Страница 7 от 148 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

В един руски сайт - http://pacific-air.ru/d/159475/d/pra...jitsu_2011.xls пише, че LDC е прян от производство, а LGC ще е достъпен до юни 2011 година, след юни ще се допродават плазмите а LGC няма да се продава изобщо.Подменят цялата гама машини, да видим как ще са новите.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Я кажете нещо за polyphenol catechin и deodorizing филтрите на LGC. Мойте ще направят скоро 5 месеца и смятам да ги засилвам към кошчето и без тях. Вие какво ги правите ?

4. Member
    Тук е от
    Jan 2010

И моите са при твоите. Т. е. в кошчето. Преди време питах за цена и ми казаха 60лв. за двата ако не греша. Пък и не ги внасяли защото никой не ги търсел...

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Я кажете нещо за polyphenol catechin и deodorizing филтрите на LGC. Мойте ще направят скоро 5 месеца и смятам да ги засилвам към кошчето и без тях. Вие какво ги правите ?
    Един приятел ми продаде такива нови филтри за 27лв,но са по-големи от оригиналните.Каза ми да си ги разкроя по-старите ,но ме мързи и ги сложих така,пък и по-големи, по-добре.Аз съм от Пловдив.

6. Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    В скъпата ни България - живеем в стерилно чиста среда , така че аман от всички филтри освен праховите - заради самият климатик.
    Другите в Recycle Bin

7. Тук е от
    May 2010

ivo-1977 има филтри по 10-15лв са

като ги гледам тези LGC-та ,добре работят на минусови температури,освен че започват да вибрират много.Варянта е тялото да се отдели от конзолите с тампони.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

Да кажа и аз нещо за бученето на външното тяло. При мен се получу на втората зима . Започна едно тракане не ви е работа (само на единият от двата климатика) Викнах техниците и отвориха капака на компресора и урааа намериха проблема на момента Компресора беше увит във кече , за по - добра изолация. Кечето се беше намокрило и замръзнало , тракаше по корпуса на климатика ужасно. Махнахме кечетата и на двата климатика и до сега 10 години работят нон стоп . Дори и профилактки несъм правил. Доиде време да ги заменя защото не са инверторни , просто остаряха , а и тока вече не е колкото беше преди 10 годин. Е, бога ми вярваите жал ми е да ги пенсионирам ... Климатиците за 24 - ки и не са спирали през тези 10 години. Работели са нон стоп във заведение само по често миене на радиатирите заради цигарите. Та за тракането да ви кажа - при мен беше едно замръзнало кече .....

10. Ant
    Ant е офлайн

Тук е от
    Nov 2010

Защо ще ги сменяш колега, да не мислиш че още правят такива, като тези преди десет години......

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от fantom
    Да кажа и аз нещо за бученето на външното тяло. При мен се получу на втората зима . Започна едно тракане не ви е работа (само на единият от двата климатика) Викнах техниците и отвориха капака на компресора и урааа намериха проблема на момента Компресора беше увит във кече , за по - добра изолация. Кечето се беше намокрило и замръзнало , тракаше по корпуса на климатика ужасно. Махнахме кечетата и на двата климатика и до сега 10 години работят нон стоп . Дори и профилактки несъм правил. Доиде време да ги заменя защото не са инверторни , просто остаряха , а и тока вече не е колкото беше преди 10 годин. Е, бога ми вярваите жал ми е да ги пенсионирам ... Климатиците за 24 - ки и не са спирали през тези 10 години. Работели са нон стоп във заведение само по често миене на радиатирите заради цигарите. Та за тракането да ви кажа - при мен беше едно замръзнало кече .....
    Ползвай си работещите климатици и кътай парици.Когато се развалят тогава ги сменяй.Те сегашните първо не са такова качество и второ нямат голяма разлика в консумацията с тези отпреди 10 години за европейския пазар.В заведения и работни помещения са най-тежките условия за климатици.След като до сега не са дали фира за това зверско ползване, помисли какво качество са!!!

12. Тук е от
    Oct 2004
    Живее в
    Ямбол

Здравейте!
    От три години и половина имам ASYA12LCC - до нова година беше бетон - тих и безшумен (като се изключи пукането на пластмасата и шумът от фреона).
    В последните два месеца на ниски обороти на турбината се разтрака от ляво - първо леко сега по силно.
    Четох тук във форумите, че е сдала багажа лагерната втулка, и че това е основен проблем на Fujutsu-то. Въпросът ми е от къде мога да си купя такава, че много ме дразни шума особено вечер. От Ямбол съм ама няма проблеми да си поръчам и с куриер, че като гледам и две ще ми трябват щото имам и по-нов 12LGC и там сигурно ще стане същото някой ден.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Попитай в ИВ СЕРВИЗ на ТРИТЕ ВЯТЪРА, може и да продават.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2004
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Попитай в ИВ СЕРВИЗ на ТРИТЕ ВЯТЪРА, може и да продават.
    Там мислех да отида първо. Благодаря!

16. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Ползвай си работещите климатици и кътай парици.Когато се развалят тогава ги сменяй.Те сегашните първо не са такова качество и второ нямат голяма разлика в консумацията с тези отпреди 10 години за европейския пазар.В заведения работни помещения са най-тежките условия за климатици.След като до сега не са дали фира за това зверско ползване, помисли какво качество са!!!

Всъщност Инверторните 24-ки на фужицу - дженерал къде се правят? Двоумя се за такива да лепна 2 броя.Или НОКРИЯ моделите - 18 ка . Ще ги сменя защото старите климатици са ми клас Ц или Д и си харчат ток. Като за начало няма да ги продавам за да не се мина

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Към края на лятото закупих 2 броя Fujitsu12LGC. Единия монтирах за хола на панелката , а другия на село да топля дъртите .Та рекох да си изпиша впечатленията в този форум понеже и мненията на пишештите тук ми повлияха най-вече в избора на климатик.За мен машините се справят прилично с климатизирането на 40-50 кубикови помещения.Две седмици родителите ми мрънкаха че този на село не ги топли , а аз си мислех че нали стари хора и все им е студено,пък и къщата без изолация само с една дограма.Задават 27 градуса а едвам до 17 мърда термометъра при външна около 0 градуса. Оказа се че филтрите са се задръстили много яко(Естествено и печката с дърва и въглища им е помогнала в тая дейност ) След измиването им тоя климатик се прероди. като задуха една жега чак на пода балатума омекна.Сега пак са много доволни и искат още един климатик за старата баба Та в града плащам не повече от 100 лева на месец (зимата) за тричленно семейство, като отоплявам хола с Fujitsu12LGC детската с духалка делонги 2KW бойлера и хладилника не ги изключваме и фурната на печката около два пъти седмично ползваме+два компютъра почти по 20 часа на денонощие включени.
    На село платиха най голямата сметка 145 лева ама там съм много зле с изолацията и два яки фризера са приютили 3 прасета Общо взето съм доволен за сега. Тихички ,топлят и икономични,ама малко скъпички ми се видяха като ги купувах.
    P.s. Господ да ми прости злите помисли и похотливи мераци спрямо майките на монтажниците преди да си измия филтрите на климатика у село.

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

stuuud не забравяй, че не се мият само филтрите.На 1-3 год. (зависи от помещението) се прави профилактика на турбина,филтри, топлообменник при желание и корпуса на климатика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 148 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе