да , би било добре да се провери
да , би било добре да се провери
Е с това мога да се справя. Дотолкова съм достатъчно грамотна да се справя сама. Само да с съмне и ще го реализирам. После мога да потърся съвет какво да го правя.
Тема: Как се размразява Fuji RSA-12LGC принудително. (Прочетена 182 пъти)
Божеееей /с гласа на Прасчо/. Колко емоции за един дефрост...
ок , но в никакъв случей не изпозвай топла вода за разкрежаване , в твойта машина има доста електроника и може да стане "проблем"
"Къпането" не го възприемам по принцип. Затова предпочитам машината сама да се справи, но ако може да се "подпомогне" без груба сила или с по правилна експлоатация, защо не. Аз имам машината от няколко месеца, никой не ми даде указания за правилното използване, а монтажниците и продавачи, между другото, докато я монтират и вземат париците много хвалби, а после се скатават. Това е по повод по горния пост на Kasap.
Защо толкова Ви смущава факта, че темата е прочетена 182 пъти. Явно има доста хора, които се интересуват или имат сходния проблем, но по една или друга причине не могат или не искат да питат.Първоначално публикувано от Kasap
One665, прочети това: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37916.0.html и по-точно първия пост.
Абстрахирай се от конкретния разглеждан модел а само в/у т.4 - това условие го има при всички климатици и обяснява защо при ниски зададени темп.(18-20 C, в добре изолирани помещения) инверторите не влизат в дефрост.
Нищо му няма на климатика ти.
Не Ни смущава - забавлява ме. За 2 часа - 40 публикации и подобен интерес... отдавна не съм наблювал. /баси, ма то нямало лед!/Първоначално публикувано от One665
аз също смятам че темата е актуална за доста хора , да не казвам хиляди за България , на който лятото им е монтиран климатик (и за някои е първия им климатик !!!) и сега когато той работи на отопление и им поднася разни изненади по добре да попиташ от колкото да се правиш на всезнайко
Радвам се, че се забавлявате. Всъщност лед има. Но, ако на вашето питие е свършиш мога да ви пратя от моя, ако мога да изкъртя и този от климатика ще Ви изпратя и него. Така, частично ще си реша и пролема с разледяването. Не съм искала умишлено да създавам толкова голям интерес, с нищо не съм го провокирала.
Благодаря основно на JONY за активното включване.
Да, Jony, аз също съм на този принцип - по добре да попитам. Имам наблюдения по дългогодишни върху панасоник, инверторен, от малайзийските. Еми такова нещо не съм виждала при него. За 4 зими лед е имало само веднъж върху него - една зима, когато в Пловдив се държа цял месец около -15. Много тих (и вътре и вън), няма пукания, няма клокочене. Монтиран е в сходни на моите условия - с съседни апартаменти. Сходно изолирани. Като цени от същия клас, може би панасоника малко по скъп - преди 4 години.
Затова при всичките суперлативи за Fuji - очаквах малко повече. Не се оплаквам. Но обичам да съм информирана. А като изключим рекламите и техническите спецификации, които третират обикновено идеалните условия, инфорацията за Fuji е доста малко.
благодарности , аз приключвам за тази вечер . Всичко най най ........ One665 и лека на всички не заспали все още !
Лека на всички включили се и на тези които само са чели. Аз ще си продължа четенето. Още ми е рано за лягане.
One665, има ли смисъл да ни хвалиш тук малайзийските панасоници като на хиляди от тях им се повредиха компресорите в миналите години.Относно твоя случай с неразмразен напълно инвертор Fuji:
1. имаш изолирана ,не много голяма стая.
2. климатика ти поддържа много точно зададената температура.
Извода е много ясен-според алгоритъма за управление на климатика той няма нужда да се размразява,защото дори с лед успява да поддържа зададената температура/стаята се нуждае от малко топлина/.Задай му по-висока температура/25 гр/ и най-много след 1 ден ще се изчисти напълно.
Благдаря на всички включили се. Днес окончателно се разледи. Сега отново е мъгла и ще го проследядали ще се обледи отново.
dan66, наистина спрямо 12-цата стаята идва малко малка 3.5*5.0*2.60, но тенденцията е да се разшири с още 3.5*1.5 и тогава ще си дойде добре, но .... криза.
Не хваля едни или други климатици. Просто имам наблюдения от малайзийски панасоник (от модела с прахосмукачката). За 4 зими не мръднал. А има още една годиан от гаранцията на външното му тяло.
Тц. Само на компресора имаш гаранция. И то само ако са спазени гаранционните условия.Първоначално публикувано от One665