Страница 6 от 148 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2009

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Цитат Първоначално публикувано от bbobik

И при мен е същото. Ако някой знае защо се получава така да каже. Много неприятни вибрации по стената особено когато размразява и след това като наваксва температура.
    И при мен е същото- купих два климатика Fujitsu General 12-ки LGC. Монтираха ми ги на 06.09.2010- добре работят и отлично ме топлят, но на едниня от известно време така му се разбуча външното тяло, че то не бучи ами направо трещи, и то не само при размразяването, а постоянно. Идваха от фирмата ,но точно тогава климатика беше спрял да бучи ,тъй като го бях изключил понеже не знаех точно кога ще идват техниците(с каката от фирмата на телефона, от цяла седмица се лъжехме кой ден ще ме посетят)и бях го изключил за малко, тъй като съседите ми са доста недоволни от шума, и напълно ги разбирам защото и аз самия през две стаи го чувам как трещи и е наистина доста некомфортно. Моля ако някой знае някакво решение нека сподели

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Сложи си гумени тампони за да обират вибрациите.Самото външно тяло не бучи.Бучат вибрациите по стените.

4. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от laodzu
    Сложи си гумени тампони за да обират вибрациите.Самото външно тяло не бучи.Бучат вибрациите по стените.
    Така като го слушам, имам чувството че шума идва някъде от вътре на външното тяло. Като повдигна съвсем леко тръбите м/у вътрешното и външното тяло, поотихва малко, но след малко започва пак да трещи с пълна пара.Колкото до тампоните, при монтажа питах техниците защо не им слагат гумени тампони, а отговора беше ''това да не е Haier''- докато ги монтирваха, сподилх впечатленията си от стария си климатик, който имах в предишния апартамент-не се спряваше зле хаиерчето.Уф и сега докато пиша го чувам пак и направо не мога да се побера в кожата си. Съседите тук са основно с осаки и мидеи и не съм ги чул да бучат, а аз уж с по- модерен климатик, направо ги подлудих- някои дори искаха да се качват и да го чупят, като особено вечер е някакъв кошмар.Просто не мога точно да опиша самия шум- имам чувството, че има вътре някакъв метален предмет, който перката постоянно върти и джангърка.Утре пак ще звъня в Булклима, дано с каката се разберем и прати някой.

5. Тук е от
    Sep 2008

Шума тиидва от това, че не си махнал отводната тръба.
    Сега е замръзнала от студа и климатика ти трупа лед в тавата.
    От там дебалансира и бучи.

Размрази си тавата, махни мущука и и готов.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Като преглеждах темите видях една за акумулираща печка и се сетих за нашата. Аз съм израснал с такава Изгрев. И като правя сравнение с сегашния климатик 12LGC, последния пасти да яде. Комфорта при акумулиращата е невероятен. Няма замръзване, тракане на втулка, кондензи, течения в стаята, шумове, дефрости, що не топли ............ И с консумация на ток около 10-12 kw на ден и то на нощна. Естествено сега да се купува е немислимо( те май не се и произвеждат). Имат и два големи недостатъка- много голяма (тежка) и лятото не охлажда. В заключение мога да кажа, че ако сега трябва да отида за зимния сезон на квартира и трябва да избирам между с климатик или с акумулираща, с две ръце ще взема тази с печката.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, то и климатици с такива качества има, но не са от класа на LGC, а с + 1/2 от цената му нагоре.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Като преглеждах темите видях една за акумулираща печка и се сетих за нашата. Аз съм израснал с такава Изгрев. И като правя сравнение с сегашния климатик 12LGC, последния пасти да яде. Комфорта при акумулиращата е невероятен. Няма замръзване, тракане на втулка, кондензи, течения в стаята, шумове, дефрости, що не топли ............ И с консумация на ток около 10-12 kw на ден и то на нощна. Естествено сега да се купува е немислимо( те май не се и произвеждат). Имат и два големи недостатъка- много голяма (тежка) и лятото не охлажда. В заключение мога да кажа, че ако сега трябва да отида за зимния сезон на квартира и трябва да избирам между с климатик или с акумулираща, с две ръце ще взема тази с печката.

Това е ЩОТ не си ползвал подово отопление.Сега бих се хвърлил на олтерма на дайкин или уотърстейдж на фуджитсу.Проблема е, че лятото и тя няма да охлажда като климатика ...и немам нерви(да разбивам апартамента)

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Коя е тази акумулираща, която харчи 10 kW на ден? И ти е топло някъде до към обяд ако не я включиш на дневна, а после? От 12:00 до 22:00 какво правиш?

11. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Ами включва се предимно на 1 степен(1.3 kw) за 8 часа в стая около 17 кв. и поддържа от 19 гр сутрин до към 17 вечер, но тия градуси се усещат различно от на климатика. Разбира се може и 22 да направи на 2 степен, с повече ток, но тогава става прекалено топло.

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Миналата година я изхвърлих, абсолютно работеща и в идеално състояние. Какви 10квч.?
    При ниски температури, като сегашните, за да е топло и приятно трябва да работи от 20ч. до 7ч. на другия ден на 4-та степен 4кв. на час.....няма нищо

13. Member
    Тук е от
    Sep 2010

И аз съм живял на акумулираща печка и мога да кажа, че е много дискомфортно - сутрин е прекалено топло , а вечер когато ти трябва я няма. Температурата, която се поддържа е не постоянна и въобще не си е работа. А за тия 10 кв забрави... просто не става с толкова.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Имаше няколко модела, като някои не ставаха. Нашата е Изгрев, Пловдивската. На повече от 2 не е пускана. Ако работи 1 вечер на 4 предполагам на другия ден няма да се седи в стаята. А за температурната разлика е вярно, ама нали знаете че няма без кусур.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

А, колко ти е температурата в стаята, ако не топлиш. Щот' аз имам една необитаема стая и температурата в нея е +2º/3º спрямо външната. Ако трябва да я топля с акумулираща... малииии, мани, мани! E.ON ще забогатеят неимоверно, ако аз се отоплявам с такава печка .

П.П. Между другото, точно в тази стая имам акумулираща печка, стояща като паметник на соц. индустрията. Ако някой прояви интерес - подарявам. Даже и ще почерпя, ако сам си я изнесе

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Тухлите при всички положения ще ги вземе някой, за огнища и камини са перфектни за основа.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Ако едно помещение е оставено без отопление и температурата е паднала до към 5 градуса, всеки отоплител ще види зор докато направи 20. Когато поддържа знаете че е по лесно. Иначе стаята е сравнително топла, вътрешна, югоизточна, масивна тухла но с много стара дървена дограма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 148 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе