Страница 19 от 34 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Да зависи машината от какво има нужда и какви са и възможностите има и модели които и с нагревател работещ нон стоп при отрицателни температури пак си стават буци лед.
    Варианти колкото искаш зависи клиента колко е склонен да даде и с dixel ще му го направа ако иска :D
    Що да е ниска мощността аз лично зареждам от едни италиански бая си нагряват немое да го пипнеш дори и при -10 даже топи тънка пластмаса на метър е 50W преди зареждах едни други пак 50W на метър ама мижави бяха нищо не правеха.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

И на осмия ден от началото на монтажа антонов клима рече: да бъде и да работи нокрията. Уж щеше да бъде ново външно тяло, сега е със сменени някакви си платки. Много ми е интересно ако климатик е купен с програма енергийна ефективност и монтажа трае около осем дни, имам ли право да откажа. Или ще се загубят само парите от таксите по "европейските ни банки".

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

честито най-накрая

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Дано е сменена, а не ремонтирана
    Честито и да работи машинката

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Днес размразявах Дайсейкай, така че ако искаш да си с вързани гащи само нагревател с ръчно управление. Защото не всяка зима е такава и не е нужно да работи цяла зима...
    В интерес на истината миналата зима (дето не беше зима), оглеждах кой климатици работят и не смея да кажа - ама ще кажа, само 2 дайсекая бяха като плътни ледени блокове. По-смотаните климатици бяха заскрежени само. Вярно че са служебни и най-вероятно се експлоатират зверски, но толкова лед не бях виждал на климатик. Лошото е че нямах под ръка нищо с което да ги снимам.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Проблема на Daiseikai-a е когато работи в малко помещение с малко топлозагуби. Тогава понякога забравя да прави дефрост. Просто няма нужда, според него. Дори и целия в скреж, вътре си е топло и духа доволно. Когато качиш температурата на 28 градуса за две минути и веднага се сеща, че не му стига мощност и минава в дефрост. Това обаче става много рядко и не им пречи да работят. Когато има предпоставки за това, клиента се предупреждава и няма проблеми да следи машината през 4-5 дни. А ако случайно се напълни с лед тавата и удари перката, която е доста високо, тогава има много добра защита и спира веднага от най-малкото съпротивление.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2012

Да питам нещо. Реших си проблема с шума от външното тяло благодарение на тампончетата, обаче от вътрешното се чува един жужащ дразнещ звук когато климатика достигне температурата си и и изключи, а също така и когато е в режим Super Quiet. Дали само при мен го има този проблем, и може ли да се оправи изобщо

10. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Смятам,че шума е от лагери-нещо сякаш църка вътре нали.Ако е така няма нужда да бързаш да го пипаш.Аз навремето 2008 год. ползвах Нокрия ASZ 28 R за Япония и за около месец и се разтрака втулката на турбината.Смазаха я и спря.Това е положението с качеството-иначе тая машина е голама хала,признавам го.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

при мен го няма това.
    браво за тампоните - ще сложа и аз въпреки че няма проблеми за сега. лятото по-може да не успява да охлади.

12. Тук е от
    Jan 2012

Да, шума е както го описа, сякаш нещо църка вътре. Не съм се разбързал да го пипам изобщо, просто ме интересуваше дали има оправяне на това църкане. Иначе като гледам надписите на машината е модел 2011-та и му дават че е Японски, въпреки че на много места четох че от миналата година производството е изнесено в Тайланд. Човек вече не знае кое къде е произведено, но в крайна сметка важното е машината да си върши работата, а поне за момента тя си я върши добре... и си напълно прав че е голяма хала

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоя модел е около 2005г излязъл ,не е 2011

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Там нейде .Иначе 14 и 18 се правят в Китай, а 24 в Тайланд.

16. Тук е от
    Jan 2012

Имах в предвид, че специално моята машина е направена 2011-та, иначе знам че самият модел е накъде 2005-та година. И само да кажа, че на кашона пише Made in Japan, но това са само подробности. Важно е машинката да си работи, няма значение откъде е

17. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от godfathern1
    Имах в предвид, че специално моята машина е направена 2011-та, иначе знам че самият модел е накъде 2005-та година. И само да кажа, че на кашона пише Made in Japan, но това са само подробности. Важно е машинката да си работи, няма значение откъде е
    Съгласен съм с теб. Тази зима беше студено и моята нокрия се справи чудесно. На кашона на моята също пишеше made in Japan 100% съм сигурен, че не е произведено там. Но както казахме важното е да работи добре.

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

може кашоните да са направени тем
    я споделете малко инфо за сметките тази зима.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 34 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе