никъде не го видях в сервизното по-нагоре(минимален тръбен път) благодаря все пак а това според мен е Н- височина между вътрешно и външно тяло или поне аз така го разбрах, но пък защо има на отопление и на охлаждане ?????
никъде не го видях в сервизното по-нагоре(минимален тръбен път) благодаря все пак а това според мен е Н- височина между вътрешно и външно тяло или поне аз така го разбрах, но пък защо има на отопление и на охлаждане ?????
На първа страница на instalation manual-а който ти идва с климатика.
CAUTION
When installing pipes shorter than 3m, sound of the outdoor unit will be transferred to the indoor unit, which will
cause large operating sound or some abnormal sound.
моя е от двете страни на една стена с 2.8м някъде, нищо не се чува. дори и при дефрост, две мнооого тихи цъквания направи. а ако имах парички щях да си взема една нокриа и за спалнятаняма нищо общо с дайкина от който също бях много доволен от към шум, докато не видях и какво може да е. предполагам следващата крачка е някоя тошиба ама ... ще е след много време.
сега като гледам стойностите в документацията са при 7.5м тръбен път. при останалите мисля го дават за 5м.
малко се и издразних защото това с струята въздух ще духа само на напред не можах да го докарам - когато духа топло все надолу го забива.
имам и оплакване че намират климата спряла да духа и не реагира на нищо. изключват го, после го включват, чистел си филтрите и тогава почва да бачка - това е глупаво ако наистина прави така. ако го оставя зимата и ме чака 2 дни да отида да го рестартирам за да си изчисти филтрите, после няма стопляне мястото.
Точно на саньо е компресора,и би трябвало даже да е двойнороторен.За японския пазар,също ползват услугите на саньо-като за 09г. гледам са различни според големината на машините и в зависимост от серията ''Z'' или ''S''.Първоначално публикувано от estqwerty
S28W: 808-883-80
Z40W: 808-213-80
Дааааа,
Четейки толкова положителни мнения, няма как да не се включа и аз с Нокриа. Честно казано се чудех между:
- Дайкин FTXS50G - 2250 лв
- Нокриа AWHZ 14 LB - 2299 лв
Но след като ме изненадаха и с нова цена - 2299 лв - е няма какво да се чудя... До ден-два ще го заръчам, само се чудя за добър монтаж в Стара Загора, че ми е сложен казуса? Някакви препоръки? Някой да има инфо за качеството на монтаж на "Ко ин Ко-63"?
Благодаря предварително,
питах и под една друга тема, но вие чували ли сте, че ще спират Нокрията от производство другата година? Да не би за това да намаляват цените сега? Някакво инфо имате ли? Кой може да ни каже? Булкима?
MEGA каза, че е получил такава информация.
Те от 2 години се канят да сменят гамата на НОКРИЯ, явно вече са готови.
С нова гама НОКРИЯ, по план се предвиждаше да има и машини с по-ниски мощности.
Благодарско за отговора ще видим те как ще се представят
Ако си спазват обещанията, машините ще са много добри, предполагам особено при по-ниските мощности.
Пак да кажа, информацията за Nocria е от Булклима. От тях е и тази, че не се задава нов модел, само спират сегашния, което е лошото.
Жалко е, както вече коментирахме преди време.Дано им дойде акъла в главата и да не оставят дупка.