Така. В един от предните постове писах, че подобен проблем е имал и друг човек от града. Сега говорих с приятелчето по телефона и ми каза, че до няколко дни след монтажа е започнал да трака. Неговия е Fujitsu. Явно няма значение какво пише на телата. След като направил рекламация, при огледа стигнали до извода, че са въпросните втулки. Това ме навежда на мисълта, че се знае за въпросния дефект. После заменили втулките и всичко заспало.
Аваст3, определено материалите имат някакво температурно разширение. Не знам констукцията и материалите използвани при климата. Но ако се предположи, че са от един и същ материал там турбини, втулки и прочие, то темп. разширение би трябвало да не влияе много. РАзбира се не съм спец в тази област и аз си разсъждавам на глас. Тук на работата колеги, по книга определлиха, че на ф40 отвор и темп. разлика от 25 градуса лин. разширение е 0,15 мм диаметрално за материл ПП. Но да не задълбавам, че може да кажа някоя голяма глупост.
Още очаквам включване от фирмата и на място ще се види к'во аджеба "трака". Поздрави !