Значи е рано да се каже дали тия от енергото са ти засякли електромера или просто са ти начислили 30 лв. Най добре си следи електромера - така ще имаш реална представа кога (кое) колко гори
Значи е рано да се каже дали тия от енергото са ти засякли електромера или просто са ти начислили 30 лв. Най добре си следи електромера - така ще имаш реална представа кога (кое) колко гори
Сметката за една машина при това помещение, според мен си е нормална.Все пак времето беше топло, а машината е настроена на 20 градуса.
Тъй като доста се рових в форумите за въпросните вибраци.Пускам тази тема с надежда за по-подробно дискотиране на проблема.Забелязъх,че не съм единственият потърпевш
Нещо тия дни съм болен и днеска като се прибрах след работа и го набичих дедо ви Евгени (12USB) на 27 градуса от 19 зададени за през деня,когато няма никой.Направи ми впечатление,че след един час някъде влезе в дефрост(без да има скреж изобщо по питата) и го изкара доста набързо.Може би за около 7 минути,докато когато го държа на нормални температури от сорта на 20-23 градуса влиза доста рядко в дефрост,но пък размразява доста по-дълго...може би двойно 13-14 минути.
Та мисълта ми е,че явно когато вижда климатика,че няма зор от екстремно затопляне на стаята си размразява дъъъълго и спокойно,но когато усети зор съкратява дефроста.
Не!Първоначално публикувано от Bivola
При дефрост трябва да нагрее питата на външното тяло до 16гр. Това става по-лесно и бързо при липса на скреж.
желая да си купя климатик за стая 60 кв. м. Спрял съм се на fujisu nocria модел AWYZ14LB NOCRIA. ще ползжам климатика основно пролет, лято и есен. апартамента е саниран перфектно.
Дай малко повече информация за помещението.Първоначално публикувано от luboivanoff
Може би е по-добре 2 по-малки климатика за по добро температурно разпределение?
След експлоатация около половин година на 2бр. 12lgc установих, че наистина има петъчни бройки и нормални. Към единият нямам забележки, освен че дефроства някой път видимо безпричинно. Но при другия .......вътрeшното тяло при охлаждане си има прословутия шум на турбината /при отопление само след дефрост/, а външното си е шумно винаги - самият компресор има някакви вибрации /най-добре се усещат при развъртане от min до max/. Добре, че топлят и двата и не консумират сериозно - по 7-9kwh на ден взависимост от времето. Отоплявам цял апартамент реална площ около 60квм, като те са в стаи 15 и 22квм, единият на 21гр. другия 23гр. и температура под 20гр. няма никъде. За толкова пари това е.....
Апартамента е вътрешен /да не се стресне някой от квадратите/.
И да не забравиш да почерпиш комшиите, ей! Че, като чета и те, май , доста ти помагатПървоначално публикувано от boje
Само с шума ако има как да се справя, ама пълно щастие няма
Колега avast3, моите уважения, но не разбрах защо трябва да му помагат комшиитеПървоначално публикувано от avast3
При -18гр. навън вътре беше 13гр. без отопление преди 4 години, та да са живи и здрави комшиите, че без тях май ще рева като бяла мечка, ама не от радост и ще трябва да затворя всички врати.
Щот' с 2 бр. 12LGC на 60 м2, да държиш 20º/23º и да ти харчат само 7-9 kW на ден?! Ако и съседите не топлят, не виждам как ще постигнеш тази ниска консумация при конкретните условия.Първоначално публикувано от j_bojkov
Настана студ и веднага се отрази на консумацията. Единият за 24Н чукна 10.5kw другия не знам, че имам един електромер.
Съжалявам. Грешката е моя. Чак сега видях, че става въпрос за отопление на целия апартамент(60 кв.)Първоначално публикувано от avast3