http://technika.bg/product/6647/inve...nov-model.html
Бива я цената.
http://technika.bg/product/6647/inve...nov-model.html
Бива я цената.
То цената я бива,но много олекотени тез модели- 7,5/29кг за 9ка.Капарирал съм една 7ца с 12.5/36кг. само,че е 100V. ,та ще видим зимата,как ще се представят тия фуджицу.Първоначално публикувано от kantonaa
Да не е някоя Нокрия?Първоначално публикувано от diksanal
Не е нокрия(нямат общо с норката) ,от Kasap-ските е!Първоначално публикувано от gnf
Здравейте! Купих новия Fujitsu ASYG12LECA.Включвал съм го тестово 2-3 пъти само.След покупката (а трябваше преди) изчетох всичките 330 стр. от стария форум и имам усещането,че съм сгрешил марката!Пукането на пластмаса от вътрешното тяло го има(чувствителен съм на шум) Фреона не съм го чул засега при тръбен път 2,60м. Прави впечатление,че новия LEC е по-слаб от LGC(например максималната мощност) COP-а пада малко.Не знам как ще му се отрази икономията,която са направили в топлообменниците-по-тънки тръби(зимата ще покаже).А май и компресора е по-малък,което не му пречи да жужи (не е много силно и не се чува вътре)Не мога да видя никъде-нито в сервизната документация,нито на външното тяло модела на компресора-някой знае ли написан ли е някъде? Дали са сложили стария Toshiba!
Колега добре дошъл всички сме минали през твоя път марката не си я сгрешил модела може би !? Правилно си забелязъл влошения COP на серията LEC спрямо LGC както и по малките кг. на външното тяло компресора май е същият но не съм сигурен трябва да се види в техническото ръководство . Като цяло си собственик нa "новата генерация" бюджетни климатици с нисък COP и висока цена при Дайкин положението е по тежко така че до някъде не си сбъркал в избора си !Първоначално публикувано от karambam
p.s Един съвет от мен не слушай хора-та и не го мисли толкова климатика нали ти работи това е най важното.....
Компресорите са същите - ПАНАСОНИК на малките, ТОШИБА на 12-цата, съдя по консумацията в сервизните, иначе никъде не пише кой модел са компресорите.Чак толкова не е по-нисък КОП-а, няма да ти се отрази на сметките.За тези пари не си сбъркал.
Ако сега пукат пластмасите(предполагам на охлаждане) си го тествал-какво остава за зимата на отопление и особенно при дефроста-ще е като машина за пуканки!Първоначално публикувано от karambam
Иначе честито и безаварийно ползване.
Мерси! Ха-ха! Бях го пуснал на топло,гогато припука-лошото е,че проблема си остава и в новия уж модел.
едва ли някой си е правил илюзиите че новия нисък клас ще е по висок клас тенденцията даже е обратната
Прави ми впечатление,че навсякъде пише Japan-на стикерите отстрани,на кашоните Вносител "Пингвин" Произход Япония,щрихкодове японски,монтажниците(оторизиран сервиз) твърдят-японски!В Зора(оттам го взех)пишеше на табелката с модел-цена произведено в Япония! И може би щях да повярвам,ако не беше ниската цена и нескопосаната пластмаса на вътрешното тяло!
Само в "Зора" са японски.
Новия 12LECA му дават в книжката Т на отопление -10 до+24С(за 9LECA е -15+24),а не както го срещам -15.И ква е тая арктическа серия,че много прилича на моя(12LECA )Да ама Не!
Същия е, просто всеки пише каквото му дойде.
Благодаря на Касап и Еди! Ама... дали...верно?!си остава.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1307028720[/time]_________________________________________________
Днес ми е сефтето(новобранец във форума-стария съм го изчел)и смятам да досаждам още малко!Въпрос-проблем ли е това,че външното е монтирано вътре в терасата,на гърба под прозореца(просто нямаше къде другаде),така че непосредствено пред него на 50см. е плътна преграда?От 42см.диаметъра на отвора на перката се получава така,че 15см. са над перваза(издухва свободно),останалите 27см.блъскат право в стената и отиват встрани? Някой обърнал ли е внимание на схемата за монтаж на външното тяло(гледал съм и на LGC е същото),че според стрелките дават отгоре мин.60см.,а отпред само 20см. Явно са разменени!