Стой мирен, Nocria-та има най-малко проблеми от цялата гама на марката ...
Стой мирен, Nocria-та има най-малко проблеми от цялата гама на марката ...
Хайде и аз вече в клуба на Нокриа - от близо седмица сме с 14-а, впечатленията ми засега са отлични - страхотна машина, справя се без проблем с помещението - хол с трапезария и кухня, квадратура около 34кв.м. Харесва ми как работи - тиха е изключително много, прави желаната температура за отрицателно време. Тук искам да изкажа благодарност на Mega, евала Иво, благодаря ти...
честито - точно на време за да влезе в боя
Благодаря Ви... Вече наистина Влезе в битката със студа....
я да питам аз има ли йони или нещо такова в нокриата?
отварях да чистя филтрите и имаше нещо мъничка черна джаджа в дясната страна. мяза на джаджите на шарповете но тях само на картинка съм ги виждал.
знам че търсим под вола теле ама да си попитам аз. сега като изписах глупостите си мисля че може да е било и ув лампа ама много в единят край беше набутано.
Моята машина снощи сдаде фронта на минус 10, не че не грееше ама почна едно трещене.. бучене.. като трактор насред нива, щеше да изхвърчи от стойките. Гледах под външното дали има лед, ама всичко беше ок. Вътре филтрите и кутиите за прах също са чисти, изобщо не знам какво се случва. Така като слушам колко тихо работят Нокриите на хората във форума, аз все едно съм с друг климатик. Това моето няма нищо общо с тишината, направо го спрях снощи че не се търпеше и си пуснах конвектора!
44 квадрата за 14-ка дори и Нокрия не са малко.
Ами оразмерявайте си машините според японските стандарти и производители, а не според Бг-Ганьо Търгашина ...
И няма да има трещене...
Да бе! И изолацията по скандинавските стандарти...Първоначално публикувано от justify
110 кубика на 6 киловата по номинал са по 54.4 вата на кубик. Това е оразмеряване за лятото. При -10 градуса колко ти остават? Машината отива на работа на Full Power.Първоначално публикувано от justify
моята се държи. вечер не съм при нея да я наблюдавам как е но няма голяма разлика с т през деня.
няма лед - дупката е отпушена.
иначе изкарва странни звуци но горе долу нормални.
виж с дайкина какво ми дойде на главата 3см вътре - запуши се и преля над тавата направо се изкривиха железата. трябва да му слагам подгряване.
Моята NOCRIA 14 - 24m2 няма проблем на -14 , размразява през 2-3 часа.
Разбира се! Оразмерена е правилно...Първоначално публикувано от ste1
Не знам кво да ти кажа пич,чета и ми се свива сърцето.Ти от самото начало си имаше проблем с вибрациите,що не отворихте външното да видите не опира ли някоя тръба или нещо друго.Фуджитата са известни с по-шумни тела ама чак пък толкова.Щом казваш,че грее е добре оразмерена не идеално ама пак е добре(аз с по-малки мощности даже повече квадрати отоплявам)взимай стълбата и отвряй капака и гледай кое в какво опира.Първоначално публикувано от godfathern1