Днес забелязах едно тракане в външното тяло , възможно ли е перката да закача леко .При определени обороти понякога звука изчезва.
Днес забелязах едно тракане в външното тяло , възможно ли е перката да закача леко .При определени обороти понякога звука изчезва.
Нещо си в грешка, на кашона пише Made in P.R.CПървоначално публикувано от ivo75
A Japan e aдреса на компанията. Днес специално гледах, точно заради подобни мераклии. Това разбира се не прави машината лоша.
За да няма спекулации, ето и снимка. Лепенката къде е произведена разбира се се сваля. Но ако сме коректни с клиентите, то имат право да знаят истината!
Относно сметките, последните ми две са по 200лв и 170лв, ама пусках и доста духалки когато беше кучият студ навън. А това тракане във външното тяло за което казва ste1 го имаше и при мен. Нямаше ме за няколко дни вкъщи и когато се прибрах чух някакво тракане, когато погледнах отвън задната решетка леко се беше раздула незнайно защо. Май перката опираше във лед защото като разклатих малко машината нещо изпука и тракането спря. Интересно беше че отдолу нямаше никакъв лед и висулки, пък и навън не беше студено във въпросните дни. Чудех се дали да викна монтажниците да видят за какво става дума, защото климатика си работи нормално според мен, въпреки раздутата решетка![]()
Предната ли решетка се е издула , тази на вентилатора ?Първоначално публикувано от godfathern1
Не тази на вентилатора, а тази отзад откъм стената.
Тази отзад си се криви с времето, направо я махни, не ти трябва.Първоначално публикувано от godfathern1
има го и в някои упътвания ако ще се монтира в зона със силни снеговалежи... бях ги постнал ама ги измахаха ... това не е от упътването за нокриа ама си важи предполагам ако има сняг.
Ясно, поне се успокоих че не се е изкривила от някаква повреда. Тези дни наистина ще взема да я махна. Благодаря за бързия отговор![]()
Брей за първи път чета производител да е препоръчал отрязването/премахването на пластмасовата мрежа за да не задържа лед...
Браво.
най добре е фабрично да я няма тая решетка ..излишна е ..
в голямото сервизно на хитачи - накрая е : нещо като препоръки за монтаж на външното в зони които ще има снеговалеж. 4 5 странички е.Първоначално публикувано от justify
дигам темата защото днеска мерих нокрийката с джаджа за мерене на ток.
на сетнд бай е 50-53 вата - сега съм я дръпнал от контакта все пак е 20-тина градуса навън, а икономията е майна ма мизерията - 50 вата са си 50 вата5 и нещо е на месец
мама им е-онци.
пусната на 20 градуса, на топлене, перките на авто всичко без да се джуркат, и определено духа топло вътре а не е само на фан, външното бачка или поне перката навън върти но май и компресора се чува - тръгва на 300-тина но после пада и се задържа на 150 вата.
това ако махнем 50-те вата които си ги гори и на стенд бай се доближава доста до минимума обещан в бумагите.
моля все пак и някой да потвърди теста.
аз днеска изпих иконамията от изключения климатик поне по 10-тина пъти но трябва да се пести - само така ще има парички за пйване
изненадаха ме че и на село за бира могат да ти вземат колкото в обикновен барселонски бар. май тря се махаме от тук скоро ще е по скъпо тук от колкото в белите страни.
50 вата при изключен климатик при тия външни температури? Сигурен ли си? При отрицателни температури подгрява маслото в компресора, но сега?
М/у 50 и 60w. е консумацията без подгрева на компресораПървоначално публикувано от root666
![]()
Тази консумация сам я забелязал и при други марки в стенбаи режим харчи между 50-60 вата и на мен ми е чудно от къде идва тази косумация като всички нагреватели са изключени ?????