Страница 32 от 34 ПърваПърва ... 223031323334 ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Коя да бъде машината? Нокрия или ...

тук нова с монтаж е на близка цена Климатик FUJITSU AWY 24LB NOCRIA
    с 70кг външно тяло е доста внушителен климатик
    или тази имате предвид Климатик FUJITSU AWYZ24LB NOCRIA

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Тази 503c6da9c2849.jpg снимка е или на неинверторния(конвенционалния) модел нокрия или е на стария модел нокрия.

Лично аз мисля, че климатика от линка с означение FUJITSU AWY 24LB NOCRIA е неинверториня конвенционален модел.Към този извод донякъде сочи и факта, че е означена само номиналната мощност на климатика както в режим отоплние, така и в режим охлаждане.

Единият климатик завършва с буквата Z накрая в означението AWYZ и е с посочена минимална-номинална и максимална мощност
    Отдавана мощност (отопление) 0.90-8.50-11.00 kw
    , докато климатика от снимката е без буквата Z в наименованието си и с посочена единствено номинална мощност
    Отдавана мощност (отопление) 7.00 kw
    По мой спомен точно това от снимката(по-горе) е неинверторния конвенционален/обикновен климатик НОКРИЯ за Европа.Тоест "определението" хиперинвертор за последният не е вярно-той е обикновен конвенционален неинверторен климатик.Няма как да е хиперинвертор защотото изобщо не е инверторен климатик.

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Хубавото на продавалник-а е, че цената не е крайна. Повечето слагат малко завишени цени, за да има мегдан да свалят. Този змей произведен в Япония Тайланд, с 12 кВ пикова мощност и много добър КОП за мощността си, също не е за изтърване, жалко, че нямам къде да го сложа :

Климатик Fujitsu 30,000 BTU - Инвертор - 8285257 | Електроника, битова техника - Климатици, отоплителни уреди, бойлери
    Този пост е редактиран от aruba_man; 15-03-13 в 23:11.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Тоест "определението" хиперинвертор за последният не е вярно-той е обикновен конвенционален неинверторен климатик.Няма как да е хиперинвертор защотото изобщо не е инверторен климатик.
    Тук нещо си в грешка. Това е предходният модел Нокрия. Имам монтиран такъв климатик в офиса и определено е инверторен. Вътрешното тяло по сервизно се води Awy24LBAJ, а външното Aoy24LMAL. Максимума при отопление според същото сервизно е 9 кв, но пък няма посочен минимум. На вътрешното тяло пише made in Thailand.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не съм в грешка, прилича на предходният модел, но също и на неинверторния модел нокрия.Отгоре на всичко бувеното означение не се "връзва" със снимката.

Имам силно съмнение, че е останало нещо от предходния модел на Нокрия досега, но нека да попита.Може и да има късмет.

Так че, всичко изказано досега за тази снимка и "поставеното" й буквено означение е в сферата на предположенията.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Не знам за снимката, но данните, които са посочени в сайта от линка за мощност и размери на телата са едно към едно с тези в сервизното. Според мен е очевидно, че става дума за същия инверторен модел

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами за мен не е очевидно, затова им се обадих и попитах. Хората казаха, че действително снимката от сайта не е напълно съответна на модела.Разликата е че на снимката от сайта, която съм качил в един преден пост средната част на климатика има едно тъмно прозорче което в долната част е елипсовидно/заоблено, докато на инверторния модел не е заоблено, а е изяло право.
    Тоест снимката действително е от неинверторния модел на Нокрия, но те казаха че предлагат стария модел инверторен който е с "право"/незаоблено отдолу прозорче в средата на вътрешното тяло и това прозорче когато работи на охлаждане свети синьо, на отопление свети червено.

Имат го на склад(поне така казаха, след като провериха на компютъра) и действително е на тази цена. Ако някой реши да купува трябва да избере между по-висок КОП и по-висока цена или по-нисък КОП и по-ниска цена(за стария модел).

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

justify взимай го за спалнята ,като гледам другите ти машини в какви квадрати са ще се успи

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Алекси, не ти ли писна да си сменяш подписа? Как е новото таралясниче - топли ли?

12. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията

Имат го на склад(поне така казаха, след като провериха на компютъра) и действително е на тази цена. Ако някой реши да купува трябва да избере между по-висок КОП и по-висока цена или по-нисък КОП и по-ниска цена(за стария модел).
    Ясно откдъе идва разминаването значи Между другото СОР-а си е един и същ 3.61 спрямо 3.62, но гледам по-скъпия е с по-висок номинал.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Алекси, не ти ли писна да си сменяш подписа? Как е новото таралясниче - топли ли?
    писал съм в темата му ама си редактирах предишното мнение за това не ти излиза като ново

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Последно взе ли го? Ако е така със здраве да го позлваш и да споделиш как е машината.

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ето как изглежда вътрешното и външното тяло на инвертора AOY-24LMAL
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от bobovo; 19-03-13 в 01:54.

17. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте, искам да попитам кое от 2-те е по-добрия избор. Реших да се напъна малко, но да взема по-качественото. Моделите са Дженерал 14 Нокрия и Митсубиши Електрик ФД35ВА. И двата са на една цена. Ще отоплявам и охлаждам 29кв/м хол с 1 външна стена и 4 стандартни прозореца на нея ПВЦ, с отлична вътрешна и външна изолация (апартамент тухла 4-ка с 5см отвън стереопор и отвътре гипскартон с разтояние м/у тухлата), среден етаж, Запад в София. Въпроса ми е кое от двете е по-надеждния вариянт от гледна точка на склонност към дефекти и евентуален по-дълъг живот(всички знаем колко изкарва днешната техника). Парите наистина са ми много и не ми се ще да тегля кредит за същия електроуред поне 5-6 години... Четох, че наистина Нокрия се е доказала с времето, но пък за Митсубиши също се твърди че са най-добрите в тази област. И като харчове кое ще е по-рентабилно (макар и наистина само като предположения). Благодарство на всички които се включат с мнения и препоръки!!!

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от sawion Виж публикацията
    Здравейте, искам да попитам кое от 2-те е по-добрия избор. Реших да се напъна малко, но да взема по-качественото. Моделите са Дженерал 14 Нокрия и Митсубиши Електрик ФД35ВА. И двата са на една цена. Ще отоплявам и охлаждам 29кв/м хол с 1 външна стена и 4 стандартни прозореца на нея ПВЦ, с отлична вътрешна и външна изолация (апартамент тухла 4-ка с 5см отвън стереопор и отвътре гипскартон с разтояние м/у тухлата), среден етаж, Запад в София. Въпроса ми е кое от двете е по-надеждния вариянт от гледна точка на склонност към дефекти и евентуален по-дълъг живот(всички знаем колко изкарва днешната техника). Парите наистина са ми много и не ми се ще да тегля кредит за същия електроуред поне 5-6 години... Четох, че наистина Нокрия се е доказала с времето, но пък за Митсубиши също се твърди че са най-добрите в тази област. И като харчове кое ще е по-рентабилно (макар и наистина само като предположения). Благодарство на всички които се включат с мнения и препоръки!!!
    Машините са различна мощност! И двете са качествени. Ако нямаш топлозагуби, предвид изолацията ти и не гониш високи поддържани градуси може да се замислиш за FD35. Ще ти работи по-комфортно от гледна точка на шум и дебит на въздушната струя. Иначе определено Нокрия!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе