Да де, ама аз защото прочетох ето това твое мнениеcolin_bg и за това си помислих че "изригваш" така ...
П.П. Ако Нокрията не се правя с твоето помещение, считай, че дайкин FTX50GV няма никакви шансове...
Толкова чест дефрост за Nocria 14 в това помещение дори при тежки условия не е нормален! Възможни причини: много големи топлозагуби, зададена температура над 26 градуса, проблем с машината, кофти монтаж... Принципно този модел работи доста тихо, когато само поддържа температурата. Преди 20 дни в 38 квадрата и 22 градуса, като влезнах изобщо не разбрах, че работи, докато не сложих ръка под него ...
Е не.Такова нещо до сега не съм видял.Винаги ми напомня че имам климатик.Просто като видях че не мога нищо да променя ,започнах аз да се нагаждам.Иначе когато и да си го псувам няма да сбъркам.Все ми се ще да видя някъде такъв на живо.Ако някой е наблизо може да ме покани,или пък да заповяда на гости да види моя
Ама това не е нормално! Машината е прекрасна. Спираш ли я? Вентилатора на коя степен ти е? Имаш ли как да замериш моментна консумация? Вакумираха ли машината при монтажа?
Абе то още от началото като се тръгна...сега като чета как е трябвало,ама айде.Нищо не е вакумирано,тръбния път е не повече от 1.5 метра,сваляне на вънщно тяло,после и на вътрешно,и панаир два месеца.И така от тогава до сега не е спирал вече.Работи си, ама много си ме дразни.Иначе не го спирам изобщо.Вечер на 19 ,през деня на 20-21 качвам температурата и така.Вентилатора си го държа на авто.Вечер като гледам филм го пускам на тихо(куайет)Като спечеля някой ден и
Аха, и!? Айде печели по-бързо, пък може и да се спазарим за нокриятаПървоначално публикувано от colin_bg
Аз също имам нокрия и се дефроства сутрин около 2-3 пъти, като температурата, която съм задал е 25 градуса. Дефростването не трае повече от 2 минути. Тръбния път е 2 метра. Машината не е вакуумирана (след като ми го монтираха разбрах, че трябвало). Като съм вкъщи го слагам на 25 и пак ми се струва, че не е достатъчно топло свикнал съм с печка. Не го спирам изобщо когато съм вън и когато лягам го слагам на 20 градуса. За ноември платих 50 лв. отгоре над обикновената сметка. Вентилатора преди го пусках на 2 ама сега не го пускам изобщо т.е. на авто е. Искам да попитам тези 2 метра тръбен път малко ли е? Като го задам 25 долу в стаята е около 23 това нормално ли е? Стаята е с височина 2.60, горе сигурно е 25.
долу винаги е по малко то няма как .. и с печка е така .. 2м тръбен път са малко но колкото толкова ..
Къде имаш предвид това долу?Ако е на пода е нормално,но ако е на 1,40м. над пода трябва да е колкото си му задал,но може и да допуснем за нормална разликата от 1* ,като замера е при верен термометър.Първоначално публикувано от ivo75
Според мен, честия дефрост е нормален за Нокрията. Като се застуди още, ще стане на всеки 30 минути-10 минути дефрост. Когато избирах климатик, сигурно един месец се колебах между Дайкина и Нокрията. Четох доста по чуждите сайтове за Нокрията. Именно заради честите й дефрости избрах Дайкина. Да обаче кой да знае че той пък дефроства по време когато падне под нула !? На всеки 45 минути- 7 минути. Но за толкова пари-толкова. Весела Нова Година
Ivan, кой е модела на Дайкина между който си се колебал и Нокрията?
Здравейте на всички.
За да не пускам нова тема за "Nocria" - (защото мисля че 14-ката ще отговори за хола)
Има ли значение каква "Nocria" да взема:
Fujitsu-General - AWHZ 14LBC
Fujitsu - AWYZ 14LB
Fuji - RJZ 14LB
Видях че има и японска "Nocria" - но пък и цената нещо е японска
А и само "General"- но май там пък няма "Nocria"
Трите са еднакви, но все пак дай някакви характеристики на помещението.
Nocria 14 за:
Помещение със следните параметри:
хол 22 кв. + входно антре 10 кв. = 32 кв. с височина 2.6 м. -83 куб.м.
къща в София-среден етаж,външна изолация,ПВЦ дограма(без к-стъкла)
хола е юг с около 11кв вратопрозорец и прозорец
някога ще има и локално парно но не се знае кога
и накрая но не най маловажно-жената е зиморничева
... На пръв поглед ще стане, но е желателно да се мине на оглед. Машината е добра, в по-малки помещения е тиха. Другото хубаво е, че витлото на външното тяло е качено супер високо и дори да се заледи остава пак високо от леда.