За външно тяло ако говорим, мога да поспоря. По-тихо от Панасоник и Хитачи със скрол компресор аз не съм чувал. Само за ВЪНШНО говоря.
За външно тяло ако говорим, мога да поспоря. По-тихо от Панасоник и Хитачи със скрол компресор аз не съм чувал. Само за ВЪНШНО говоря.
За външно най-тихите, които съм чувал (или по-скоро които трудно чувам) са MHI ZIX, ZJX и Toshiba Daiseikai, като при 6-та серия тишината е завидна с това огромно външно тяло.
ЧЕСТИТО. Да го ползваш дълго и безаварийноПървоначално публикувано от estqwerty
Те по принцип фуджитсу са по-щумни от дайкин, но за сметка на това са по -мощни.FTX50GV e do 7.7kw, Нокрията е 9.1кв и си чисти сама филтрите, а и ще видиш как бързо затопля след дефрост зимата в сравнение с дайкина.
Всичко ми хареса, само трябваше едни гумени тампончета, дори гумени/силиконови шайбички да сложат между стойката и външното тяло. Силиконовите шайби обират вибрациите по-добре и от гумените.
Ако обаче стената е от Итонг тухли или от кухите с прегради най-вероятно никога няма да ти трябват тампони, защото няма да има и шум.
... Добре де, къде чухте тази шумна Nocria. Колко сложени имаме и не съм чул да има шум? Камо ли повече от на Daikin. При максимално натоварване има едно по-скоро жужене, но защо гледате работата на макс? Тя има толкова запас, че няма да и се наложи да работи в този режим. При каква външна го тества на топло? Защото ако е било по-топло е нормлано малко да се измъчи.
Аз лично не съм слушал външно на Хитачи, но майстора, който ми монтира климатиците и помощника му са фенове на Хитачи (майстора имал 3 броя в дома си) и след като си свършиха работата и пуснаха климатиците, майстора беше много учуден, че на 25-цата не може да чуе компресора, а само струята въздух от вентилатора. Та щом той се чуди едва ли Хитачито е по-тихо.Първоначално публикувано от deian
А като казваш, че и на Панасоник външното е тихо имаш ли впечатления за шума от вътрешното?
ей сега преди час - 21 22 градуса да е навън - сложих 30 натиснах педала и почна да топли, сега не мога да си изкривя малко по шумно е от фтх, особенно като ръчкнах и на хи поуер.
но за сега искам да видя просто дали работи а и е шумно навън, на зима, вечер ще се разбере чува ли се или не.
нямам впечетления още. малко да го погледам ден дваи ще кажа.
Аз само от впечатления говоря. И не казах Хитачи въобще, а Хитачи със скрол. Същото се отнася и за Панасоник, но от новите няма със скрол в малките мощности.Първоначално публикувано от rist
Какво да ти кажа за шума на вътрешното на Панасоник? По-шумно е от други, особено като се разсвирят пустите лагери.
Има няколко много значителни разлики между климатика на Fujitsu General модел NOCRIA и останалите.
1. Моделът е направен нарочно по прибран към тавана и максимално издължен напред. Това му дава възможност вътре да се поставят няколко малки вентилатора, които да въртят въздуха. А не голяма турбина като на повечето модели, която е по шумна.
2. Другото предимство е, че чрез само едно натискане на копчето филтрите се само почистват.
3. Има вграден UV филтър в нея и е изключително ефективен.
4. В момента има програма за енергийна ефективност и цената е по ниска с 20%, което си е супер!
5. Моделът е с много висок COP, което е изключително важно и харчи доста малко ел. енергия.
6. Има ауто рестарт и ако спре тока, той сам се включва
http://www.fujitsu-general.bg/cat_30_product_30.html
А,колега би ли показал,тази каскада от вентилатори-не съм виждал таквоз чудо досега?Първоначално публикувано от TexHuka
![]()
здравей и добре дошъл във форума!Първоначално публикувано от TexHuka
няколко малки перчици в нокриата няма да видиш. мисля че има две перки в подовите на мицубиши или тошиба не ми се рови.
нито копа му е коп нито останалите неща. УВ има в доста машини дори и на европейският пазар, а за на изток да не говорим.
прав си че климатика е номер 1но чудото е във външното тяло - поне за мен.
пускам и рисунка на вътрешното тяло
1 FUJITSU AWYZ-14LB NOCRIA
2 Daikin FTXS42G
въпрос на избор хябавото е че дайкина има седмичен програматор на General само най-новия им модел вече има LT
мр. дончев това класация ли е ?Първоначално публикувано от v.donchev
защото дайкина няма нищо общо с нокрията.
ако ще е на второ място има едно хитачи 18-ка и като парички и като перформънс. после едно лг пак 18ка. ...
дори една фтх50-ка ама до 42-ка трудно бих дал пари с тези параметри. по скоро бих рискувал с по-добра 12-ка - да кажем шарп за по-малко парички.
тази си ценова политика дайкин ще я променят на пролет с новите финансови резултати.
... А седмичния програматор за какво ти е? Или мислиш зимата да си правиш климата да спира и да се пуска? Ако мислиш да спираш машината зимата, по-добре си купи конвектор. Няма да изкара дълго!
Мега личи си че нямаш дайкин със седмичен програматор.Той може да се ползва, БЕЗ да се задава фунцията OFFПървоначално публикувано от Mega
При мен в хола съм настроил таймера да променя температурата по 4 пъти в денонощие в зависимост от това по кое време има най-голямо присъствие на хора в помещението и в зависимост кой ден от седмицата е(за всеки ден си има програма)...
Не знам как го ползват другите които имат дайкини със седмичен програматор -да споделят.