Страница 7 от 34 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

За външно тяло ако говорим, мога да поспоря. По-тихо от Панасоник и Хитачи със скрол компресор аз не съм чувал. Само за ВЪНШНО говоря.

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

За външно най-тихите, които съм чувал (или по-скоро които трудно чувам) са MHI ZIX, ZJX и Toshiba Daiseikai, като при 6-та серия тишината е завидна с това огромно външно тяло.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    мерси, значи не е нищо кой знае колко важно - мисля че го омотаха с бяла лента отзад след като завиха гайките.

пуснах го на топло - по шумен е от дайкина външното, а бе чакам студа за да пиша как е.
    ЧЕСТИТО. Да го ползваш дълго и безаварийно

Те по принцип фуджитсу са по-щумни от дайкин, но за сметка на това са по -мощни.FTX50GV e do 7.7kw, Нокрията е 9.1кв и си чисти сама филтрите, а и ще видиш как бързо затопля след дефрост зимата в сравнение с дайкина.

Всичко ми хареса, само трябваше едни гумени тампончета, дори гумени/силиконови шайбички да сложат между стойката и външното тяло. Силиконовите шайби обират вибрациите по-добре и от гумените.
    Ако обаче стената е от Итонг тухли или от кухите с прегради най-вероятно никога няма да ти трябват тампони, защото няма да има и шум.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Добре де, къде чухте тази шумна Nocria. Колко сложени имаме и не съм чул да има шум? Камо ли повече от на Daikin. При максимално натоварване има едно по-скоро жужене, но защо гледате работата на макс? Тя има толкова запас, че няма да и се наложи да работи в този режим. При каква външна го тества на топло? Защото ако е било по-топло е нормлано малко да се измъчи.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    За външно тяло ако говорим, мога да поспоря. По-тихо от Панасоник и Хитачи със скрол компресор аз не съм чувал. Само за ВЪНШНО говоря.
    Аз лично не съм слушал външно на Хитачи, но майстора, който ми монтира климатиците и помощника му са фенове на Хитачи (майстора имал 3 броя в дома си) и след като си свършиха работата и пуснаха климатиците, майстора беше много учуден, че на 25-цата не може да чуе компресора, а само струята въздух от вентилатора. Та щом той се чуди едва ли Хитачито е по-тихо.

А като казваш, че и на Панасоник външното е тихо имаш ли впечатления за шума от вътрешното?

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ей сега преди час - 21 22 градуса да е навън - сложих 30 натиснах педала и почна да топли , сега не мога да си изкривя малко по шумно е от фтх, особенно като ръчкнах и на хи поуер.

но за сега искам да видя просто дали работи а и е шумно навън, на зима, вечер ще се разбере чува ли се или не.

нямам впечетления още. малко да го погледам ден два и ще кажа.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Аз лично не съм слушал външно на Хитачи, но майстора, който ми монтира климатиците и помощника му са фенове на Хитачи (майстора имал 3 броя в дома си) и след като си свършиха работата и пуснаха климатиците, майстора беше много учуден, че на 25-цата не може да чуе компресора, а само струята въздух от вентилатора. Та щом той се чуди едва ли Хитачито е по-тихо.

А като казваш, че и на Панасоник външното е тихо имаш ли впечатления за шума от вътрешното?
    Аз само от впечатления говоря. И не казах Хитачи въобще, а Хитачи със скрол. Същото се отнася и за Панасоник, но от новите няма със скрол в малките мощности.
    Какво да ти кажа за шума на вътрешното на Панасоник? По-шумно е от други, особено като се разсвирят пустите лагери.

10. Тук е от
    Oct 2011

Има няколко много значителни разлики между климатика на Fujitsu General модел NOCRIA и останалите.
    1. Моделът е направен нарочно по прибран към тавана и максимално издължен напред. Това му дава възможност вътре да се поставят няколко малки вентилатора, които да въртят въздуха. А не голяма турбина като на повечето модели, която е по шумна.
    2. Другото предимство е, че чрез само едно натискане на копчето филтрите се само почистват.
    3. Има вграден UV филтър в нея и е изключително ефективен.
    4. В момента има програма за енергийна ефективност и цената е по ниска с 20%, което си е супер!
    5. Моделът е с много висок COP, което е изключително важно и харчи доста малко ел. енергия.
    6. Има ауто рестарт и ако спре тока, той сам се включва

http://www.fujitsu-general.bg/cat_30_product_30.html

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от TexHuka

Това му дава възможност вътре да се поставят няколко малки вентилатора, които да въртят въздуха. А не голяма турбина като на повечето модели, която е по шумна.
    А,колега би ли показал,тази каскада от вентилатори-не съм виждал таквоз чудо досега?

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ми сигурно няма и да видиш.....

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от TexHuka
    Има няколко много значителни разлики между климатика на Fujitsu General модел NOCRIA и останалите.
    1. Моделът е направен нарочно по прибран към тавана и максимално издължен напред. Това му дава възможност вътре да се поставят няколко малки вентилатора, които да въртят въздуха. А не голяма турбина като на повечето модели, която е по шумна.
    здравей и добре дошъл във форума!

няколко малки перчици в нокриата няма да видиш. мисля че има две перки в подовите на мицубиши или тошиба не ми се рови.

нито копа му е коп нито останалите неща. УВ има в доста машини дори и на европейският пазар, а за на изток да не говорим.

прав си че климатика е номер 1 но чудото е във външното тяло - поне за мен.

пускам и рисунка на вътрешното тяло
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Тук е от
    Jul 2011

1 FUJITSU AWYZ-14LB NOCRIA
    2 Daikin FTXS42G
    въпрос на избор хябавото е че дайкина има седмичен програматор на General само най-новия им модел вече има LT

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от v.donchev
    1 FUJITSU AWYZ-14LB NOCRIA
    2 Daikin FTXS42G
    въпрос на избор хябавото е че дайкина има седмичен програматор на General само най-новия им модел вече има LT
    мр. дончев това класация ли е ?
    защото дайкина няма нищо общо с нокрията.
    ако ще е на второ място има едно хитачи 18-ка и като парички и като перформънс. после едно лг пак 18ка. ...
    дори една фтх50-ка ама до 42-ка трудно бих дал пари с тези параметри. по скоро бих рискувал с по-добра 12-ка - да кажем шарп за по-малко парички.
    тази си ценова политика дайкин ще я променят на пролет с новите финансови резултати.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... А седмичния програматор за какво ти е? Или мислиш зимата да си правиш климата да спира и да се пуска? Ако мислиш да спираш машината зимата, по-добре си купи конвектор. Няма да изкара дълго!

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... А седмичния програматор за какво ти е? Или мислиш зимата да си правиш климата да спира и да се пуска? Ако мислиш да спираш машината зимата, по-добре си купи конвектор. Няма да изкара дълго!
    Мега личи си че нямаш дайкин със седмичен програматор.Той може да се ползва, БЕЗ да се задава фунцията OFF

При мен в хола съм настроил таймера да променя температурата по 4 пъти в денонощие в зависимост от това по кое време има най-голямо присъствие на хора в помещението и в зависимост кой ден от седмицата е(за всеки ден си има програма)...

Не знам как го ползват другите които имат дайкини със седмичен програматор -да споделят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 34 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе