Страница 8 от 148 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Благодаря за напомнянето.Занапред ще се грижа повече за тез машини.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте! От снощи външното тяло на климатика ми Fujitsu 9 lgs издава свирещ звук и трака като малко тракторче. Звука идва ит дясно от страната на компресора. При натиск нагоре звука намалява, дори изчезва. Дали проблема е във въпросната лагерна втулка или някаде другаде. Благодаря предварително за мненията ви.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Тя втулката е на турбината на вътрешното, ти сочиш външното или си сбъркал думата.Напълно е възможно да е от втулката, ако трака турбината.Ако трака външното, може да е събрал малко лед под компресора и да има дисбаланс.

5. Тук е от
    Nov 2007

За външното тяли става въпрос. Чува се нещо като свирене и трака здраво. Днес жената каза, че не е издавал тези звуци. Дано да е било събиране на лид наистина и да се е оправил.

6. Тук е от
    Jan 2010

Въпросът ми е към сервизните техници и към заознатите . Къде се правят голямите модели климатици на фуджитсу - генерал -18-ки , 24-ки и 30-ски ???

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

В Китай.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Имам от 2 години и половина 12LDC и съм много доволен.Топли зверски и е икономичен.Имам чувството ,че е много издражливо животно.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Здравейте от скоро имам Fujitsu 9 LGC и 12 LGC ето линк към новите модели LU и LT http://www.fujitsu-klime.co.rs/ и новата серия LE която ще замести LGC! от това което видях не останах очарован освен че вече има бутон за намаляне не шума от външното тяло и по слаби характеристики !

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

само това намаляване на диаметрите на тръбите може да притеснява, както и плазмата е заменена с йони? така ли е ?

12. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    само това намаляване на диаметрите на тръбите може да притеснява, както и плазмата е заменена с йони? така ли е ?
    Не колега плазмата не е заменена с йони за сега новите моделите с Плазма още не са излезли , Това са новите сериий LU,LT и LE продават се вече в Сърбия и някой странни от Европа дано скоро ги видим в България

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Както се вижда Sharp ще дръпнат пред Fujitsu. Още повече, че се очаква цените на новите модели на Fujitsu да гонят Sharp-a. А новите модели не са нищо особено ако тези данни са вярни!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Както се вижда Sharp ще дръпнат пред Fujitsu. Още повече, че се очаква цените на новите модели на Fujitsu да гонят Sharp-a. А новите модели не са нищо особено ако тези данни са вярни!
    Колега това са официалните технически параметри на Fujitsu новите модели имат доста нови неща дано вече на Българска почва да си проличи колко са добри но ако гледаме техническите параметри не са кой знае какво е модела LE е доста орязан дано поне цените им са добри смисъл под 1000лв.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Не знам колко ще са добри тука, вносителите казват, че ще са по-скъпи от сегашните. Гледам COP-а е доста посредствен. Макар, че не е най-важното. Дано да са си взели поука от проблемите до сега и да са направили здрави машини. Но тенденцията е към влошаване на качеството.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

до колкото млога да хвана да обобщя :

LT модела има сензор за хора подобно на FTX моделите на дайкин - е вярвайте ми аз имам такъв и не знам за какво се ползва седи изкючен - така че поне за мен това не е екстра и отпада при избора.

LU модела няма сензора за присъствие и предполагам ще е по-йофтин - това и ще е аналога на LG предполагам.

LE пластмасите на вътрешното съм ги виждал вече някъде /санйо май/ и има само панел който може да се смъква да се мие ??? това още се чудя защо са го вкючили в каталога - може би чистенето на горните два ще е голяма болка

V-PAM който беше само при норкя слиза при по-малките модели - 12 и 14 - това е ок
    За всички е намалянето на диаметъра на тръбите от 7мм на 5мм - при предишното намаляне при преминаването на р410 мисля че не е довело до нищо добро.
    30% намаляване на вътрешния топлообменник? може да са вкарали тенология - но попринцип не е надобре това.
    Запазване на мощостта до -7 градуса при LT е дадено не знам дали е за всички модели. Само това може да накара някой да чака но това дали работи ще се чуе чак другата пролет след една зима за да има мнения.

с тези 3 модела намястото на LG под LD и norcia - предполагам ще спират конвенционалките и ще наместят LU или LE на тяхно място?

едит : намерих ги позиционирани
    конвенционалките
    standard inverter - LE - тук има и LF модел който е 18-ка
    High COP inverter - LU
    High COP & Powerful Heating - LT
    Норкия-та но те не я водят стенна а за висок монтаж
    Няма плазма в каталога! май ще ме накарат да си взема 1 докато ги има още.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Май само на мен ми харесва-LT и LU дизайна на двете серии и двете серии с подвижен преден панел.Сигурно LT ще е флагмана в стенните климатици фуджитсу като гледам КОП-а на 9-ка е 4.71 и на 12-ката е 4.23.Външното тяло на LT серията на 9-ка тежи 35 кг, а на 12-ката 40кг, и двете запазват мощността си до - 7 градуса без промяна, а при -20 градуса навън 12-ката е с 3 кв 9-ката с 2 кв мощност.Доста добре.Имат седмичен таймер.Изглежда вече се поражда у мен амбиция за покупка, която може да бъде "попарена" замо от необосновано висока цена.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 148 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе