Fujitsu General 12LTCA също е добър вариант.
Fujitsu General 12LTCA също е добър вариант.
Бих погледнал, освен Нокрията от горния пост, още:
1. Toshiba RAS13SKVP2-E/RAS13SAVP2-E SUPER DAISEIKAI6
2. Fujitsu ASYG12LTCA/AOYG12LTC
за 14LUCA, според мен не си заслужава да се дават толкова пари. Това е нещо като доста изпържена 9ка, пак според мен.
Сърдечно благодаря за бързите отговори. Характеристиките на това фуджицу са впечатляващи. А какво бихте казали за вариант с по-стар модел 18-ка, като например този Климатик Fujitsu ASY18UB/AOY18UB
Изобщо не ги гледаи такива ... Взимаи LT-то
Помисли за ASYG 12LTCA,не бих го сравнявал с тази 18-ка ,а и обърни внимание,че тя е конвенционална,не разчитай на тишина и що годе добра сметка за ток.Но ако са ти харесали енерг.класове на 18-ката Енергиен клас D/C и ако някой случайно я има налична ,ти си човека който взима решението.
Но съвета ми към теб е ,не го мисли ,а 12LTC вземи.
.......Помисли за ASYG 12LTCA....
Преди малко бях в магазина на Вимакс в Търново. Човекът там ми каза, че 12-ката щяла да се озори на тая квадратура. А като гледам данните и - дават я от 35 до 90 квадрата. То ясно, че гледат да ми продадат по скъпа стока,ама.. не знам. Предлага ми някакъв грамаден инвертор на Дайкин. Иначе нокрията 14-ка отива на 2450 кинта с монтажа. Не че ги нямам, ама толкова пари почват да ми се свидят вече.
ASYG 12LTCA е с препоръчителен обем 90 кубика или 34-35 квадрата.Това,което сте гледали в сайта е 35кв. или 90 кубика при стандартна височина 2,60см,а не 90 квадрата.
ПП
Нокрията е страхотен модел,ако имате парите не го мислете,щом Ви се струват много я прокарайте през КЕЕ и ще спестите доста пари.
Все си мисля , че 12LT -то няма да ги усети тези 28 кв , но ти си знаеш помещението . Тази мидея справляла ли се е ? LT-то много добре запазва мощност при отрицалтени температури , и трябва да се справи по добре от тази 18-ка мидея . Може да погледнеш на Хитачи 50-ката 1800-1900 лв върви с монтажа него също може да го прекараш през КЕЕ .
Здравейте,
От месец ползвам Нокрия 14, изчетох коментарите и везните наклониха към него.
Пукането на пластмасите се наблюдава и при мен, прави ми впечатления вечер когато е тихо, има ли други фактори на шум(ТВ) не ми прави впечатление пукането.
При 10 градуса навън, задавам 22 градуса на климатика, работи един -2 часа, задавам му 23 градуса и започва виене на външното тяло за 5 мин. и се кротва, при задаване на нов градус на 24 започва отново виене на външното тяло за около 5 мин. Нормално ли е това поведение при промяна с един градус така да вие, а времето още не е под нулата.
Нормално.Доста машини от триото така работят.Такъв е алгоритъма на работа.
Мерси за отговора, но при минус дали няма да вие като глутница вълци.
Климатика се форсира за да догони зададената температура. Когато я достигне и помещението е темперирано, само я поддържа и си работи тихо.
В един магазин ми предложиха това Климатик General ASHG14LMCA/AOHG14LMCA Какво ще кажете за него? Или пък този Дайкин Климатици DAIKIN /Дайкин/; FTXN50L/RXN50L; Инвертори