Страница 17 от 34 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Похвали от коя "фирма" са тези монтажници

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Нека да се оправи и ще пиша. Аз толкова се радвах , че им помогнах в избора на климатик , а тя стана една. Май трябва да извикам някой да го освети, ако ще и с линкълн да дойде.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от mcea
    Монтажниците не разбират от четене на грешки или поне да се бяха обадили да питат шефа си.
    Дали изобщо могат да четат

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от mcea
    Засега съм от клуба на недоволните от Нокрия. Вчера го монтираха на мой роднина и не тръгна. Монтажниците не разбират от четене на грешки или поне да се бяха обадили да питат шефа си. Днес и той ще идва да го види. Ще пиша какъв е бил проблема .
    Изобщо ли не е тръгнал? Възможно е да е позамръзнал компресора при тези кучи студове Толкова ли не им идва на ума да отворят външното тяло и да подгреят малко компресора
    Всъщност, май е по-добре да не пипат нищо нека машината поседи няколко часа включена в контакта, ще си подгрее сама компресора и ще тръгне

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Перката на вътрешното тяло се върти , външната перка не иска . Подгрян е поне 30минути. Лампичките мигали. Не знам точно кои защото не съм ходил да го видя.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328862420[/time]_________________________________________________

Момчета ако може помощ за Нокрията. Таймера мига два пъти, само това било грешката. А нямало такъв тип грешка според майсторите. Между другото предпазителя на външното тяло бил изгорял , сменили го .Диода за включен климатик не свети.

http://translate.google.bg/?hl=bg&cp...-8&sa=N&tab=wT дали е това

Последна информация : взеха външното тяло и си заминаха засега.
    Пожелавам им успех.

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

99% са объркали жиците - то те са само 3 или 4 не съм сигурен /не съм инсталирал клими/ но първия като ми го слагаха така 3 дни го пускаха , и смъкваха външното и му баяаха нещо после го върнаха и пак не тръгна, после смениха всички платки вътре, после най накрая един се сети да погледне как са вързали кабела. и всичко тръгна

а щом е имало изгорял предпазител електрониката е спасена от човешка грешка все пак ако са упорити могат да я победят.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Градски , така или иначе утре ще го поливаме с братовчеда. Е , може и само да го гледаме без да е включен.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    99% са объркали жиците ... все пак ако са упорити могат да я победят.
    ...а ако са тъпи могат климатика да унищожат ...

То моя въпрос дали могат да четат, май излезна вярен...

И аз не мога да си представя как можеш да сбъркаш връзването на жиците, като всичко си е написано..

Все повече се убеждавам, че всякакви неграмотници са се заели с несвойствена за тях работа от която нищо не разбират и са там само за 8-10 месеца колкото да "изкарат зимата" ...За да обслужваш, монтираш, ремонтираш каквато и да е техника се изисква владеене на поне един западен език, защото на български няма нищо което да е преведено грамотно, а в доста случаи няма какъвто и да е превод..

За мен е достатъчно да прочета книжките за да ми стане ясно кой кабел/жица къде трябва да се "върже", но английският е задължителен...

11. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от justify
    ...а ако са тъпи могат климатика да унищожат ...
    И аз не мога да си представя как можеш да сбъркаш връзването на жиците, като всичко си е написано..
    Може, може!
    Сега се сещам, че миналата година присъствах на монтажа на едно Fujitsu, /не помня точния модел/ което, като го пуснаха имаше същите симптоми Единия от младежите бързо се усети и прегледа кабелите. Оказа се, че бяха объркани.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Не знам според монтажниците има ли грешка с два пъти мигане на Таймер, но грешката е: Грешка обратен сигнал при старт. Щом има изгорял бушон, най-вероятно са объркали кабелите и са направили беля. И не бива да си недоволен от Nocria. Аз бих бил недоволен от фирмата с леваци.

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Да! Има такава грешка!

Serial reverse transfer error
    at starting up operation
    At the start up, the indoor unit does not receive the signal for 10 consecutive seconds from the time when the power relay was ON.
    >Permanent stop after 30 seconds.
    [Diagnosis Point]
    Check the indoor /outdoor cable connection (in order). If the cable wiring is not abnormal, measure the voltage of the outdoor
    unit terminals and diagnose the defective location.
    (Refer to the after mentioned [Serial Signal Diagnosis] for the voltage measuring method and diagnosis method.)

14.  

15. Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    София

английски forever амин-да живеят монтажниците,които успяха да окепязят този хубав климатик-хип-хип-ураа

16. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Моя таман го похвалих... от 2-3 дена взе да се чува звук, подобен на свистене на вятър през тесен процеп от външното тяло, когато работи на максимални обороти. Просто свистенето на въздуха през вентилатора преминава в звук.
    Рядко е на максимални обороти, обикновено след размразяване и звука се чува предимно през нощта, защото не е особено силен, но така или иначе го нямаше до скоро.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

е външното не е от особено тихите но пък си има причина за това - ако ти трябват всичките 9 и кусур киловати и 14-ката се напъне да ги достави на -15 мога да се примеря със всичко никакви случайно появяващи се шумове не чувам.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Тя Нокрията няма да ти достави "всичките" 9.1 кв, но настроена на 20 градуса може да даде 5.74кв което хич не е малко, каот се има предвид че подовата 50-ка на дайкин с 48кг външно тяло суинг или туист компресор доставя при -10 3.69кв...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 34 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе