Като чета инфото което давате, това ще е нещо средно между КМ и KG серията...
Като чета инфото което давате, това ще е нещо средно между КМ и KG серията...
Този пост е редактиран от Aleksandars; 31-10-25 в 11:13.
За това дали е малък или голям компресора трябва да се види точния модел и кубатурата, защото тези ватове различните производителите не ги дават при еднакви условия и обороти.
Ако са заложили на компресор ЛГ както в КГ серията без точния модел не може да се каже дали е еднороторен или двуроторен, защото те разделят потока на засмукания фреон вътре в компресора и външно се вижда пак само една входяща тръба.
Като цяло на мен ми допада машината, най-вече заради децибелите на втората скорост много положително и дългоочаквано.
- - - - - - - - - -
DESIGN & TECHNICAL MANUAL
https://dox.abv.bg/download?id=16783d9586# - Линк за сваляне
Някой намери ли - service instruction за модела?
![]()
Този пост е редактиран от bobivg; 31-10-25 в 11:36.
Е по сервизно е само rotary. LG са twin принципно и имат ниски минимуми. Ама трябва да се види на живо.
Ухаа, съпротивление между две намотки на компресора 2.9Ω![]()
Нокрията ми мига два пъти. как се чисти грешката? казва да натисна някакъв тест бутон но няма такъв на дистанционното- да не е тест рън? 14ка от старите.
чета си тъпите щастливи постове от 2012-та година, и явно са имали проблем като са я слагали. темата е заключена за това драскам тук. успях да и се нарадвам 3 месеца тогава.
явно е нещо често срещано с модела.
Този пост е редактиран от estqwerty; 28-01-26 в 21:39.
Да не е бутона под лицевия панел на вътрешното тяло. При мен има две функций от него се ресетират филтрите, както също може да стартираш климатика в автоматичен режим.
Дам. В комбинация от номинална почти колкото максимална мощност, става муцка.![]()
Благодаря. Тук ми идва нещо друго наум, но не претендирам че е така с моите скромни познания.
С високото съпротивление ще има големи загуби, но от самото му загряване не би ли се подобрила ефективността през зимата и не е ли това причината да се подгряват предварително компресорите при моделите за студен климат, а не толкова да се подгрява маслото и подобни
Компресорите се подгряват, когато са в неработещ режим, да не стяга маслото и метала на помпата.
А за загубите, тази топлина от намотките си я вкарва вътре, като топлина, но нали смисъла на климатика е да вкарва топлина от режим "термо помпа,, а не от загряване на реотани/намотки с СОР=1.
Правилното е, да пренася топлина от вън -> вътре, чрез помощта на електричество с СОР= 5.5/6. Тоест електричеството не трябва да създава топлина. То се ползва само за преобразуване на газта в различни състояния и преноса от вън, вътре.
Това ясно, но мисълта ми беше дали не се получава така че по-малко ефективния компресор си възвръща известна ефективност като следствие от загряването породено от по-големите загуби, които не са желателни естествено.
Не знам аз си мисля че ги подгряват предварително, за да се вдигне ефективността при пускане в студено време. Което правят от Панасоник с техните heatcharge/enecharge изпълнения - да затоплят допълнително хл. агент от топлината разсейвана от компресора без дори да се губи в атмосферата.