Първоначално публикувано от
djenev Вече имам първоначални впечатления от 09KGTA на отопление. Да припомня, климатикът е в 20кв.м. всекидневна, с прилична вътр. изолация. Настроен на 23 град., поддържа 23.9 - 24.2. Вентилатор на първа степен. Врати отворени навсякъде, в другите две стаи работят Дайсекаи 8.
Минимумът, на който съм го видял да падне е 143-147W. Обикновено ако се налага да слезе под 150W минава в офф. Външната температура е около 12 град. в момента. Работи он-офф, като това е почти незабележимо. Развърта много плавно до 450-500W, задържа за кратко и когато стопли и усили вътр.вентилатор почва да сваля плавно до 150-155W.
През деня при нормален битов шум е абсолютно незабележим, не мога да разбера он или офф е. Вечер при абсолютна тишина едва доловимо се чува фреона при тръгване на компресора, при спиране на компресора - никакъв шум от фреон. Явно управлението на EEV-то е изпипано, плавно освобождава налягането, за разлика от Дайсекаите ми, при които около 15сек. след спиране на компресора се чува не слаб шум от "разтоварването" на налягането.
При офф клапата не се качва, остава в същото положение. Вентилаторът не спира напълно, а върти на супер ниска скорост.
Засега много добре се представя. Е, можеше минимумът да е малко по-нисък
, но и това е много добре. Дайсекаите и те работят он-офф в момента, но нямам с какво да измеря в момента до какви стойности качват и свалят. Sonoff-ите като дойдат ще ги видя и тях.
В заключение - постарали са се откъм шумове, по-незабележимо работи от Дайсекай 8. При все, че тръбният път на фуджицуто е 2 - 2,5м.
Изразходвана ел.енергия за последните 13часа - 1,467Kwh. Средно на час - 112Wh.