Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 49

Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #31

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Ха Ха на специализация в Капония по скоро.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,746
    #32

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Цитат Първоначално публикувано от sandre
    . Като говорих с него ми се похвали и монтажниците му казали, че били на специализация в Япония. Да си призная не повярвах, но ... дали има хора дето така да "пързлят" клиентите. Оставям на вас да кажете. Поздрави !
    Е има артисти в нашия занят.Специализация в Япония - как готино звучи.

  4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #33

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Цитат Първоначално публикувано от badr
    Специализация в Япония - как готино звучи.
    В търговската ни мрежа ,повечето марки клими го докарват на японско наименование и клиентите си правят такива асоциации,а после най много да се окажат японски ,ще са само батерийте в дистанционното.Та ще е нормално и монтажниците, да са трупали опит в Страната на изгряващото слънце.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    80
    #34

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Айде започна се. Да ми е честито. Има и няма 5-6 дни и вече нещо трака от вътрешното тяло. Чувам го на LOW и MEDIUM на вентилатора. Когато е на QUIET не чувам тракането. Значи казвам тракане, а то е нещо средно м/у тракане и виене. Може би прословутите втулки (или лагерчета) на турбината се обаждат. Не е силно, но го чувам добре. Мисля да им се обадя. Дано не ме отсвирят само.

  6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #35

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Това явно си е епидемия вече, не би следвало да не обърнат внимание.Явно дефекта е фабричен, вносителите би следвало да рекламират машините, от където са ги внесли.На моя LDC не се чува, вече работи 2 години.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    80
    #36

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Признавам, слабичко се чува, но го има. Определено се откроява от шума на самия вентилатор. Ето защо смятам, че са тези втулки (след прочетени теми тук от форума). Дали си струва да го записвам с апаратчето и да го качвам тук за мнение. Искам да съм сигурен, че е от тях шума. Би било полезно за други потребители, макар че се оказва хроничен проблем. Поздрави !

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #37

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Какви са тия втулки какво е това нещо нов климатик работил едва четири дена и вече почнал да вие и трака.

    Още не е започнал да работи, а вече вие на умряло.

  10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #38

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Явно проблема е повсеместен и е фабричен, не е на една-две машини.Май вносителите и сервизите трябва да обърнат повечко внимание на това и да питат производителите.

  11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #39

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Добре де защо при мой монтажи на FUJI нямам такива оплаквания. Уж са еднакви но явно се правят в различни заводи.

  12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #40

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Кой ги знае, може да са поръчали голяма серия части с дефекти и да са ги вложили в едните машини, може някоя партида да не са ги тествали като хората, ако изобщо ги тестват.Явно LGC вече не е среден клас от към някои монтажни елементи, а клони надолу.Пък и кой знае какви партиди пращат за България.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    1,384
    #41

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    sandre,много си го слагаш на сърце и не се знае дали монтажа е калпав,за да се вайкаш.Даже я помисли дали не си въобразяваш за проблемни втулки-лагери,не бери грижи.А ако наистина има дерт(не вярвам)-викай ги.А що се отнася за японците-кажи кои са,та да се посмеем-някой чорбаджия може да е ходил до Анталия,Ревиерата,Карибите,ама до Япония,та камо ли монтажник?!Монтажника го пускат с някой по-старши за седмица и е готов,та проговаря и японски.
    пп Момчета,коментира се,че се разтракват след време(както и много други) и става психоза,та ча тропат още в кашона.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #42

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Колеги, стига сте хвърляли боб, защо при дадени бройки няма проблеми, а при други има, къде ги произвеждали, как ги сглобявали, къде ги сърби китайците, какво са закусвали. Това го знаят единствено производителите и евентуално - вносителите. При този модел оплакванията станаха доста чести. Закупуването му си клони към тото - ще трака ли аджеба или не. Аз също ежедневно се "радвам" на кусурите му. Когато някой участник във форума моли за съвет и впечатления относно LGC, аз или нищо не отговарям или се старая да го подготвя за евентуални изненади. Не хваля модела, не защото съм антифен на трите марки, а защото като броиш 1-2-3000 лв, и останеш излъган и подведен...

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    80
    #43

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Джони01 въобще не се кахъря, повярвай, а и пиша тук, за да се прочете от всички, или иначе казано да се види, че нещо не е наред с тия клими (дано се лъжа де). Далеч съм от мисълта да оплювам марката, но съм педант и обичам нещата да са направени добре. Нищо не казвам за монтажа, защото аз въобще не съм в час с монтажите. Присъствах, гледах, но и гък не казах. Оставих ги да си свършат работата. Обаче си е факт, че е от голямо значение.
    ВелевКлима нямам си на идея защо се получава така. На моя пише Дженерал, ако има някакво значение. Далеч съм от мисълта, че някой от монтажа или продавача ме е "изпързалял". Обикновено имам доверие на продавача. Все пак гради и защитава име в региона. Мисля си, че и двете страни, когато са доволни е иделания вариянт. Предполагам добре ме разбираш.
    Обадих се вече и обещаха за утре да мине човек за оглед. Ще се повторя- звука (шума) се чува най добре на LOW и MED на вентилатора. На QUIET към HIGH не чувам нищо. Както казва съпругата все едно работи шевна машина. Мисля, че това е най точното сравнение. Снощи за да го усетя по добре, ръчно променях скоростта на вентилатора и при едно преминаване от QUIET и MEDIUM, в самото начало на вдигане на оборотите от тихо към средно се получи по силно тракане и утихна после, но си го имаше по слабо вече. Мисля си за втулки, защото тук изчетох почти всичко за Фуджи и често се говори за такъв проблем. Имам колега със същия климатик и той ми каза, че са му сменили въпросните втулки, защото се разтракали . Не зная след какъв срок на експолоатация. Друг приятел заедно с мен си монтира същата клима, но както казах от друг магазин закупена. Още не съм бил да видя как се държи неговия.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    80
    #44

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    Уфффф, извинявам се, че пиша един след друг постове. Аз подкрепям изкачването на коелгата Аваст3. Ако не бъркам, той бе казал за кусурите на този модел климатик. Аз съм ги прочел и решил за себе си, че ще го купя въпреки всичко. Но когато има някакви дефекти е добре да се споделя тук. Всеки сам си прави избора. Аз го направих. НАдявам се нещата да заспят и да се радвам на топло в стаята. Поздрави!

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,268
    #45

    Re:Sharp 09HR vs Fujitsu 12LGC

    sandre, най-вероятно си случил на бройка с тракаща турбина. Добре дошъл сред нас .Поне така изглежда според звука, който описваш. Не съм се ровил из форума да видя, дали има някаква зависимост между проявлението на този дефект и марката, под която е произведен климатика. Моят е също General. Дали при Fujitsu и Fuji го има дефекта или е само при General? Все пак не излизат от една и съща производствена линия. Може и да има значение.
    Относно прословутата втулка, в моята умна глава минават следните мисли:
    Купуваш нов климатик с тракаща турбина. Вероятността причината да е във втулката е много малка, освен ако няма смазка. Причината или по-скоро причините са други, според мен. Първата е небалансирана турбина. Няма оправия, единствено подмяната решава проблема. Втората причина е базирана на мои лични наблюдения, направени докато се опитвам да заспя, изнервен от неприятния звук. При първоначално включване на машината, тракането е най-силно. Когато климатика долу-горе влезе в режим, тракането понамалява. Когато помещението се темперира, и климатика заработи в on-off режим(все още е доста топло времето), става едва доловимо. Та, извода, който направи "изключително умната ми главица" е следният: Освен помещението, се темперира и корпуса на климатика. Това темпериране е свързано с линейни и обемни деформации на пластмасовия корпус(за това са и тези пукания на пластмасите). Като добавим и това,че са вложени евтини и некачествени пластмаси(това си е мое мнение) се получава следната картинка: Пластмасовият корпус се деформира(много) от температурните разширения, когато климатика се форсира. Леглото на тампона на втулката променя своята геометрия. Може би и самият тампон доста омеква. В следствие тампона и втулката стават нестабилни и започват да "играят" и се появява това тракане. Когато помещението се темперира, температурата на вътр. топлообменник спада, пластмасите се свиват и тампона се фиксира стабилно. В следствие дисбаланса намалява, а оттам и тракането.
    Така виждам аз нещата и нещо отвътре ме кара да мисля, че не съм много далеч от истината .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. FUJITSU ASYG-12LEC или FUJI RSA-12LGC
    От freestyler във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 13
    Последно: 01-12-11, 21:15
  2. Fujitsu ASYA 12LGC - 2 пъти мига timer.
    От eternal_frost във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 8
    Последно: 09-08-11, 07:18
  3. Fujitsu ASYA 12LGC - следи от смазочно масло
    От ipnaid във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4
    Последно: 11-07-11, 23:25
  4. FUJITSU ASYA 12LGC ИЛИ DAIKIN FTX25JV
    От bate kan4o във форум Климатици Daikin
    Отговори: 25
    Последно: 31-01-11, 11:17
  5. MITSUBISHI MSZ-GC35 VA или FUJITSU ASYA- 12LGC
    От iankas във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 06-08-10, 10:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе