приятни машинки изглеждат ,но това със степените на вентилатора не е оправено (21-33дб) ,също така нито един заглушител на фреона ( шуртенето е гарантирано при он/офф )
Новите модели са с един заглушител повече от сегашните.
Искам да монтирам 12 LUCA на мястото на 12 годишен Панасоник. Дали да ме притеснява , че тръбния път ще е около 1м. - до сега при Панасоника нямаше проблеми.
Добре ще да е да има поне още 1,5-2 метра тръбен път. Добре ще е и да се подмени тръбният път.
Ще го подменя , разбира се , но за по-голяма дължина няма място , освен "охлюви".
За мен е по-добре охлюви, от колкото голям риск от шум при старт и спиране на компресора.
не че 3 метра му помагат на Фуджицу в това отношение .. но ще е малко по добре
Предложете тогава климатик , подходящ за монтаж с такъв тръбен път .
18 кв.м , 54 куб.м , Варна , източно изложение , вътрешна стая , само една външна стена -3м. изолирана , свястна дограма на 2кв.м прозорец , от всички други страни , включително горе и долу се отоплява.
Умишлено не споменах квадратурата , защото повечето ще кажат , че съм за девятка , само че FH25 в два пъти по-голямата съседна спалня с 6кв.м прозорци влиза в он/оф. Ако е само за отопление един конвектор върши работа но трябва и леко да се охлажда лятото.
Ако някой се сеща за нещо - да сподели ! Благодаря предварително !
А защо не вземете новата 7-ца kgta на триото или 9-ка Luca и отделно йонизатор, щом като е важен за Вас? Просто идея.