Страница 27 от 34 ПърваПърва ... 172526272829 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: Коя да бъде машината? Нокрия или ...

могат да се дадат два периода,
    има копче под капака на дистанционното за ръчно пускане на чистенето.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Ползвам НОКРИЯ 5години(4зими),климатика е монтиран в помещение 32кв.м с преход още11кв.м.До момента без значение колко градуса е навън,климатика не се е тормозил.Топли като хала,и е доста безшумен за това което може.За 2200лева все още няма машина като нея.Взимайте смело докато ги има.Аз си купих вчера още една да си седи в кашона докато потрябва.Справка за декември месец за тока,отделен електромер-1.12.2012 - 01.01.2013г -189кв=37.80ЛЕВА.Начин на експлоатация-сутрин от 06-45ч до 10.00ч-23градуса. От 10.00ч до 22.00часа-21градуса(потдържа 22,5),нощем 18градуса,(в помещението не пада под 19,5гр).Впомещението се пуши яко,и затова пера филтрите на седмица.Миналата зима в яките студове най-голямата сметка от климатика беше-289кв=56лв.Държа да отбележа че помещението с обща квадратура 43кв е север и има общо 6голями прозореца около 11кв.От долу и отгоре има съседи.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от krasi_soft Виж публикацията
    Ползвам НОКРИЯ 5години(4зими),климатика е монтиран в помещение 32кв.м с преход още11кв.м.До момента без значение колко градуса е навън,климатика не се е тормозил.Топли като хала,и е доста безшумен за това което може.За 2200лева все още няма машина като нея.Взимайте смело докато ги има.Аз си купих вчера още една да си седи в кашона докато потрябва.Справка за декември месец за тока,отделен електромер-1.12.2012 - 01.01.2013г -189кв=37.80ЛЕВА.Начин на експлоатация-сутрин от 06-45ч до 10.00ч-23градуса. От 10.00ч до 22.00часа-21градуса(потдържа 22,5),нощем 18градуса,(в помещението не пада под 19,5гр).Впомещението се пуши яко,и затова пера филтрите на седмица.Миналата зима в яките студове най-голямата сметка от климатика беше-289кв=56лв.Държа да отбележа че помещението с обща квадратура 43кв е север и има общо 6голями прозореца около 11кв.От долу и отгоре има съседи.
    Съгласен съм с теб, никакви проблеми при ниски температури с топленето. Наистина си е страшна машинка . Но едно не мога да разбера как като му задаваш 18 градуса в стаята е 19,5 . Другото, което искам да попитам смяна на фреон имаше ли през тези 5 години изобщо на какъв период се сменя фреон-а?

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Помещението не позволява да падне повече температурата и климатика практически не работи само потдържа компресора топъл.Консумацията тогава е 12-15вата.Разбра ли ме?Малки топлозагуби.Фреон не сменяван само проверка на третата година.Наложи се допълване 150гр.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    могат да се дадат два периода,
    има копче под капака на дистанционното за ръчно пускане на чистенето.
    Натиснах копчето "Filter" под капака ама не тръгна да чисти филтрите. Сигнала от дистанционното стигна до климатика защото чух пиюкане. Възможно ли е да не съм сложил както трябва филтрите след като ги измих и затова да не тръгва да ги чисти?

- - - Обновено - - -

Оправих се проблема е бил, че е трябвало да натискам бутона MAINTENANCE/ MANUAL AUTO от вътрешното тяло не го знаех това научих още нещо . Явно дори и да ги чистя кутии за прах тя си мисли, че не са чистени.

7. Тук е от
    Feb 2012

за въпроса с филтрите на нокрията, не съм забелязал да спира да духа топло, но и при мен на няколко пъти забелязах ,че като я спра поради една или друга причина и почва да си чисти филтрите.
    мислех си ,че исползва момента докато почива да свърши още нещо

8.  

9. Тук е от
    Jul 2009

аз за първа зима ползвам нокрия, след злополучи две зими на газ и мога да кажа, че съм супер доволен!
    V_Simeonov и Mega харесват това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от suselat Виж публикацията
    аз за първа зима ползвам нокрия, след злополучи две зими на газ и мога да кажа, че съм супер доволен!
    Предполагам, че имаш предвид "злополучи" голяма сметка!? Каква е разликата с газта и климатика - като цена и помещенията, които отопляваш? Някой има ли наблюдения за отоплението с газ и климатик?

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

2:1, а ако бях с японки сигурно 3:1

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Няма по-добър климатик за 2200лв от НОКРИЯТА,могат да се мерят с нея само климатици от ценови клас 3200++++лева.

13. Тук е от
    Feb 2012

Аз също съм доволен от моята Нокрия 18. Ползвам я в помещение ~42 м2 ( 117 м3 ), при това съм в къща. За сега, проблеми с отоплението не е имало ( първа зима ). М/у другото и аз взех още една Нокрия, само че 14 за другия етаж, но още не е монтирана.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от petvp Виж публикацията
    М/у другото и аз взех още една Нокрия, само че 14 за другия етаж, но още не е монтирана.
    Похвално.Докато другите се запасяват със зимнина,вие с krasi_soft със Нокрии...
    Не съм чел за друга марка и модел, такова презапасяване,и предоволни притежатели,а не са от евтините-явно си струват левчетата.

16. Тук е от
    Jul 2009

[QUOTE=Ibr1975;607817]Предполагам, че имаш предвид "злополучи" голяма сметка!? Каква е разликата с газта и климатика - като цена и помещенията, които отопляваш? Някой има ли наблюдения за отоплението с газ и климатик?[/QUOT
    Сори, исках да напиша злополучни! Да, високи сметки означава! Жилището е 87 кв.м, газовата инсталация е изработена по всички правила за макс. икономична работа като са вложени много качествени неща! миналата зима под 300 лева не съм падал при положение че не държах топло - като ни няма 18, като сме тук 21, които обаче много бавно достигаше, тоест смятай 20. С климатиците за декември (не ги спирам) 120 лв. само те са изгорили, като сме в нас 23. Едната машина нокрия 14 другата Дайкин FTXS20K.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Когато я купих моята преди пет години с монтажа ми излезна 3000лв.Сега имам приятел от който си купих лятото две Мидей и тази Нокрия .Мидейте LUNA SPLIT A-3 ,с нагревател на външното тяло се продаваха за около 520-560лв аз ги взех на по 470лв.Нокрията я взех за 2150 това с доста големи отстъпки.При положение че знам на какво е способна Нокрията,прежалих тези пари като инвестиция в бъдещето,макар че бяха събирани за голям 3д телевизор в продължение на една година но прецених че за клима е по удачно да се дадат отколкото за тв с неясно бъдеще на 3д технологията.Ще вкарат сега новите Нокрий и гледай да видиш цени.Затова се изръсих за (ЗИМНИНА)Повтарям се но ако топлозгубите са ти нормални,с този климатик ще ходиш гол и бос и ще плащаш сметки от 30 до 60лв и то в най студените месеци.Климатика реално отоплява над 50кв които са разделени с преход.Ако имате възможност да го вземете с кредит енергиина ефективност спестявате още а може и на изплащане и когато дойде края на топлофикация или дървата станат тотално неизгодни,слагаш НОКРИЯТА и се грееш с възможно най-икономичния климатик с беззобразен запас от мощност.Хайде със здраве.
    bobovo и V_Simeonov харесват това.

18. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте, писах в друг форум, но не ми отговориха, надявам се тук да получа отговор. След много търсене и умуваме се спряхме на Нокрия. Апартамента е мансарда с чудесна покривна изолация, южно изложение, Благоевград, кв. е 34кв силно казано- има и скосявания за обема, ще се отоплявам основно хол 20 кв и малка кухня и трапезария, където може 2-3 градуса разлика. Техниците идваха на оглед и ни казаха да избираме между 14 и 18, а те ни съветват за 18 с мотива, че има 6м тръбен път. Какво ще качете, на кой от двата варианта да се спря. Предварително благодаря.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 34 ПърваПърва ... 172526272829 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе