Според мен изобщо липсва схемо-техника за PFC при този климатик,за да падне до 0.6.
Ето някои решения от Ренесас:
https://www.renesas.com/en-in/produc...nditioner.html
Според мен изобщо липсва схемо-техника за PFC при този климатик,за да падне до 0.6.
Ето някои решения от Ренесас:
https://www.renesas.com/en-in/produc...nditioner.html
Добре де , на SPST DR-a при 70w. отчитало cosф 0.7. а това е върхов модел на тошиба където се гони ефективност ? Говорил съм с птиятел който работи в ерп от 15г. и ми отговори че при инверторните мотори се получавало така поради някъкви смущения в отчитащия уред/електромера. Но се плащало само активна енергия. Така че фактора не е фактор за сметките на битовия потребител. Това ми беше отговорено.
Не се тормозете с този cos f,той е само за промишлени абонати където се следи постоянно,за такива като нас няма значение.
Говорим съм с човек от ЕВН,и той ми обясни много отдавна.
Не съм много сигурен но това го нищехме преди време в една друга тема.
Да се върнем на темата , колега Djenev още два въпроса:
1. Понеже всичките ми клими до сега са били с две клапи , може ли да провериш дали се усеща струя отвесно долу под климатика , в крайно горно положение на клапата на първа и втора скорост-охлаждане?
2. В колко кубика помещение е монтиран твоя и с каква изолация ? Може и да си писал някъде ....
3. Пробвал ли си energy saving сензора , как ли ще работи ?
Не бързай с отговорите , жегите предстоят. Поздрави
1. Абсолютно никаква струя не се усеща надолу, когато клапата е в хоризонтално положение. Проверих на 1,2,3,4 скорост на вентилатора, никакво отклонение на възд.поток надолу. Струята е строго хоризонтално насочена, основната част от възд.поток минава над клапата, много малка част под нея, на максимум 5см. под клапата. Т.е. на 5см. максимум под клапата има възд. поток. Климатика е монтиран над диван, нищо не се усеща под него.
2. Монтиран е във всекидневна, 20-21кв.м., 50-53 куб.м., изложение - изток, панелен блок. Изолация само вътрешна - ГК + вата 10см. таван, ГК+вата 5см. на двете външни стени.
3. Сензора не съм го пробвал още.
P.S. Забравих да пиша за още едно наблюдение - при офф турбината спира напълно, тръгва след 3мин. на супер ниски обороти, за да "усети" температурата. При спряла напълно турбина липсва и усещането за влага в изходящия въздух.
Този пост е редактиран от djenev; 15-07-18 в 22:42.
При Фужитсу , това дали да спира турбината при офф или да пъпли на супер низки обороти може се избира от сервизното меню. Моите съм ги оставил да въртят.Предполагам и при новите го има като избор. Поздрави.
При отопление може ли да не се върти турбината когато е в off?
При LM не може ... но ако не погледнеш не можеш разбра дали върти.
То пък като не се върти големия келепир, студена вълна пълзи вертикално под климатика, по-добре да я духа надалеч. Всъщност, зависи от разположението.
Нещо за новия модел KLWA , по спецялно 9-та ?
Дават мн. добри децибели за вътрешното и сравнително добър минимум , датчик за теч на фреон. Външното е малко по-тежко от 09 на LM Естествено става въпрос за малки изолирани стаи. :
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 25-07-18 в 12:28.
Интересно , 09 на LM на -7 запазва 2,12kw. при номинал 3.2.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Няма нищо интересно, запазва я за 10-тина минути след дефрост или след като е пуснат.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
недей така с лошо
09KGTA, днес реших да измеря как е с консумацията и нов рекорд . Интересното в случая е , не колко ми консумира климатика, а до колко успява да свали.
Ееей, разгеле.
И на топлене да покаже подобни стойности....
Преди три години като купих първият климатик ми беше много странно как така инвертор работи на вкл./изкл. през 10мин.
Браво!Браво на машинката!
- - - - - - - - - -
Как е струята, силно ли подухва, едвам едвам се усеща или средно положение?