Страница 9 от 34 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

малко офф4е от мене
    децибелите се мерят по логаритмична скала - така 3 децибела са два пъти повече или два пъти по силен звук и така на всеки 3 се увеличава удвоява.
    така че 2 деци няма как да са само 18% .
    офф както казах сори.
    ето и линкче : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...B1%D0%B5%D0%BB

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Е значи все още чувам добре бил съм прав за това , че GDRа е по-шумен от по-безшумните.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319056560[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от joro_vk
    Машината Toshiba, RAS-16PKVP-E - Super Daiseikai 5 е монтирана /с вакумиране/ и работи перфектно.
    Днес дори и при топло време и много слънце в стаята не изключи, ами си духа много слабо топъл въздух и не се усеща че работи климатик в стаята благодарение на ниският минимум температурата няма никакви отклонения. Вечерта обаче си се чува, не е напълно безшумен на 2-3 степен.Снощи при +7 външна го пуснах в 42кв.м. настроени 25 гр. за 4-5часа и не направи нито един дефрост, предполагам това е показателно че Тошибата не се е натоварвала особено. Тръбният път е 2.5м. за целта направиха едно U зад външното тяло/на снимката по-долу/ дано това не е проблем за работата на климатика?!
    Justify дистанционното е супер обикновенно и дори няма фосфорни светещи бутони/като например на панасоника ми от Ice Age 1/ Иначе машината е добра! Дано продължава да бачка дълго като Японец тихо, работливо, незабележимо и без да се оплаква.
    БЛАГОДАРЯ на всички които ми помогнаха в избора на климатик!
    Голяма грешка с избора на климатик адаш - на тоз простор ти трябваше една Осака на 10г та да ти тупа килимите а и женати щеше да е доволна

сори за офтопика

4. Member
    Тук е от
    Sep 2011

Mega така е както го виждаш тръбите излизат отдясно и назад, дано не се налага да се сваля, в такъв случай дето се казва тръбите и замазката са най-малкия проблем. А иначе за гумените тапи /майсторите казаха че може и без тях/ и чучура, все пак в Сандански съм няма големи студове а и да дойдат ще ги махна. Няколко дни го ползвам, отварям вратите и по другите стаи, работи в 42кв.м и още не мога да го чуя как дефроства, сигурно под нулата ще е. Пипам външната пита, даже не е студена, вътре 24гр. работи си тихичко.
    estqwerty да на една стена са двете тела за това и се наложи това U на тръбният път иначе щеше да е 1.5м.
    Тези завой на тръбния път проблем ли са, как мислите? Климата си бачка, просто от любопитство питам.
    Майсторите се оплакваха че масово се купуват инверторни Панасоници до -5 /хората гледат да минат тънко и не се интересуват много за съжаление/ и очакват през януари много ама много обаждания и работа!

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

не е проблем и моя е така сложен

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

joro_vk хич и не се ослушвай за дефроста, няма да го чуеш.И аз като купих моя ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ отначало си викам, това чудо няма ли да дефроства, защото първата зима мина месец и нагоре и той нищо.До сега през зимите само два-три пъти съм го хващал да дефроства и то защото съм виждал как външното тяло започва да си маха скрежа.Иначе дефроства много рядко, само когато трябва и направо си е събитие.При мен дефроста си е направо незабележим.

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

малко да уп-на темата - бях се притеснил няколко страници назад за дефростите на нокриата.
    та днес преживях първия.
    както си седях под климата дори и не разбрах какво стана - изпука е силна дума - помислех си че някой лагер се е предал , прцна-цъсна 3-4 пъти , толкова пъти и погледнах после тишина. ошашках се наголямо че лагера на турбината се е предал ама за клима на месец е рано...
    после погледнах на вън - под тялото мокро, и ми олекна. ако така прави дефрости тази машина ще си сабирам пари и за спалнята да слагам!
    толкова убууу не ми е ставало от отдавна.
    то е рано още де и истинският тест не е дошъл , но е едно добро начало.
    поздрави.

8.  

9. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Нокрията е с двойно-роторен компресор на Тошиба.
    Кой е модела компресор по-конкретно?

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

във всички достъпни сервизни пише че е роторен.
    има само два номера които не водят до никъде - 9314061011 и 808-907-80 както и цена 360 евро.
    Hermetic type, Inverter, Three phase Induction motor, Rotary - и това е всичко - в един холански сайт се съмняват за санйо...

edit : http://www.refrigeration-engineer.co...f05225f6585f13
    C-6RVN93HOU
    147V 60hz
    но май е за старите нокрии.
    пак едит :
    едно по пълно сервизно http://planetaklimata.com.ua/instr/g...-14-24-ENG.pdf

11. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    да се похваля че вече мога да пиша и аз в темите за фуджицу.
    днеска сложиха нокриата.
    Така ме кефи когато някой се сдобие с нещо истинско.Да ти е жив и здрав Змея приятел

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

е тя стана на месец - доживях и първия дефрост. сега чакам истинската зима.
    вчера като седях забелязвам че има градация - все по-малки като размери и все по-скъпи климатици... трябва ми още един за спалнята но май няма да е тази година.

ако намериш компресора сподели моля.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

http://www.jdbbs.com/thread-1673262-6-216.html и аз намерих малко.
    CODE 808 907 80
    MODEL C-6RVN93HOP
    DC 3PH 60HZ 180V
    CSSC MADE IN CHINA
    REF R410A
    В друг форум пише, че този компресор е 900 ватов, което отговаря на мощността, дадена в техническото на НОКРИЯ 14 и 18.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

Спрял съм се Нокрия 14, но докато разглеждах разни сайтове видях, че на едно място е AWYZ 14LB Nocria, а на друго AWYZ 14LBC Nocria.
    Добавената буква е спрямо страната производител или?
    Останах с впечатление, че като пиша с С-то в гугъл излизат естонски и исландски сайтове...

Има ли разлика между двата модела и кой е по-добър?

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Няма, някъде го пишат само LB а някъде е с пълното име LBC. Машината е прекрасна, ако им монтажа е на ниво си в клуба на доволните.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Ивайловград

Здравейте, има ли изискване за минимален тръбен път за нокриа 14 и ако да колко метра е минимума?Утре ми предстои монтаж надявам да влезна в клуба на доволните, някой може ли да ми преведе това да приема ли, че минимума е 5м
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това е таблицата за коефициентите, но препоръчително е да си сложиш повечко.5 е добре, минимума беше 3 доколкото помня.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 34 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе