Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 136

12LGC - мига 5 пъти operation и 2 пъти timer

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:12LGC - мига 5 пъти operation и 2 пъти timer

И първият и вторият техник са действали по един и същ начин, в едни и същи условия и са стигнали до едни и същи заключения, само че при единият след включване на климатика компресора не тръгва, а при вторият без да прави нищо допълнително тръгва. И двамата техника са установили, че няма проблеми с електрониката и компресора е електрически здрав.

След като всичко е наред, а компресора не тръгва остава логичният извод за блокирал ротор, който няма по какъв друг начин да се диагностицира освен ако не завърти, а той не е могъл. Не бързай да се радваш не се знае до кога ще е.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008

ех че си, не ме обезкоражавай де!!!
    ами пича ми обясни че било като забиването на Уиндоус - рестатираш и всичко си тръгва

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Рестартираш, ама като го включиш без да е работил няколко пъти на отрицателни температури не се знае какво ще стане с "Уиндоуса"...

Пък добре че LD серията има допълнителни диагностични функции в сравнение с LGC серията.Защото ако това което ти се случи се беше случило с LGC... не се знае рестарт ли ще е или € ...

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Точно при LGC компресорите имат навика да не стартират понякога. Този дефект е описан на много места. Проявява се главно ако машината е спирана в студено време. След това вероятно при пуск задейства защитата по ток. След греене или изчакване на по-добро време тръгват сами.

... Ta къде са професорите от темата "Да спирам ли климатика през зимата?" ... а колко лева спестиха?

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

То как да тръгне като маслото е като боза https://www.youtube.com/watch?v=yoNT5-ermmc#ws

7. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Рестартираш, ама като го включиш без да е работил няколко пъти на отрицателни температури не се знае какво ще стане с "Уиндоуса"...

Пък добре че LD серията има допълнителни диагностични функции в сравнение с LGC серията.Защото ако това което ти се случи се беше случило с LGC... не се знае рестарт ли ще е или € ...
    ама момчета, аз като го спирах не съм го изключвал от контакта!
    като натиснех офф - той винаги си продължаваше, размразяваше се и си изгасваше. сутрин на -20 си тръгваше без проблем. НАПРОТИВ между 0 и -5 имах повече проблеми защото спира много често да размразява - явно влагата е много голяма, докато при по-ниски температури няма никакво спиране !!!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330252020[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Точно при LGC компресорите имат навика да не стартират понякога. Този дефект е описан на много места. Проявява се главно ако машината е спирана в студено време. След това вероятно при пуск задейства защитата по ток. След греене или изчакване на по-добро време тръгват сами.

... Ta къде са професорите от темата "Да спирам ли климатика през зимата?" ... а колко лева спестиха?

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

35лв за цялото жилище?

10. Member
    Тук е от
    Jan 2011

С тая сметка сега, лятото чез,мез и сие май и пари ще връщат .

11. Тук е от
    Aug 2008

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Човек, или седиш на студено или не се къпеш. Мен ми е толкова тока лятото, хем съм с термопомпен бойлер. Както и да го смяташ не се връзва.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Абе ще лъсне истината, ама що трябва толкова увъртане... За оня с вълшебната отверка некви данни случайно или .

14.  

15. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Човек, или седиш на студено или не се къпеш. Мен ми е толкова тока лятото, хем съм с термопомпен бойлер. Както и да го смяташ не се връзва.
    ))))) няма такова нещо, човече! Имам си и детенце на 2,5год. всяка вечер си го чипаме и него с бойлерчето!

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Не бих се хвалил така по форумите ако не ми отчиташе правилно електромера, което при теб на 100% е така. И нека твоите сметки да не са критерий за никой, защото просто не са верни.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

закачам се случайно, за което се извинявам.

За такава машинка /FUJITSY ASY - 12LGC/ имам питане.
    Имали в схемата и място за включване на нагревател за дренажен отвор/примерно/, който да се постави допълнително?

Или ще да е по схемата на ръчно включване?

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

По схема няма клеми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. HITACHI RAS/RAC-25YH4 - мига три пъти лампата на таймера!
    От bobi277 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 08-11-14, 18:15
  2. Отговори: 5
    Последно: 14-07-13, 12:55
  3. 12LDC - operation и timer мигат 4 пъти, след това само timer 3 пъти.
    От nako-bako във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 06-01-12, 23:26
  4. Fujitsu ASYA 12LGC - 2 пъти мига timer.
    От eternal_frost във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 8
    Последно: 09-08-11, 08:18
  5. Midea MSG-09HR - мига operation
    От zomane във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 04-06-08, 08:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе