Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 90

Най-подходящия климатик за мен

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2010

Re:Най-подходящия климатик за мен

И след като прочетох това мнение вече съм 50% готов да започна работа в магазин за климатици

Ухкйасд нищо не разбирам от климатици обаче

2.  

3. Тук е от
    Mar 2010

За да не спамя и да заливам форума с теми искам да запитам нещо относно тръбата от външното към вътрешното тяло защото се породи спор

Да речем монтирам външното тяло под прозореца след което метър се качва нагоре и в горния край влиза в апартамента към вътрешното тяло ... има ли по - големи загуби (по ниска ефективност) отколкото да речем да се монтира и директно да влезе ?

Аз доколкото знам тръбата т.е. двете тръби са медни и по тях тече фреон
    Въпроса е този един метър ако го няма , ако е отвън или ако е вътре дали ще има разлика ?

И плазма филтъра вдига ли разхода на електроенергия

Благодаря ви предварително

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Gladiator6
    И след като прочетох това мнение вече съм 50% готов да започна работа в магазин за климатици

Ухкйасд нищо не разбирам от климатици обаче
    Е няма да си първия обикновено все такива работят в големите магазини.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Аз доколкото знам тръбата т.е. двете тръби са медни и по тях тече фреон
    Въпроса е този един метър ако го няма , ако е отвън или ако е вътре дали ще има разлика ?

И плазма филтъра вдига ли разхода на електроенергия
    На теория, с увеличаването на дължината на тръбния път пада и ефективността. На практика тази разлика е нищожна и рефлектира в стотни или десети в ефективността. Важното е самите медни тръби да имат отделна топлозиолация и по възможност по-добра (тази, черната по-дебелата е с по-добри свойства, аз предпочитам ISOPIPE, но има и други добри). Един метър няма изобщо да повлияе в негативен аспект а с оглед на някои специфики за моделите на Fujitsu, може да подобри шума от кондензирането на фреона във вътрешното тяло, който се получава при спиране и тръгване на компресора. За плазмения филтър - захванва се от вътрешно захранване 12V, като максималният ток, който може да протече към него е 0,5А. Това прави най-много допълнителна 6W, консумация когато е включен.

6. Тук е от
    Mar 2010

Благодаря много за разяснението а като е 12 волда 0.5 ампера това как ще прави всичките тези неща които рекламират (озон и т.н.) тоест има ли смисъл от него или е една излишна гъзарщина защото аз разлика във въздуха не направих

7. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Вътре има импулсен преобразувател към високо напрежение (от 12V към няколко kV). Високото напрежение между двата електрода озонира въздуха. Има реален ефект от него и работи добре.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2010

разбирам щом е доказано
    А вярно ли е , че филтъра се сменял на 3 години и другите филтри ги изхвърляли на първата профилактика ... които уш са антибактериални и трябва принципно да хващат там работите които плазмата е озонирала

10. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Плазмения филтър се почиства и продължава да работи в нормален режим. Другите два филтъра (които аз наричам пасивни на жаргон) се зацапват и губят ефекта си грубо на първата година (това зависи и от степента на употреба и количеството запрашеност на помещението, дебити и т.н.). Но тъй като те вече нямат този ефект, единственното нещо което правят е само да пречат на дебита на въздушната струя. Затова повечето монтажници ги изхвърлят с основание още на първата година, а някои и изобщо не ги монтират. Реален ефект от пасивните филтри има само при някои хора със специфични алергии, които наистина казват, че с помощта на филтъра се чустват по-комфортно и правят разлика в това дали присъства или не (аз лично не правя разлика - на всяка година го хвърлям а слагам такива когато /и ако/ се сдобия с подобни, но не държа непременно на всяка цена да има такива).

Малко повече информация за активния филтър - плазмения: Захранва се с 12V и консумира ток около 0,5А. Съдържа повишаващ трансформатор, схемата му е изключително проста. Ето примерна такава:

На изхода на трансформатора излиза високо напрежение около 10кV с изходен ток между електродите от порядъка на 0.6mA (600uA). Този ток йонизира неутралната молекула на кислорода, като тя поглъща електрони и така става отрицателно зареден йон. Отрицателно заредени йони на иначе неутралната кислородна молекула може да се получат основно по 4 начина: радиоактивност; висока температура; UV светлина и високо напрежение. Филтъра в LD моделите ползва последния начин. Ефекта от отрицателно заредените кислородни йони може да се намери в множество публикации, но синтезирана информация на английски има тук:
    http://www.peakpureair.com/negative_ions.htm
    1. Отрицателно заредените йони увеличават кислородния поток към мозъка...
    2. Предпазват от микроби във въздуха...
    и т.н.
    П.С: Ако модераторите сметнат, че информацията ще е технически полезна за повечето потрбители, може да преместат поста в темата за техническата информация

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Плазмения филтър се почиства и продължава да работи в нормален режим. Другите два филтъра (които аз наричам пасивни на жаргон) се зацапват и губят ефекта си грубо на първата година (това зависи и от степента на употреба и количеството запрашеност на помещението, дебити и т.н.). Но тъй като те вече нямат този ефект, единственното нещо което правят е само да пречат на дебита на въздушната струя. Затова повечето монтажници ги изхвърлят с основание още на първата година, а някои и изобщо не ги монтират. Реален ефект от пасивните филтри има само при някои хора със специфични алергии, които наистина казват, че с помощта на филтъра се чустват по-комфортно и правят разлика в това дали присъства или не (аз лично не правя разлика - на всяка година го хвърлям а слагам такива когато /и ако/ се сдобия с подобни, но не държа непременно на всяка цена да има такива).

Малко повече информация за активния филтър - плазмения: Захранва се с 12V и консумира ток около 0,5А. Съдържа повишаващ трансформатор, схемата му е изключително проста. Ето примерна такава:

На изхода на трансформатора излиза високо напрежение около 10кV с изходен ток между електродите от порядъка на 0.6mA (600uA). Този ток йонизира неутралната молекула на кислорода, като тя поглъща електрони и така става отрицателно зареден йон. Отрицателно заредени йони на иначе неутралната кислородна молекула може да се получат основно по 4 начина: радиоактивност; висока температура; UV светлина и високо напрежение. Филтъра в LD моделите ползва последния начин. Ефекта от отрицателно заредените кислородни йони може да се намери в множество публикации, но синтезирана информация на английски има тук:
    http://www.peakpureair.com/negative_ions.htm
    П.С: Ако модераторите сметнат, че информацията ще е технически полезна за повечето потрбители, може да преместат поста в темата за техническата информация
    С този си пост за пореден път доказа поне пред мен, че когато знаеш нещо го обясняваш до най-малката подробност без да хокаш или принизяваш отсрещния, който си е задал въпроса (че не му трябва толкова да се интересува, вживява и т.н.). Защото на Гладиатор можеше да му затвориш устата с 2 приказки да речем, и че много издребнява с въпросите си за този плазмен филтър. Повечето от начетените тука пускат линк към зададения въпрос или отговарят с по 2-3 думи и толкова. Явно теб не те е страх, че ще ти откраднат занаята
    Адмирирам те за това ти отношение към останалите не много знаещи и дано все така да продължаваш

12. Тук е от
    Mar 2010

Благодаря аз аз попрочетох и други теми относно работата на този вид филтри
    Може би не правя разлика защото не съм го ползвал без него ...
    А за пасивните филтри ще си купя когато идват на профилактика и видят , че имам ще ги сменят няма да го оставят без

"Иначе за такъв филтър тази цена която обявяват е направо wow"

13. Тук е от
    Mar 2010

Пък техниците днес ми обясняваха , че LDC консумирал повече от LGC ...но за сметка на това го биел във всичко друго .. Шум , отоплителна мощност и т.н.
    И на LDC ли казвате LD защото вече не знам ...

Каква е разликава освен в плазма филтъра предполагам ?
    Прочетох всички мнения на Board_Man но ми е объркано единия бил с повече мощност но за консумация питам ...

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Кажи на техниците да помислят малко, а не просто да гледат написаните данни за консумация на стикера.
    LD = LDC.
    Когато LDC консумира повече от LGC /говорим номинално/, то той и отдава повече. Реално ако слезе на мощността на LGC ще консумира ако не по-малко от него, то колкото него. Според мен е по-малко.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Каква е разликава освен в плазма филтъра предполагам ?
    Да вземем за сравнение двете машини: 12LGC и 12LD (12LD = 12LDC), LD сериите имат плазмен филтър, който е електронен и консумира малко в допълнение. Ако филтъра е изключен няма да играе в директното сравнение на двете машини. Компресорите им са еднакви. Остава електрониката, която също е еднаква. Разликата остава в "железата", размери на топлообменниците, както и в количеството фреон. Фреона на 12LD е 1050гр (с допълване от 20гр на допълнителен метър тръбен път). На 12LGC e 800гр. Заради по-късия топлообменник и тръбния път в самите тела (вътрешно и външно е скъсен). От там идва и малко по-ниското зареждане при 12LGC (около 80-90гр), но като цяло може да се каже, че в 12LD има с около 150-160гр в повече при еднакви други условия на работа (нужни за да гарантират и по-високата мощност). Минималните консумации на двете машини са еднакви. 12LD има малко по-големи топлообменници, с което по-ефективно извършва трансфера на топлина (и оттам термодинамичния цикъл има по-висока ефективност). От казаното до тук, мисля че всеки може сам да си направи извода кое ще работи по-ефективно, поставени при еквивалентни условия на работа. Да не забравя да спомена и една много добра екстра в 12LGC, която в 12LD я няма - това е ECO бутона (наричан още бутон за икономичност). Работата му е да ограничи максималната консумация на климатика от ел. мрежата. При 12LGC това ограничаване става на 950-980W (ел. консумация), което при очакван COP около 4 дава и ограничаване на изходната мощност на машината до 3,8-3,9kW. Дизайнерите са приели (и с основание), че работа над тези мощности ще даде значително понижаване на ефективността и с цел по-добра енергийна ефективност не позволяват на машината да работи в неефетивни режими (при активирана ECO функция).

17. Тук е от
    Mar 2010

Благодаря значи не съм се излъгал само си дрънкат , че консумацията е по - висока заради плазма филтъра който е 0,5 ампера което е нищожно малко..

Благодаря , Благодаря , Благодаря ако ще идвам до София ще те намеря за да почерпя

А предполагам LCC е старата серия на LGC

А тази функция ЕCO ще става дума за свръх натоварване (при -20 градуса да речем в голямо помещение) при мен предполагам няма да трябва като се има в предвид ,че стаята ми е 18 квадрата

18. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Благодаря , Благодаря , Благодаря ако ще идвам до София ще те намеря за да почерпя

А предполагам LCC е старата серия на LGC
    Aaa, може да не се разкарваш чак до София, ако имаш път към Пловдив, ще пийнем по една биричка на прохладно местенце . Иначе LCC e всъщност 1:1 LD без плазмен филтър и без DC мотор на външния вентилатор. По конструкция, размери, топообменници и др са еднакви с LD. LCC беше по-стария модел, който го наследи LGC. Като цяло LCC се водеше по-нисък клас (заради плазмения филтър и DC мотора на външния вентилатор). Разликата между LCC и LD е почети нищожна, докато разликата между LCC и LGC вече е огромна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Смяна на климатик (нов климатик-стари тръби)
    От ADAX във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 25-02-19, 20:58
  2. Подходящия лаптоп ?
    От Emil88 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 10
    Последно: 19-03-12, 20:01
  3. Климатик с плазмен филтър или климатик и въздухоочистител
    От ivosladur във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 20
    Последно: 04-12-10, 20:26
  4. Кой е подходящия климатик за нас?
    От fifceto във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 17-10-10, 20:23
  5. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе