Може да имаш проблеми зимата с конденза, да замръзва по терасата и да се пързаляш.Иначе бива.
Може да имаш проблеми зимата с конденза, да замръзва по терасата и да се пързаляш.Иначе бива.
Не ми пречи-не се ползва терасата,а и се чудех защо е така в книжката!? След монтажа ми светна,че е могло носачите да ги обърнат вместо на L както обикновено-обратно-на Г,което вдига тялото с една височина нагоре(не съм виждал такъв монтаж,но според мен става).
Щом не се ползва терасата, няма да имаш проблеми.
Че няма проблеми - няма. Ама се чудя на тези тела по балконите - тръбен път ли се пести, какво...
Мястото им е на фасадата и толкова. Изключение правят малко сгради /паметници на културата, примерно/.
Първоначално публикувано от karambamЕ щом монтажниците не са били японци-има нещо съмнително в тая Японска история. А в Арктик серията има едно ''N'' в края на сигнатурата и работят безпроблемно до -25°,като са предимно за северна Европа-по назад ги има в постовете.Първоначално публикувано от karambam
И бакър спестяват монтажниците-иначе пред шефа отчитат друго,а и е по удобно за ''профилактика'',а и за диагностика при проблем и отремонтирване.Първоначално публикувано от Kasap
Имаше буря във Видин и се изключих,а за тръбния път да бях доплатил още 50лв. за 2м. тръби щяхме да прескочим прозореца,но ако и така става :цена(промоция 1200-а иначе 1250)+160 монтаж(Видин)лизинг!+53лв. застраховка+1% лихва на месец и ме набутаха пак с някаква карта с ключ(Т.Б.И.)със 100 лв. в нея=1680лв. за 11 месеца! Да ми е честито!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307040862[/time]_________________________________________________
И аз обичам да меря,засичам техниката,слухтя за шумове-въпреки някои критики смятам,че така се спестяват бъдещи проблеми и се постига добра работа и икономия(както с колата,така и с останалата техника)Днес намерих в Кауфланд и купих даже ватметър за 30лв.,ама нещо не зацепва-пише,че има батерия,ама е 4 часа в контакта вече и дисплея е умрял-утре май ще го връщам!
Отвори капачето на батерията и виж дали няма поставена изолация м/у батерията и клемите. Понякога поставят, за да запазят заряда й.Първоначално публикувано от karambam
Ще те изненадам с това ,че капаче няма,явно батерията е вградена и умряла(както и да е-утре ще се се излагам в К-д) А климата го включих на DRY-при ниска степен на вентилатора(при тоя модел няма low-high)охлажда приятно и е много тих!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307046983[/time]_________________________________________________
Критикувам на 1-во място дистанционното,което е с омразния плъзгащ капак-при отворено положение стига размерите на Икарус от соца! Под капачето са скрили важни бутони-като MODE.FAN.SET,а отгоре са оставили 10С и POWERFUL?! Бутона ON-OFF пък е на най-достъпното място!При моите 3-4 включвания на климатика вече веднъж или май два пъти го гасих погрешка!На масата са 4 дистанционни.На второ място не ми харесва регулировката на жалузите ляво-дясно!Местят се едва с по сантиметър наляво и надясно,което почти не влияе на струята въздух(сравнявам с Мидея на работа-в това отношение е по-добра)Забравих и за грапавата пластмаса на дистанционното,която се цапа много лесно,а се чисти трудно.А батериите са Fujitsu,баси!
Ми сложи си найлонче това да ти е проблема,а това за бутоните...... и на моя мерцедес пепелника му е на най неудобното място а на витото лоста за скоростите е на тавана ама им свикнах и сега на другите коли са ми търсене :D
В Kaufland няма да имаш проблеми. Поискай да ти върнат парите или да го заменят. Жена ми работи там, та знам .Първоначално публикувано от karambam
За новата придобивка(климатика) - честито! Дълга и безпроблемна служба!
Надявам се да го скопосали този модел, като наследник на LGC. Аз, като притежател на LGC, не съм особено очарован от модела. Няма да се впускам в подробности. "Хакнал" съм 12-ка в 14/15м² в къща (2 външни неизолирани стени, отникъде помощ, стара дървена добре уплътнена дограма, изолация на тавана). Успяваше да държи около 19°/21° при -15°/-18° тази зима, но ако бях сложил 9-ка, както препоръчват за тази квадратура/кубатура, вероятно щяхме да умрем от студ. Вече има изолация на стените и нова дограма. Ще видим на зима как ще е. Така като чета, май LE е по-орязан от LGC, който е достатъчно скопен, най-малко откъм килограми на външното тяло(поне 12-ката). А ти си от Видин - влага, студ, а може би и "лек полъх" от Дунав-а ще има...LGC прави неприятни изненади точно в тези условия.
Поне от това, което каза досега karambam, май се оказва, че "новото" модел явно е "ново" само по дизайн на вътрешното.До сега никой не се бе оплаквал от клапите, но явно и това ще става за напред.Да видим как ще е с втулката от лявата страна.Предполагам, поне ще топли, като хората, като другите модели.
Това с клапите(малкият им ход наляво и надясно) ми е проблем,поради това,че леглото е на 2м. точно пред климата. Надявах се при охлаждане с хоризонтални щори напред и вертикални надясно да отклоня струята,а се оказа,че духа почти директно напред и надолу! За хоризонталната щора мисля,че 1 широка е по-добре от 2 по-тесни.И с тоя голям отвор отдолу-половината въздух оттам излиза т.е. надолу.
Я щракни една снимка, ако имаш чалъм, да видим формата и разположението на перата.Две клапи по-добре разпределят въздушния поток, но всичко зависи от конструктивното решение, големината им и разположението им.Ако не са ги направили като хората, според мен това ще е голям недостатък на модела.На моя LDC има две клапи, като перата са големи по размер и много добре отклоняват въздуха и в двете равнини, но на новия модел явно нещо му куца.ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ е с една клапа, но е голяма и така добре е разположена, а перата са толкова големи, че потока се управлява идеално и отива където го насочиш.
Съжалявам,Еди, не можах да кача снимките. Все излиза грешка,или че е голям файла,а съм намалил фотото(fuji) на 3мп.и ги пробвам по една та чак ме заболя глава и се отказвам!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307094761[/time]_________________________________________________
Опа,изненеда-не съм бил толкова прост! На тая снимка се виждат вертикалните клапи в положение максимално надясно-не е ли малко?
Не се вижда твърде добре, ама ми се струва, че са ги сложили само да отбият номера.Доста малки ми се виждат перата.