Не си въобразяваш, турбината на вътрешното тяло продължава да работи слабо, за да може да се следи температурата на въздуха в стаята.
Не си въобразяваш, турбината на вътрешното тяло продължава да работи слабо, за да може да се следи температурата на въздуха в стаята.
По добре се измести от там,че дори и да вдигаш клапите докато си там, пак го има течението макар и слабо-и да не си докараш някоя болежка.Първоначално публикувано от vakata77
![]()
Ако е неприятно увеличи с 1-2-3 градуса и така няма да спира компресора.Първоначално публикувано от vakata77
Температурата не е от такова значение!
Важното е, че стои на течение и ще започне да се схваща.
Личен опит с калпаво проектирани и изпълнени климатизации в офис помещения.
При фуджитсу LD серията Е от значение-личен опит.В спалня духа от 2 метра в мен вече 2 години и половина, а в офис от един метър вече една година.Задава му 23 градуса(понякога става и 22градуса) и забравя, че има климатик в режим отопление.Първоначално публикувано от Gena_bs
В режим охлаждане не трябва да духа в него. За общо 3 години и 6 месеца(2 г. и 6месеца спалня+1год. в офис) досега не съм се схванал нито ведъж в режим отопление.На 23 градуса е трепач-няма хладен въздух.
justify,
От подписа ти виждам, че имаш General 12LD и Fuji 12LDC.
Знам, че по принцип са еднакви, но би ли потвърдил това?
Благодаря за инфото!
А сега да Ви попитам на какъв режим е най добре да стоят климити за отопление-ауто, медиум и т. н .
На ауто,и клапи и вентилатор-нека той мисли за теб,а не ти за него.Първоначално публикувано от vakata77
![]()
Сори не те разбрах , би ли бил по обстоятелствен
Ако е към мен въпросът-исках да кажа да го оставиш на ауто,и софтуера сам да си преценява кога да духа по силно и кога не,за по добър топлообмен и от там по малка консумация,а не примерно да му ограничиш скороста постоянно,и да работи по неефективно.
Еднакви са на 99.99% .Разликата е само в капака на вътрешно тяло.На единият по средата пише инвертер, на другият надписа е по средата , но на първата гънка най-отгоре на свалящият се капак .Разлика има в надписите на дистанционните-на едното пише GENERAL, на другото дистанционно(на fuji electric) няма никакъв надпис.Първоначално публикувано от mitko414
Климатиците са еднакви при мен има разлика в шума, дженерала е по-шумен, но това е заради мястото на монтаж-на терасата върху теракотени плочки залепени върху бетон.На фуджито монтажа на външното тяло стойките са върху тухлена стена от тухли с дупки(керамични) от този http://www.google.com/imgres?q=%D1%8...69&tx=49&ty=47 вид. Върху стената има изолация, върху изолацията са стойките и климатика е изключително безшумен.Онзи ден чух външното тяло на съседите по кантора-дайкин FTX25JV-по -шумно е от външното на фуджито.
Здравейте! Може ли мнение за Fujitsu 14 LGC, както и предимства, недостатъци пред 14 LE?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318964048[/time]_________________________________________________
Е никой ли няма да си каже мнението!?
Здравейте! След неуспешно монтиран и отремонтиран климатик, сега купуваме нов и бих искала да помоля за съвет.
Стаята е 15кв., две външни стени, само дограма без изолация, западно изложение, изключително студена през зимата, гр. Пловдив. Спряхме се на два модела- Daikin FTX35JV & Fujitsu General 12LEC. И двете 12ки. Гледам, че имат малка разлика в параметрите (самата аз много не разбирам от тези неща, само каквото прочета тук от вас)...тук се водеше дискусия, че единият имал много чест дефрост при някои от вас, единият бил по-ти, COP-овете ми се струват някак ниски, защото са ми казвали, че е хубаво да са над 5, а и на двата модела не са.....какво ще ме посъветвате? Благодаря предварително :-)
Diyana
Карай в една тема, че ще станем разногледи.
Сори :-) Не знаех къде ще получа отговор ;-)