Страница 10 от 148 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ти да не си някой рекламен агент, нает да оправи изградената лоша слава на LGC? То бива, бива, ама това вече на нищо не прилича. Почнахме и да се приканваме вече... Айде всеки да си купува каквото иска, а?
    Това за до -20° лично ти ли го сертифицира модела, че явно EUROVENT нищо не разбират. Почти всеки климатик работи при -20, въпросът е как!

ПП: и понеже беше казал на един модератор да ти прочете внимателно подписа, аз да попитам в какво е "влас" (има такава дума, но със съвсем различно значение) и какво е "сейра"?
    деяне дай да говорим по темата не да пишем глупости защотото вече е смешно !
    сеир-турцизъм използван от българският народ

п.с извинявам се за отклонението ! Вече забелязвам че на всеки мой отговор задължително идва Alexi, avast, Diksanal , Kasap и т.н група от хора под мотото "Едно си баба знае едно си баба бае"

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

той точно същото ти каза

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от ilia1984
    деяне дай да говорим по темата не да пишем глупости защотото вече е смешно !
    сейр-турцизъм използван от българският народ

п.с извинявам се за отклонението ! Вече забелязвам че на всеки мой отговор задължително идва Alexi, avast, Diksal , Kasap и т.н група от хора под мотото "Едно си баба знае едно си баба бае"
    Така е-смешно е.Самоизтъкващ се инженер,а доста му куца правописа-махни и й от сейра- сложи нормално и ,виж на форума и от добрата му страна-човек се обогатява.
    Не ми се искаше да захранвам торнадото,защото когато липсва енергията,която го захранва ,най много да стане лека вихрушка,която най много да ти бутне капата,ако си задрямал на припек.

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

"Дай на българина влас и му гледай сейра"
    Хм, то точно по правописа може да разбереш колко струва даден човек.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2008

тая година май няма какво да пишете и се заяждате.както и да е.и аз сам с лгц -та вече 3 години и нямам никакви оплаквания.имам само въпрос при положение че си бачкат мн добре не ми се викат техници да ми ги разглабят за профилактики.само ако някой може да ми помогне,има ли начин да се маахне праха от вътрешния топлообменник без да се разглабя или трябва да се навия да ги викам "МАЙСТОРИТЕ"(те и без това само пръскат с някъв спрей и взимат паричките.ако мога да го избегна това).
    Благодаря.

7. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от mecha
    тая година май няма какво да пишете и се заяждате.както и да е.и аз сам с лгц -та вече 3 години и нямам никакви оплаквания.имам само въпрос при положение че си бачкат мн добре не ми се викат техници да ми ги разглабят за профилактики.само ако някой може да ми помогне,има ли начин да се маахне праха от вътрешния топлообменник без да се разглабя или трябва да се навия да ги викам "МАЙСТОРИТЕ"(те и без това само пръскат с някъв спрей и взимат паричките.ако мога да го избегна това).
    Благодаря.

https://forum.setcombg.com/index.php/topic,49831.0.html

8.  

9. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

09LDC - Вчера му изчистих филтрите и нещо му стана. В стаята 20 градуса - пущам го на 24 и не ще да тръгне. Върти лекичко и това е. Ние си харесваме 24 в помещенията. Не знам какво му стана но не иска да направи зададената. Засилих го на 30 градуса и тръгна. Духаше горещо. Намалих на 26 и пак спря. Това вчера вечерта около 21 часа. Външната температура по това време беше около 18 градуса.

Днес е облачно и по-хладно вън. Сега го пущам на 24 - в стаята е 20. Духа топло - но много слабо. Като вдигна на 27 ще ме изкърти. Има ли някой идея. Климатика работеше перфектно до вчера. Каквото му задам развърташе здраво и си правише зададената температура.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Клапите накъде са, да не си ги оставил нагоре.Понеже сега е топло, напълно е възможно горе при него да е по-висока температурата отколкото долу и да се лъже датчика.

11. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Клапите на топло ги настройвам срещуположния ъгъл на стаята. Климатика го ползвам от 2 години и нямаше мърдане - каквото е на дистанционното това е на термометър. След като го стартирам винаги е развъртал силно. Сега ми дава 4-ри градуса разлика!

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Имаш предвид двете хоризонтални, нали.Я измери температурата горе при вътрешното тяло.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Клапите на топло ги настройвам срещуположния ъгъл на стаята.
    Няма представа какво му е и дали му има нещо изобщо.

След като обичаш на 24 градуса задай вентилатора/турбината на вътрешното тяло на medium или на high и го остави да поработи така поне 1 час и 30 минути.

14.  

15. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Не знам какво може да му повлияе фактора - почистване на филтрите!!??
    След като ги измих на течаща вода без препарати ги оставям да изсъхнат. Мисля че имаше малки капчици останали като го поставях, но не беше нещо сериозно. Може ли малко количество влага да прецака датчика който мери вътрешната температура?

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

По принцип трябва да са сухи, но надали подобна влага ще влияе на датчика.

17. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Така мина около 1 час от първия ми пост. След няколко теста съм на следното положение. Желаната температура 24 е постигната при настройка от дистанционното 27. Досега никога не е било така! И през зимата каквото задам това е!

Измерих входящата температура на вътр. тяло - 26 градуса! А ся де!?!?

Стаята е добре изолирана 3 см - неопор на тавана. Външната стена 5 неопор. Дограмата 3 стъкла като едното е "К".

Сега какво си мисля. Добре изолирания таван задържа доста добре температурата и на датчика му е топло!?!? Дали!?!?

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На прав път си, затова ти казах да премериш горе колко градуса е.Пусни двете клапи още надолу, на предпоследно положение и турбината я сложи на АУТО.От предия ти пост си мисля, че клапите са доста нагоре и топлия въздух отива горе, пък и сега е доста топло.В предни твои постове прочетох, че държиш турбината на КУАЙЪТ и топлия поток по-рано отива нагоре и не може да изстине.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 148 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе