Все пак всеки уред може да се повреди без значение на марка модел. Аз съм монтирал стотици Мидеи ама точно на майка ми се случи да дефектира компресора и то извън гаранцията.
Компресора новия е с гаранция от вносителя една година.
Все пак всеки уред може да се повреди без значение на марка модел. Аз съм монтирал стотици Мидеи ама точно на майка ми се случи да дефектира компресора и то извън гаранцията.
Компресора новия е с гаранция от вносителя една година.
Deian-e преди доста време трябваше да забележиш, че Вален1 яко го е ударил на песимизъм.
Според мен "тънките сметки" водят до "дебела тояга"... Така и не се разбра, че през зимата климатика не се изключва-та.Къде са сега привържениците на разгорелия се в началото на зимата спор за изключването на климатика зимата
Дай да шибнем климатика в по-голяма от колкото е предвиден стая да топли, я той можел да топли голями стаи и при -20 градуса, я да вземем да го изключваме дори и при минусови температури ...
...и най-накрая
Моите климатици от октомври до април не ги изключвам, освен ако температурите не се вдигнат за поне 3 дни над 12 градуса- в такъв случай пускам и спирам този в офиса и в спалнята, а дайкина във всекидневната си бичи непрекъснато.
Ако не е имало токови удари/внезапно прекъсване-пукане на тока или под/свръх- напрежение има вероятност да е компресора както казва Велев...
П.П. Та Велев какво казваше за Вален1 и пушкалото му
От контакта ли го беше изключил или от дистанционното?Първоначално публикувано от tony1975
Да не би да са спрели тока през нощта за няколко часа (при мен имаше такъв случай при -18гр. външна).
Стига бе при 0гр. външна и ще замръзне маслото - то вода да сложиш няма да замръзне.
Ако е бил включен в контакта - нали има подгрев и ще вдигне някой градус.
Според мен е случаен проблем или с механиката на компресора или прекалено чувствителна защита (софтуера).
Че по тая логика да не намаляваме и градусите.
Пример: Бил е настроен и поддържа 23 гр., но излизаме и намаляваме на 18гр. примерно. Реално компресора може да не заработи докато се приберем (ако има малки загуби) и да замръзне маслото.
Досега не съм наблюдавал подгрев при включен климатик и намалено задание. - ще го проверя утре ако има необходимите условия.
При изключен от дистанционното обаче подгрева се включва след 30 мин. ако Твънш.<+5гр. - наблюдавано стотици пъти.
При съвременните модели инвертори в гонене на големият СОР производителите слагат малки компресорчета работещи около максималните си обороти, което води до кратък живот на компресора. Същото се получава и при малък климатик в голямо помещение, работа на или около максималните обороти. При подобни изпълнения от страна на производителите и ползвателите правенето на дългосрочни сметки за икономии с първоначална голяма инвестиция в машина с последващи по-малки за електроенергия обикновено не излизат.
Ако климатика, за който става въпрос е навъртял за две години и половина общо 15 месеца работа, по среден разход само за климатика по 35 лева на месец, това са 525 лева + първоначалната инвестиция в машината с монтажа 1700 лева = 2225 лева инвестиция плюс ток. Ако тази инвестиция я разхвърлим на 15 месеца работа = 148 лева на месец. В случая може да се каже, че на климатика му е трябвало още някой и друг месец работа за да оправдае направената инвестиция. В сметката не влиза разхода за демонтаж-монтаж на ново място.
"майсторите " казаха че платката е ОК и явно проблема бил в компресора. казаха че сигурно помещението му е дошло голямо! и че друг компресор си е доста пари. затворили са го днес ама гледам че един кожух са оставили на терасата. май ще искам второ мнение - ебасси майсторите!
Аз казах колко струва компресора и това с гаранция година може да се закупи и на по ниска цена но без гаранция.Първоначално публикувано от tony1975
да и ти благодаря за инфото, но ако се е скапал понеже му е голяма стаята май няма смисъл да го стягам.
Има смисъл да го стягаш, но само ако го преместиш в подходящо за него помещение. Ако ще е пак в същото и резултата ще е същият.
И защо решавате че 09ЛД не е правилно оразмерен за 24 квадрата. Никакъв проблем , просто на него му се е случил
компресор от 1-ят процент които дефектират.
Само по квадратурата не може да се прецени какви са топлозагубите на помещението.
и аз не мога да разбера това ли е проблема - дават го 12 300БТУ отопление - нима 24кв. ново строителство са му много?
бихте ли ми сметнали на колко квадрата трябва да го сложа?
Ами много са му Булклима го препоръчват до 45м3 за отопление което е 16м2.
сигурно почвам да спамя темата ама да споделя новините!
Извиках си друг майстор - момчето което едно време ми го монтира когато сменях квартирата и града - Не го виках първия път защото работи в друг град. Та дойде човека замери тук - там - казва всичко си е ОК сглоби го пак пускаме и ООООО ЧУДО след 3 мин перката си завъртя и момчето(klimatika) си тръгна!!!
Ей го сега си 22 градуса в стаята и нема проблеми!!!
Пожелавам на всички с подобни проблеми моя късмет! Сега с паричките които бях приготвил ще си взема едно LCD
Това е само за темата: "Помогнете ми за избор на климатик". Напиши го ти, че мен ще ме отсвирят на минутатаПървоначално публикувано от valen1
никой нищо не казва - как така се оправи сам гада!
последно помещението ли е виновно!