този двигател го управляваш с честотен регулатор (инвертор) той успешно може да се върти с обороти от 1/20RPM до около 2000RPM. Номиналната скорост от 1500RPM се постига САМО при 50Hz честота на захранващото напрежение.

Вторият аспект се определя от така нареченото "задаване на стандарт". Тоест се задават условията при които се достига НОМИНАЛ. Приведено на човешки език: избираш си конкретни параметри на работа и ЗАПЛЮВАШ, че това е НОМИНАЛ. Примери много и то най-вече при сложни многопараметрични системи. Производителите задават номинал така че продуктите им да са "атрактивни" и това не винаги са реалните условия на работа. Ако понякога се чудиш защо едни мънички тонколонки имат по-голям номинал от други доста по-големи, горенаписаното е един от възможните отговори. Климатичните системи изцяло влизат в този обхват и номиналът при тях е нещо което да те накара да "лапнеш шарана".

Апропо, при автомобилите защо не се говори за номинал при скоростта? Само за консумацията на гориво? Някой, някога реално да е постигал тази консумация която е СТАНДАРТ от производителя на автомобила?

Та с целия този роман посланието ми е, че Номиналът е един и не е правилно да говорим за номинал при едни условия, номинал при други условия и т.н. Това е малко в сверата на техническата философия.

П.П. Сещам се и за трети аспект при определяне на номинал и той е свързан с отклоненията от условията на работа, гранични параметри и т.н. Не ми се философства сега за него, а и на пръв поглед не е свързан с темата. За пример: линейните размери в една размерна верига.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Аз си мислех че номинал е максимално допустимата скорост на въртене на компресора без да се претоварва. А от номинал до максимал върти като отдава по голяма мощност, но от натоварването му се скъсява живота. Нали затова казвате да се оразмери по номинал а не по максимал, за да не върти дълго над номинал и да се амортизира.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Има климатици с номинал 6 кв. и макс 9.1 кв. любимата ми нокрия а прехваления дайкин уруру сарара има номинал 6 кв. а на макс е 6.2 познай кой от двата климатика е по разтоварен когато работи в номинала си?

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

повечето машини не могат да поддържат максимални обороти на компресора за повече от 10-20 минути ,софтуерно е зададено .. за това в никакъв случай не трябва да се взема максималната мощност и да се дава тя като БТУ както правят някои фирми .. Иво за номинала не се мисли - той се чете на табелката .

8.  

9. Ant
    Ant е офлайн

Тук е от
    Nov 2010

Номинални са тези условия/стойности, при които е предвидено/изчислено да работи дадено устройство.Текущи, реални, най-често срещани.

Максимални са пределно допустимите условия/стойности, без да се разруши устройството.

Оптимални са възможно най-добрите постижими условия/стойности.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Новите модели на Fuji LU i LT са вече на нашия пазар прави впечатление изчистения дизайн датчик за движение и по добри параметри.

http://www.tempexbg.com/articles.php...Electric&inv=1

11. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Новите модели на Fuji LU i LT са вече на нашия пазар прави впечатление изчистения дизайн датчик за движение и по добри параметри.

http://www.tempexbg.com/articles.php...Electric&inv=1
    Нямат все още цени?

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

"датчик за унижение" е интересна и напълно излишна екстра която със сигурност ще вдигне цената с едни 150-200 лв

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Според мен от тези само LT заслужава внимание, ако съдим по килограмите на външното.Ако при LT са избегнали хардуерните проблеми и са сменили компресора, може и да се преглътнат 100-200 лева.Гледам, че на вътрешното тяло входа на фреона е сепариран, влиза в обменника по няколко тръби - http://www.g-klima.cz/files/27-SPLIT_novinky_2011.pdf .

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Не искам да "пророкувам", но говорих с колега от фирма внасяща въпросните машини и по информацията която получих, разбира се не на 100% сигурна, най-евтиния модел ще е LU мисля, и ще гони цената при пускането на LGC едно време. А за другите модели подгответе са цени от 2000 лв. нагоре....Пак казвам, инфото не гарантирам, че напълно достоверно.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Напълно е възможно, LT ще го изравнят сигурно по цени с ДАЙКИН FTXL модела, който е към 2100 без монтажа, а може и повче да струва.

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Напълно е възможно, LT ще го изравнят сигурно по цени с ДАЙКИН FTXL модела, който е към 2100 без монтажа, а може и повче да струва.
    Няма лошо! Но нека качеството да отговаря на цената!!!

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

А дано, а дано, че то напоследък качеството нещо куца навсякъде.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 59 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения за Fujitsu/General Fujitsu/Fuji Electric 07 LU
    От gogorog във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-13, 13:40
  2. Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 351
    Последно: 27-10-11, 22:44
  3. Каква е разликата между(Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric) и кои да избера
    От bat.zdravo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 28-07-11, 01:38
  4. Fujitsu/General/Fuji Electric - за това къде се произвеждат
    От bestregards във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 11-08-09, 12:32
  5. Доволни ли сте от LGC серията на Fujitsu, Fujitsu General и Fuji Electric
    От dgenov във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 12
    Последно: 13-07-09, 19:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе