Вече го имаме новия модел.
FUJI electric RSG-12LEC New model Охлаждане 3.40 (0.90-3.60) Отопление 4.00 (0.90-5.6) Нови програмируеми функции на дистанционното; възможност за стенно дистанционно; по-тих от модела LGC 1,249лв
Вече го имаме новия модел.
FUJI electric RSG-12LEC New model Охлаждане 3.40 (0.90-3.60) Отопление 4.00 (0.90-5.6) Нови програмируеми функции на дистанционното; възможност за стенно дистанционно; по-тих от модела LGC 1,249лв
Модела не се ли води RSG-12LE? Без C накрая?
... Вероятно е като при сегашните модели, някъде пишат LDC накъде LD?
И БУЛКЛИМА днес си показаха същия модел, но аз нещо хич не съм очарован от това, което се вижда, поне за сега.Нещо много леки тела и много малко фреон гледам - 12-цата е с 800 грама.
Edi това не е танк че да гледаш все теглото и каде пък го видя като си по цял ден във всички форуми.
Е, не е разбира се, но ти веднъж ми каза в една тема, че малко фреон - малко топло.Е, разбира се, зависи от производител, модели и други.КОП-а на 12-цата го дават по-нисък от старите модели. http://www.bulclima.com/uploads/files/ashg09-12LE.pdf ето ги, на мен ми се струват малко странни, ама знам ли, може и добри да излязат.
Много добре изглежда харесва ми и не ми се вижда олекотен само цената дето е по висока. Да малко фрон но когато е по малко от това на етикета.
На този ред само догатки. Ще ги броим на следващата пролет![]()
Мда,в много кофти време излязоха.Поне малко от големият студ да бяха хванали![]()
Колеги много зле е работата ние чакахме някакви нови модели с висок COP и на ниска цена ама нещо не стана ! Гледам вече продават "новата" серия LE на нови по високи цени като параметри е същотото като LGC с тази разлика че харчат повече ток но за сметка на това са с 200 лв от горе което според мен е крачка назад добавените екстри са просто излишни дано поне LU и LT излязат на добри цени те поне си струват .
p.s имаите и предвид алчността на булклима и се опитват явно да надуват цените изчакайте сигурно ще паднат на 800-900лв
Малко ни в клин, ни в ръкав със закъснение, но и аз да се изкажа, че прочетох по-сериозно какви глупости са се изписали.
1) Японската J-серия да се сравнява с LGC-серията за Европа е абсурдно! Правилната съпоставка е с E-серията 2008 г в Япония. Чак след 2009 г J-серията преминава в ниския клас, но J и F серии от 2007 г, които ilia1984 цитира, нямат нищо общо с LGC по качество и параметри.
2) Има Nocria Z и Nocria S!
3) "40" значи само и единствено 4.0 kW номинална хладилна мощност! Какви татамита, какви тепихи...
4) LGC е нискобюджетна серия на марката и като такава си има своите минуси. Те се знаят и затова цената е такава. Голямо възхваляване.
5) Не е като да няма значение количеството фреон в един климатик. Някой ще ми припомни ли кое точно "пренася" топлината/студа и защо му се вика "хладилен агент"?
И сега да си кажа мнението
1) Новият заместник на LGC е LEC и нищо особено не изглежда да е подобрено.
2) LU също не блести с нищо, освен с дизайн. Малко по-красиво LGC.
3) LT е друга бира.
Не може 9-ка LT да е с 35 кг външно тяло, а 9-ка LE/LU да е с ... 23?! Намерете 12 кг желязо и го вдигнете и пак кажете, че не е съществена разлика.
Много време мина от последния свестен модел на триото - LDC/LCC. LT звучи обещаващо! Трябва да се възвръщат доверие и позиции във високия клас, защото не всички са бедни като нас.
![]()
VeleV.Klima другите имат ли някаква цена ? ЛТ ? ще е перфектната 9-ка ако цената е под 1500...
Надали, предполагам, ще е над 1800 лева.
Малка корекция по точка 3)- 40 е 4kw.номинал на охлаждане при 7°- мисля,че и Александър го беше написал.А по точка 2) са така, S серията излиза 2008 мисля ,като е с по слаби параметри от Z серията.Първоначално публикувано от deian
![]()
Все същото си е.Което за цената на машината си е добре.Повече ме притеснява качеството.Ще го видим след време.Единствено леко ме притеснява циркулацията- с 60 м.куб. е по-малка от на LGC.