Здравейте,
Искам да запитам относно климатика който е на снимката на страница 114, като го има същия, на външен поглед. Моя е General Fujitsu ASHG12LMCA/AOHG12LMCА SKU: ASHG12LMCA, като медната тръба за връзката от едното към другото е 1,5м, като е закупен от интернет, като оплакванията са ми следните в зимния сезон, като стане студено има някакво бучене вътре в стаята, като е пуснат на топло на 22градуса, външното тяло наистина има повече вибрации , от колкото другия ми климатик. Има настройка по безшумен решим на външното тяло и като го пусна и климатика започва да се заскрежава. Нормално ли е това да ми бучи или не ? Имам и Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE SKU: MSZSF25VEMUZSF25VE, но климатика направо все едно е в покои, когато работи и двата климатика са пуснати на 22градуса. За летния сезон климатика нямам никакви оплаквания и наистина е по безшумен. Имам наблюдение за 2 седмици, като една седмица за летния сезон и една за зимния и след това го спрях. защото бучи.
Забравих да споделя на колегата, като моя климатик решетката е транспортна и в повечето случаи се маха. Това е след няколко питания от различни монтажници. Наистина създава допълнителни вибрации, но явно повечето не ги махат, както и моята. Споделиха ми, че с секачки се премахват и малко по трудно излиза ако не се разглобява, но с издърпване става и не може да се повреди нищо, но за сега не съм пробвал !