Малко да повдигна темата.
Днес е около 5°C на вън. На външното тяло долу има перманентен слой от лед с височина около 4-5см. И 100 размразявания да минат той си стои. Това не беше ли признак за малко фреон в системата?
Малко да повдигна темата.
Днес е около 5°C на вън. На външното тяло долу има перманентен слой от лед с височина около 4-5см. И 100 размразявания да минат той си стои. Това не беше ли признак за малко фреон в системата?
А нещо притеснително в това има ли?Първоначално публикувано от vanko68
Махнах леда с гореща вода и климатика заработи учудващо тихо...
Признак е,че водата не се оттича добре и бързо..Само това. Виж дали ти е дибре нивелацията и в двете плоскости. А и може да е събрал лед в големите студове,което си е чат-пат нормално.
Аз пък ще кажа че е доста притеснително този лед долу. Днес имах един Шарп с такова оледяване и беше смачкал втората тръба все едно е вакумирал сламка и беше спукана утре ще смимам да видите за какво става дума.
Полярния лед така прави, преди две години при МЕ-то често се случваше, при GC серията.
Утре ще видя дали пак е натрупал лед. Защото тоя днеска дето го махах си беше наистина насъбран още от големите снегове (събота и неделя)Първоначално публикувано от vanko68
Леда е в тавата и няколко пръста нагоре, притиска долния ред тръби на топлообменника, той се смачкава като вакуумиран, първия път като го видях преди години на един Хаер, реших че е фабричен дефект, просто изглежда невероятно да е от лед, но е така.
Най интересно е че се получва от горе на тръбата, а не долу кадето би трябвало да притиска от леда повече.
vclima, то това ясно. Не е приятно, но определени модели имат склонност към този "феномен". Явно формата на тавата и ниско разположения топлообменник влизат в комбина и правят бели.
Аз исках да разбера на Turbosol леда къде е, че както го е написал е малко двусмислено вътре ли е, вън ли е тоя лед
Днес, за сега лед няма, жалко че не го снимах вчера. Леда е в долната част на външния топлообменник (или както там му се казва). Вижда се като се погледне външното тяло отзад.Първоначално публикувано от deian
А ето и снимка от въпросната тръба е малко няма вид но пък климатика заработи перфектно след една заварка и зареждане.
Аз пък да ти използвам снимката, че пак да обясня. Очертал съм със син цвят зоната която се беше покрила при мен с лед, който си оставаше и след размразяване:Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Е да и този климатик беше така монтирван е 2006 и се оказа със 190гр фреон. А дали е изтекъл заради пробива или си е намалял с течение на времето не знам.