Мери и докладвай после.
Мери и докладвай после.
Смених бушона и очаквано пак изгоря, откачих външното тяло и пак изгоря, и спрях с опитите Занесох платката на ел. техник да я види как си треба, щото моята компетенция приключва до горене на бушони. Обаче там като му я дадох я погледна и има един елемент ц22 смд монтаж елементче кафяво на цвят и се беше спраскало, мисля, че е кондензатор, ама не претендирам, само по означението си гадая. Та тва е единия от заподозрените, а що той е изгорял вече е друг въпрос. След някой ден ще стане ясно кво му е било, инак поне свалих и го изчистих хубаво, турбина ала бала, питата измих та светна, ся остана да кажат, че нищо не става от платката и да го изхвърля е така как си е чист на боклука И повече никога нов климатик!!!
Този пост е редактиран от avenger; 21-06-16 в 22:42.
Не пишеш на колко години е, ако е нов, не е ли в гаранция? То при електронните елементи, как да предвидиш, колко ще изкарат.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Ама си упорит поне.. Казах ли ти да не го правиш това! Както и да е.
Въпрос: Двигателя на турбината беше ли включен към платката като го пусна с новия бушон?
Ако беше снимал това Ц22 поне в коя верига е да се ориентираме.
И тоя елтехник, нали не е от тези дето опъват кабелни инсталации и връзват автоматични предпазители? Виждал ли е някога платка на климатик?
Аааааа упорит съм много Всичко без външното тяло беше включено, ама като не казваш кво да меря на тоя двигател, те са 5 кабела баси, и от де да знам какво трябва да показва Ако кажеш на кой кабел кво да меря веднага ще ти отговоря. А платката я дадох на човек, който се занимава с електроника на климатици, а не от тея дето опъват лед светлини Чак толкова не съм горски Та кои кабели викаш да меря на мотора, че и без тва ми виси над главата да отхвърлим и него като заподозрян, макар че мотора е Панасоник и е способен на всичко, както и да чурулика като канарче още на третия месец от покупката. Климатика е Фуджи лдц купуван е 2010 едва на 5 години е и това му е втори дефект. Имам два нови и два втора ръка, ем да ви кажа тея втора ръка си висят на стените и не може да разбереш за присъствието им, а тея новите хем не са от най-евтините, хем само парчета правят. Другия нов е Фуджи ЛБЦ по спомен той е на 10 години, но не е работил интензивно-с него дерт няма. Сори за спама, малко се увлякох чакам Румбата да каже за кабелите, че мултицета тръпне в моята ръка.
Този пост е редактиран от avenger; 21-06-16 в 22:44.
Бях се зарекъл повече да не помагам на хора чрез форума, че след последния съвет рязко изчезват и не връщат информация.
Ся, на буксата имаш червен, празна дупка, черен, бял, жълт и син кабели. Нали така.
Мултимера го слагаш на обхват диод/преход/. Червената сонда я слагаш на черния кабел, черната на червения кабел и казваш какво ти отчита. После пак червената на същия кабел а черната на белия и записваш и казваш какво отчита. Моли се да не изпиука мултимера.
Упорит си, ама не слушаш! Турбината не се намира във външното тяло. И като ти върнат платката, монтирай я и я свържи само към захранването. Изключи цялата периферия. Ще започнеш да закачаш едно по едно кабелчетата, докато пак изгърми бушона. Погледни какво е закачено от другата страна на последното боднато кабелче и бягай пак при майстора!
Еи ся меря и докладвам......
черен и червен -936
черен и бял 017 не пиука ама то нали пиука само когато меря съпротивление, не съм знаел че и на обхват диод пиука ?
Сега и аз да кажа на Румбата, и аз все се заричам да не помагам в автофорумите щото идват питат ние 5 човека гадаем и разплетем някои засукан проблем и накрая човека писал проблема се реши и не казва как, е къ дъ ни тъ я яд Ама кво да праиш заричам се ама вече над 12 години от както ми е първата регистрация в такъв форум все си пиша и обянсявам едни и същи неща на всеки новопоявил се Може и на вас да съм обяснявал знае ли се хихихи
Момци нещо ми залепиха релетата и ще заспя пред компа, утре ще видя кво сте писали
Този пост е редактиран от pif4o; 21-06-16 в 00:09.
Такъв ти е мултимера. Някои не пиукат.
Между черен и бял имаш подозрително нисък преход/много подозрително/! На този кабел ти идва 15V от платката, а вътре в двигателя имаш защитен ценер който гори при проблем със силовата интегрална схема. Като изгори силовата в двигателя много често връща високо напрежение към това 15V/белия кабел/ и отчита такива ниски стойности. 90% двигателя ти е дефектирал. Нормалният преход е м/у 0.5 - 0.7V.
Като ти оправят електрониката виж на този Ц22 единия край дали отива на белия кабел на мотора. Ако има общо с веригата на мотора само там може да се сложи и съответно дефектния двигател като върне 315V през белия кабел този кондер гърми.
Дано ти е здрав трафа на платката, ама като не ме слушаш може и той да е пукясал!! Електротехника ще каже.
Важно - като ти оправят платката правиш следното - вадиш синя, жълта и бяла жица от буксата на мотора и ги изолираш. Да останат само червена и черна жица в буксата. Чак тогава го пускаш. Ако пак изгърми бушона - даваш и двигателя на елетротехника да го оправя. Електрониката ще остане невредима/ако е корав греца/ само бушон ще смениш още един път.
Дръж ни в течение с платката като стане.
Мерси Румба, аз въпреки че не разбирам тази ниска стойност ми се видя много подозрителна на белия и черния кабел, ще изчакам платката и действам по твоя план. Надявам се до 2-3 дена да ми я върне. Ще ли ти се за по адекватна връзка да ми драснеш един телефон на ЛС, когато платката е при мен и изпълня твоите заръки да ти звънна и да ти кажа какво се случва, щото аз от нетърпението си страдам, все бързам хаха, като ти пиша в форума и докато отговориш може да съм изгорил и на енергото главния предпазител на трафа в квартала Пък и бирата от мен после
п.п. Сетих се да те питам, ако мотора е виновен не трябва ли бушона да гори когато пусна климата от дистанционото и се подаде захранване към мотора. Защо гори още с включването в контакта ?
Този пост е редактиран от pif4o; 21-06-16 в 09:44.
Не, дистанционното пуска само захранването към външното тяло и няма общо с този бушон. При дефектен двигател така трябва да се случва - бушона да гори веднага при включването на щепсела. Довечера ще ти пратя телефона, че сега бързам.
Мерси Румене преди малко ми се обади техника, както ти така и тои каза че е сигурен че проблема е в мотора и то силовата верига а сигурно и платката и не подлежал на ремонт. Каза да му го занеса да го погледне ама.... се съмнява че ще става за нещо. И сега следва въпроса кво праим? Румба ти можеш ли да го оправиш тоя мотор или да почвам да търся нов ?
Подлежи на ремонт естествено, но трябват знания и части. За съжаление вече сме в сезон и е много натопорчено и няма да мога да ти помогна. Нямам грам свободно време. Ако беше с чипсет на Хитачи щях да ти пратя части и майстора само да ги смени, ама е на Панасоник а такива нямам. Не ми е дефектирал такъв двигател и нямам части. Съвета ми е да се обърнеш към колегата Mega от форума - той се занимава с европейски климатици. Ако има някой употребяван дори и с повредени лагери ще е супер. Даже и от друг модел би станал. Аз се занимавам само с японски климатици и нямам такъв. :-(
Sent from my D6603 using Tapatalk
Мерси Румба, мотора в темпекс е 190 лева, платката ми е готово но оня в темпекс не пропусна да ме захапе че ся като съм си сложел новия мотор н аоная платка ако не била направена добре щял съм да изгоря и него Сега ще видя колегата Мега.
Готова ли е платката? Бравос. Какво ти каза майстора? В кои вериги са били проблемите и какви елементи е сменил.
Двигателя в момента е в неустановено състояние, за това питам да се ориентирам. Можеш и двигателя да му занесеш да го отвори.
Тогава със сигурност ще се разбере дали е дефектирал и няма да се налага да се ползва метода "проба-грешка", че нали знаеш че тока се състои от концентриран пушек, който се освобождава при определени условия. Такива не трябва да създаваме, макар и в бушон.