2000+ е множко за машина без съществени екстри ..
2000+ е множко за машина без съществени екстри ..
Ако запазва отоплителна мощност, както е показано на графиката, екстри не ми трябват.
графиката така както е представена е само илюстративна и по скоро с рекламна цел .. даже бих казал подвеждаща .. нали не искат да кажат ,че климатика запазва номиналното си топлоотдаване до -7° .. няма такъв климатик .. по скоро това става с постепенно повишаване на оборотите на компресора като при -7 трябва да е максимално 3.2( за 9ката) ,и 2 при -20° - доста добре ,без да е нещо кой знае какво .. повечето машини на 100 волта са с подобни графики ,а някои с доста по добри
Айде сега.Зубадан запазва мощността до -15 градуса.Никой не е казал, че се запазва КОП-а, а единствено мощността.Първоначално публикувано от Alexi
Дай пример за 100-волтова машина която запазва при - 7 градуса под нулата 100% от мощността която има при +7 градуса.Най-много да посочиш японската версия на зубадан.Друга няма.
А иначе за цената повече от 1900 масимум 2000лева с монтаж, в противен случай доста потребители/кандидат клиенти ще се замислят дали да не изберат друга марка.
Екстрите са достатъчно и все полезни(поне за мен), като ми липсва единствено плазма филтър полезен за детска стая.Според мен ако всичко отговаря на рекламата и ценово се позиционират в FTXS серията на дайкин, то LT ще е по-доброто и съответно по-разумната покупка при положение, че до -7 градуса няма спад на мощността, при -20 градуса има 12-ката разполага с 3кв мощност, а в същото време 35-цата на дайкин има 2.55 кв мощност при -10....
Ако ЛТ е аналога на АРКТИК LECN, който се продава в НОРВЕГИЯ, или поне близък до запазеното му топлоотдаване при -20 и надолу, то напълно ще си заслужава парите.
edi1
Завиждам ти на оптимизма
Ще се внесе "подобрена" версия!
Е, поне можем да се надяваме и да помечтаем....
Toshiba RAS-285JDR - при 7°С външна температура, отоплителна мощност 4 kW, при -15°С външна температура - 4.95 kW......Сещаш се, че при -7°, тази стойност ще е по голяма.Първоначално публикувано от justify
оптимист си ,но не мога да ти разбера добре мисълта ... след като графиката ти е толкова ясна я ми кажи тия 3.2 кв за 9ката при -7 номинална или максимална мощност са според теб ? според мен са максимална ,и като такава спада от 5кв примерно или колкото има при +7 на 3.2 ,за какво запазване на мощността говорим .. другия заблуждаваш елемент е ,че климатика реално не може да работи според графиката тъй като ясно е написано ,че поддържа максимални обороти на компресора до 20 минути .. т.е. това топлоотдаване изографисано на графиката е пиково моментно топлоотдаване .. ти си възприел тоя оптимизъм от продавачите на японски клими ,те така си представят машинитеПървоначално публикувано от justify
Ако проследиш линийката от ляво надясно (т.е. отзад напред) ще видиш че при +7°С показва номиналната стойност на климатика. Просто е. Значи при -20°С показва номиналното топлоотдаване.
ами аз на тая графика не виждам тока ,така че стига гадания .. графиката в сервизното когато се изнамери ще покаже истината .. то така излиза че климатика много слабо се влияе от външната температура до степен да противоречи на някои физични закони ...
Според мен няма противоречие с физичните закони, а нови подобрени компресори, постигащи неща невъзможни до преди няколко години.
Е те това е оптимизъм достоен за слоган в комуникационната кампания на новите моделиПървоначално публикувано от rist
не виждам връзката с конкретния модел Фуджитсу обаче .. напротив .. подобна графика се постига с много сложен и скъп двустепенен компресор( отдавна известен) който се ползва само в някои висок клас машини от 18 нагоре непознати на нашия пазар ... това Фуджитсу със сигурност няма да е с такъв компресор .. пак казвам нека изчакаме да се появи сервизната ,и пак ще коментираме