Тоест LCC е по добър от LGC въпреки , че е по - стар така ли ?
Аз не виждам смисъл ако си прилича с LDC 1:1 да правят LGC който е по скапан така ли ...
Тоест LCC е по добър от LGC въпреки , че е по - стар така ли ?
Аз не виждам смисъл ако си прилича с LDC 1:1 да правят LGC който е по скапан така ли ...
Има си чудестна причина наречена "маркетинг". LGC е с по-ниска себестойност и не е лош климатик. Предлага се като наследник, на машина, доказала качествата си... А е и с по-висок COP Като сравниш промоциите в момента, с цените от преди 6 месеца ще ти стане ясно.Първоначално публикувано от Gladiator6
Мога да си заложа апартамента на облог, че като се натовари 12LCC и 12LGC на отдавана топлинна мощност 3кW, LGC ще изгуби по показания от мултимер/елетромер независимо, че "печели по каталог". Но това си е мое мнение, сега се чака някой да заложи и той неговия апартаментПървоначално публикувано от Kasap
Борд, не случайно споменавам "маркетинг". Мисля, че сме наясно с качествата на двете машини...
Имате ли информация колко е минималната температура на струята излизаща от климатика ? (появи се малък спор)
А ако го оставиш на 18 градуса и high на перката ще смъкне ли под 18 ?
Добре а защо в стаята ми стана 17 градуса и продължаваше да духа студено
Колко все пак е изходната температура която може да достигна.. 10 градуса беше измерената от мен
Напълно възможно - в режим на охлаждане даже е и леко по-надолу може да смъкне като изходяща струя. Ванко може би казва, че в по-продължителен период след статиране на помещението, тогава в самата стая няма да слезне по-надолу. Разлика от 1-2 градуса от температурата в стаята и тази по задание са нормални (особенно при преоразмеряване). Иначе ситуацията с изходящата струя при охлаждане в подобна със ситуацията при отопление: въпреки че климатика има режим до 30 градуса по дистанционно, когато го пуснеш на high и задание от 30, то изходящата струя е около 50-55 градуса (но това до определено време, до статиране на помещението). Същото е и при режим на охлаждане - изходящата струя може и да падне под 10 градуса (особенно при форсиран компресор).Първоначално публикувано от Gladiator6
Аз останах с впечатление,че пита дали температурата на стаята ще падне под 18 гр.а Иначе разбира се,че за да охлади изобщо,струята трябва да е с по-ниска температура от околната...Може и 3-4 гр да стане дори.
здравейте искам да попитам някой по-компетентен за климатиците фуджитсу защото нещо се пообърках . помещението за което ще се използва за отопление е хол+бокс 1-ви етаж,къща, около 27м2 при височина на тавана 2.60 , която в последствие ще падне с 10-на см. с изолацията от гипс картон стените са "външна" от към стълбите на която мисля да залепя фобран от вътре , другата е външна (източна) с 3.5м2 прозорец на която също ще има фибран , останалите вътрешни отоплявани с дженерал 12ub от който съм доста доволен.предлагат ми 12ldc но искам и вие да кажете дали ще се справя с 27-8м2 или да взема 14lgc ,объркването ми идва от обявените параметри и наименования на климатиците в сайтовете бихте ли ми ги разяснили коакво означават ,значи има 12ldc , 12lc ,12ld става въпрос за един и същи модел или не, а също и за 14lgc i 14lc но там май има разлика незнам. и също може и да ви прозвучи тъпо но има ли разлика м/у инвертор и dc инвертор и каква.и на края кой климатик да взема, като нормална температура за отопление, аз разбирам около 23-4 градуса.благодаря ви много.
Хубаво е да кажеш от кой град си. Ако е стая от апартамент, 12 LDC ти е достатъчен, но за къща по-добре вземи по-големия
12LDC = 12LD
12LCC = 12LC - изчерпан модел, може да има определени наличности някъде
кюстендил. и аз незнам кой просто квадратурата е такава че нито е за14 нито за 12 btuПървоначално публикувано от vclima
Точно това се чудехме дали ако го оставя на high ще падне под 18 градуса но за съжаление не мога да го тествам това в момента защото имам малък проблем с нивела на външното тяло уш панелката не поддава а то стои леко с 3 см настрани ... чакам техниците да си оправят бакията...