djenev, Следене позицията на ротора с векторно интерполиране има при климатици от 90-те. Има няма повече от 20 години. Тея xDR не ги знам какви са но са следствие на едни други клими. Някви дървета ги водят тук спецовете...
Иначе е лесно да му смъкнеш оборотите. Номера е и да върши работа, както казах.
Да върши работа ама някой път по-добре да не я върши тази работа. Хевито слезна на 149W, а супер дупер прехваленият боклук дайсейкай-6 на 220W изключи и почна on/off през няколко минути. 170W работи малко и изключва, че даже и клапата си разхожда до крайните положения. Та от такава работа в момента аз не виждам смисъл...
Миланов и до Дайсейкай 17 да докараш, май пак ще се оплакваш. Това xDR да не е каквото си мисля, че ми прозвуча като някакви VRV на Тошиба?
Оплаквам? Не се оплаквам, просто споделям моето виждане. Не казвам, че е най-правилното, просто го споделям.
Та евала на този фуджак и то 14-ка.
Не бе Румба, за DR серията те бият-сещай се де.
Миланов, от 17.00 часа досега я чакам 13-ката на дайсейкай 8 да изключи, но си стои на 120W. Навън е с градус по-топло от вътре, където държа точно 25°С. Това, на снимката, е мощността на дайсейкай 8. Дайсейкай 5, размер десятка, стоеше на 50W при същите условия. Писах, че всяка една хубава машина може да се програмира да работи като цепеница, в зависимост от акъла на ползвателя и. Това, разбира се, не я прави боклук Сега си спирам и осмицата, защото е безсмислено да върти. Сипи си една студена биричка и си купи вентилатор от лидъл, да рахатясаш!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Стигна 68% влажността вкъщи и за това ги пуснах. Иначе си ми е екстра на 26,5° стайна. Аз си ги ползвам като цепеници, на първият off и ги спирам.
Но определено вътрешното на моят дайсейкай има някакъв проблем или нещо не уред. Твоята като си стигне заданието почва ли on/offпрез няколко минути и клапата я разхожда до най-долно и най-горно положение. Едва ли.
Защо "едва ли"? Мога да я накарам да работи точно така, както пишеш. Знам как се прави, но не съм мазохист. Има си правила за правилна настройка при охлаждане, които се различават от тези при отопление. Затова ти предложих 1000 лева за машината ти преди години, а преди малко те пратих за вентилатор. Режим "изсушаване" е доста сложен за вас двамата с миг82 и ти препоръчвам да не го използваш, за да не се объркаш съвсем.
P.s: Да не е затворил кварталния ви лидъл?
Какъв режим "изсушаване". Само се натиска червеният бутон.
20180730_211046.jpg
И стига с това "сложно", "не е за всеки".
Три бутона са...
- - - - - - - - - -
С настройките на горната снимка се пуска. Охлаждане, 24°, "плазма-озонатор". За 3...4 часа малко над 2литра водица се събра.
20180730_211801.jpg
Rumb@ta,
При Brushless DC мотори, позицията на ротора винаги е известна, без значение sensored или sensorless, то това лежи в принципната основа на управлението. Sensorless-BEMF се използва и преди 90-те, както и в климатиците от 90-те .
Тук става въпрос за съвсем друго нещо, Field Oriented Control и не става въпрос за интерполация. В 90-те, такова управление би струвало колкото целият климатик, че даже и отгоре. Изискванията към изчислителни способности на mcu-то са много сериозни. Отделно current sensing-a изисква мегасемпъли/сек. скорост, 12-бита презицни АЦП-та, прецизни ОУ(операционни усилватели) - всичко това немислимо за битова техника преди 20 години.
Тошиба имат патент точно за прецизно измерване на фазовите токове в широк диапазон, с токов трансформатор, мисля с подмагнитване с постоянен ток(constant current bias). Доколкото си спомням около 1999-2001 година. Този метод е заложен точно в *DR-сериите(UDR, PDR и т.н.). - машини с уникални характеристики, ненадминати в много отношения до ден днешен.
Този пост е редактиран от djenev; 31-07-18 в 00:00.
Гледам и прозорчето оставено отворено на заден план за да го закрЕпиш , миланов нали питаше за "настройките" ... тея финните
Тоя термитник ако имаше кво да покаже щяха да му оставят ватметъра отпред като на DR-а бре не ти да го окичваш кат на цигански кътър пискюли по ушите.
Инак АКО е свалил на 120w.бива , колкото 12-ка LMC серията на Фуджитсу за която марка е и темата и раздела ... "ако сте забравили"!
Този пост е редактиран от Mig82; 31-07-18 в 00:15.
Миланов, някой беше казал, че в България най-дълго траят временните работи.