Nevinna, това ще ти свърши работа http://www.cameo.bg/2011-01-20-21-06...msz-ge25-35va-
1399+150=1550лв.
Nevinna, това ще ти свърши работа http://www.cameo.bg/2011-01-20-21-06...msz-ge25-35va-
1399+150=1550лв.
Nevinna,с последния си пост(точно преди твоя) коректно те съветвам какво да не си купиш!(виж подписа отдолу).
А ще споделиш ли как се държи при отрицателни температури?Първоначално публикувано от karambam
То още не е имало такива, но скоро ще има.
Karambam - благодарско, почти бях сигурна че ще го купим, продавача беше много убедителен, хайде момчета, чакам още предложения. Благодаря на Най-добрия, но мога ли да поръчам ин-лайн![]()
Тия дни под нулата във Видин пада в малките часове,но сутрин е около 0-2гр.При зададени 21гр. поддържа стабилно 21,5гр.За 10 денонощия е изхарчил 54 kw.или 225w/h. На два пъти го излових да дефроства сутрин при Т под 5гр. за 10 мин.и се изчисти напълно. Мисля,че ще се справи в големите студове и мъгли тук(от Ч.Е.З. нямат нищо против),но заради недомислиците по вътрешното тяло не го препоръчвам!Първоначално публикувано от Kasap
П.П. Без отопление в помещението щеше да е 16-17гр.
Nevinna(Моля!),защо не погледнеш Хитачитата в Т-т!
това ,че от сега се обледява и се налага да дефроства мен не ми звучи обнадеждаващо .. явно външния топлообменник наистина е доста малък .. между -5 и -15 има много голяма разлика .. да не бъда лош пророк но според мен под -10 няма да топли тая LEC-a машинка ..
Здравейте, възнамерявам да си закупя ASHA-12LE - има ли някой такъв и какво може да каже за този модел. Другия вариант е DAIKIN FTX 35 GV, който е добро като марка, но с малко по-слаби показатели от GENERAL!
Не робувай на марка, гледай модела. А в случая и двете са дървета. Все пак за какво помещение и с какви финанси разполагаш, че може да има нещо по-така.
Здравейте !
Преди време споделих първи впечатления от моите машини-1 Фуджи 12- ЛД и две 9-ки-ЛД-Генерала. Като писах колко марко пари са ми изгорили октомври /дали ми не завидя някой. Та сега като стана студено оня ден си направих следният експеримент- отидо на село в събот в 12,00 на обяд и оставих вкл.само климите на 17 градуса. Освен тях работеше в апартамента само хладилник и 2 хлазми на стенд бай режим -демек включени само в контакта. Като се прибрах вчера към 14,00 след обед видях , че имам консумация от 7 киловата дневна и 4,5 киловата нощна. Мамка му и прасе не е ли много?и при положение, че съм вътрешен среден апартамент, то на 3-те стаи външни са само стените около прозорците!
Ти какво искаш? 3 климатика - 11,5 kWh за 26 h дава по под 150 W средна консумация на машина без да махам хладилника от смеките.
И според мен е повече от нормален този разход. И да не говорим за гадните "паразитни" консуматорчета.
Наскоро се изненадах, колко лапа алармената ми система.![]()
Добре, а според вас как да постъпя като ме няма от къщи повече от денонощие-да намалявам температурата на 16или 15 градуса , знам , че не е добре да се изключват машините. А и надявам се като сложа и прословутата каменна вата накрая да елиминирам съвсем топлозагубите...
Дръж си ги на някаква близка до желаната после температура. Аз не бих смъквал под 18°, после стените има да ги топлиш денонощия - къде отива икономията. Стените изстинат ли, върви се стопляй наново, особено в студа.
Здравейте.Имам въпрос относно дали всички ЛДЦ-та са с проблем на втулката.благодаря предварително