Страница 12 от 34 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Времето застудя. Да видим кога ще изръмжат от разните там "леци" и "бързоклеци"
    Весела коледа

2.  

3. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Времето застудя. Да видим кога ще изръмжат от разните там "леци" и "бързоклеци"
    Весела коледа
    Лец-клец,ама бълва лава и размразява през 3-4 часа и под 0-та! Напук на песимистичните прогнози ви уверявам,че климатика си топли отлично с консумация 250-350w. Весела Коледа

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от karambam
    Лец-клец,ама бълва лава и размразява през 3-4 часа и под 0-та! Напук на песимистичните прогнози ви уверявам,че климатика си топли отлично с консумация 250-350w. Весела Коледа
    Радвам се за теб, че те топли, но само не ми пиши че бълва лава при консумация 250-350 W и то при тези температури навън

5. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

Това е средната му консумация-лавата потича вечер,като го засиля!-Нямам ватметър,включен е към механичен електромер.
    Тук спирам,че не е затова темата!

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Това е средната му консумация-лавата потича вечер,като го засиля!-Нямам ватметър,включен е към механичен електромер.
    Тук спирам,че не е затова темата!
    След разяснението съм съгласен

7. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

...лавата потича вечер,като го засиля!
    Ей, като почнете с тези хиперболи, малко остава да се обадите на телефон 112 за пожар от прииждащата лава. Бъдете повече реалисти и недейте се изхвърля толкова. И аз имам два змея у дома, както ги нарича Аруба, но лавата не се съизмерва в едни 50-60о температура. Радвайте се, че Ви топлят и поддържат зададената температура и не ги мислете толкова. В крайна сметка това са едни уреди създадени да служат и топлят тези, които са платили за тях, а не обратното.

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Ей, като почнете с тези хиперболи, малко остава да се обадите на телефон 112 за пожар от прииждащата лава. Бъдете повече реалисти и недейте се изхвърля толкова. И аз имам два змея у дома, както ги нарича Аруба, но лавата не се съизмерва в едни 50-60о температура. Радвайте се, че Ви топлят и поддържат зададената температура и не ги мислете толкова. В крайна сметка това са едни уреди създадени да служат и топлят тези, които са платили за тях, а не обратното.
    Браво!
    Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Браво!

10. Тук е от
    Jan 2008

Видях че по-напред някъде коментирахте дължината на тръбния път между вътрешното и външно тяло и затова да питам ако е по-къса от препоръчаните 3 метра(около1,5 метра),това освен възможност за поява на повече шум ,има ли някви други последствия.Струва ми се че сега при по -ниските температури много често почна да размразява.Почти на всеки 30 мин.Може ли да е от това.Иначе като изключим че си е малко шумен -топли добре.Държа го на 21-22 градуса и е нормално.Нокрия 14 е климатика

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

не би трябвало тръбния път да води до такива неща. въпреки че имаше тема такава и се обсъждаше нещо , течни фази на фреона и други щуротии които така и не разбрах се споменаваха и та така не успях да зацепя.
    има си клапан който би трябвало да държи точното нужно количество фреонец в системата. аз съм на това мение - като може да е грешно.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

colin_bg За 38-40 квадрата е нормално.Трябва сериозна изолация за да може да смогва на минусови температури.В кой град/село/населено място е монтирана нокрията???

Ти как избра мощността, марката и модела за тези 40 квадрата??? Спомняш ли си??

Я прочети какво съм отговорил тогава когато си попитал...

Изхода от ситуацията е:

-при достатъчно финанси една прилична 9/10-ка, ако искаш по-екстремни температури(25 градуса и нагоре) 12-ка.

-при недостатъчно финанси един конвенционален модел за 400-600 лева в другия край, който да включваш когато нокрията не смогва.

-икономичен откъм първоначална инвестиция вариант една духалка.Аз лично ти препоръчвам тази.Хвърля "огън и жупел" пред нея, метална е и можеш да си я разнасяш по вили и пътувания и да я ритнеш/настъпиш няма да се счупи. Навремето я купих за 20 лева, миналата година септември един колега и той мина метър за 16 лева на промоция, но сега вече се усетиха и е 40 лева.Друга такава духалка обаче няма.Малко шумна е, но за 40 квадрата помещение няма да се чува.
    Друг тих вариант на духалка е това делонги.Не се усеща никакъв шум нито кога включва/изключва.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

аз с нокриката съм на други квадрати но на същите кубици , което е по-лошо защото топлото си отива нанагоре. ми топли си нормално машинката - аз поддържам 22 и връщам на 20 нощем.

може да има проблем твоето, защото аз не чувам нищо докато дефроства моето. както и при мен още не е дошла зимата че да се напъне, и за сега съм див щастлив. ще вземе да излезе че в силистра имаме топли и сухи зими : началото на февруари ще се разбере ок ли машината .

това с 30 минутния дрфрост не отива на добре - виж викай хората които са ти я монтирали - да мерят там каквото знаят и да видят дали не са се оцапали. да си проверят фреоните и колко гори - трябва да имат идея какво е нормално за машинката.

шумовете които споменаваш - когато застана пред нокриката се чува, но от ляво на 10тина метра има хитачи което се чува на едно, а отдясно и отгоре ~6-8m имам нов съсед с нов панасоник ye12jke или нещо от сорта, което е по тихо от хитачито но е по на близо.та като цяло сме ок от към шум.
    та дообясни малко за шумове - има ли лед по тялото? и най добре си викай майсторите.

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Друга такава духалка обаче няма.
    Има, има и е по-евтина Crown MFH-2000

16. Тук е от
    Jan 2008

Не бе ,не казвам че не се справя с 38-40 квадрата.Напротив прави си много добре зададените градуси.През ноща на 19 го намалям,а през деня на 20-21 .Топло е и даже често спира да духа.Сега го направих на 23 и въобще не е спрял и е направил само един дефрост от 5 часа.А иначе е баня в стаята.Питах за тия чести дефрости,но явно причините са били по ниските температури миналите нощи и дни(да около -4,а сега тая сутрин беще -1),и ниските градуси които съм задавал.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ако сте имали и мъгла, изобщо не се чуди, защо дефроства по-често.От няколко дни в Ямбол си има редовната сезонна мъгла и минусови температури, тази сутрин е особено гъста и ледена, климатиците из града, пък и всичко, което е навън прилича на таралежи.

18. Тук е от
    Jan 2008

От харманли съм и тук много често е като Лондон.Яко мъгла ,а над града на километър слънце навсякъде.Днеска гледам напече хубаво от сутринта

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 34 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе