Страница 4 от 20 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 288
Like Tree175Одобрявам

Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено
    Мнения
    475
    #46

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    Достатъчно сте я ''дъвкали'' по-нагоре.Ама то да беше само за този модел,ама то да беше само за климатиците им.

    По отношение на ''рекордната'' максимална мощност...благодаря!Такова изцеждане ...знаеш много по-добре от мен!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #47

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    Цитат Първоначално публикувано от d_imige
    babami !!! Едно е ''много да ги харесваш'' , а друго е ''малко да ги познаваш'' (и за жените важи) . Колкото и да ти е смешно.

    Весели празници и на теб!

    Виждал съм Дайсейкай. Знам, че са добри машини. Мой приятел има стара Дайсейкай-ка 10-ка с външно 35 килограма, не знам точно кой модел се води. От няколко години я има. Виждал съм я, пипал съм я, знам как работи, момчето е много доволно. Нищо лошо не съм казал за Дайсейкай (както и за която и да било друга марка - дори NEO...). Просто фенщината ми идва в повече И това, че няма как да се отвори тема за дадена марка и да се пише само за нея. Аз отворих тема за LT, всяко второ мнение е за Дайсейкай... Търси се мнение и информация за LT, без да го сравняваме с други марки като цена и параметри. Ако имаш инфо за модела, драсни и ти някой ред. Благодаря.

  4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #48

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    Климатика трябва правилно да се оразмерява като мощност за даденото помещение в което ще работи.

    То който и инвертор да тормозиш да работи само на max ще се скапе, ама наложи ли се за кратко да го направи е хубаво да може.

  5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #49

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    valen1, Противоречивата информация е за отдаваните и консумирани мощности, COP и EER, точния тип на компресора. Няма един с един търговски каталог, където да има едни и същи данни. За сега разчитам на тези от сервизното, но знам ли? Машината явно не е лоша, но по традиция тази марка не са много силни с данните за машините си.


    ... Отделно имам сервизно изпратено ми от Булклима, където EER e 3.91, a COP e 4.27, ха кажи сега на кое да вярвам?

  6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #50

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    Не изключвам да има близки като означение модели с различни характеристики. Сигурно всички марки го правят това. Правят един скъп и качествен модел и покрай него пробутват други орязани с означение различаващо се чак от осмата цифра/буква нататък, която продавачите не изписват. Трябва да се търси пълното изписване на модела.

    И друг път е даван пример с модели на Midea. Например инверторите MSV1-12HRDN1-QC2 и MSV1-12HRDN1-QC4, различни са: килограмите, компресорите, консумираните и отдавани мощности, фреона, СОР и др. Общото между тези модели е само дизайна, цветът на телата и изписването на модела.

  7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #51

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    Машината е уникална! Какво значение какъв компресор има - ако ще да е 8 роторен! Какво, ще влезете вътре при роторите и ще ги гледате ли?

    И COP-а няма кой знае какво значение. Това е някаква си идеална стойност при идеални условия, което в рамките на деноношието става за броени часове. "Out in the field, it's different" както се казва. Естествено винаги има изключения, де. Например NE12MKE, при който графиката от +10 до около 0 градуса е почти хоризонтална! Важното за една добра машина е да има COP поне около 3 при всякакви условия и същевременно добре да запазва мощността си. Всичко над 3 e добре дошло разбира се.

    Той COP-а може и 8 да е, но ако машината духа като сешоар, радвайте си се на икономията.

    Важно е, че машината има добра производителност, ще топли дори и при -20 и отоплението ще е евтино. Останалото не е чак толкова важно. Това не е някоя третокласна марка, че да трябва да я проучваме. Не е и нисък клас на дадена ТОП марка. Тава си е най-висок клас инвертор! Ето графики на топлоотдаването при Дайсейкай 5 RAS-18PAVP-E и 12LT. V-серия НЕ може да изкара толкова топлинка, колкото 12LT. Просто машините са различни категории и са правени за работа при различни условия, поради което не е и оправдано да ги сравняваме. Както и 12LT НЕ може да бъде сравняван с NOCRIA 14, например. Всякакви подобни сравнения са неоснователни!!

    Темата НЕ е какво бихте си купили вие, а какво представлява 12LT.

    Ще се радвам TIMBERLAKE да ни споделя какво се случва с машините
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    mirandi и zarko359 харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #52

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    Аз например виждам нещо интересно по отношение на ЛТ.9-ката постига мощностите си, като намалява консумацията до -15.12-ицата при -10 и 15 увеличава консумацията, за да постигне по-голяма мощност.Аз до сега не съм виждал подобно нещо при други машини.Що се касае до компресорите, установи се, че са САНЬО, поне на 9-ката е такъВ, предполагам, че и 12-цата е със САНЬО.

  10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #53

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    LT серията НЕ е уникален климатик, нито уникална серия.Той е среден клас климатик.

    Уникални са Нокрията-14-ка за европейския пазар, уникални са Нокрия Z серията за Япония, Панасоник CS-RX***C2 серията за Япония, Тошиба, Хитачи -върховите серии за Япония(както на панасоник, така и на хитачи имат отопление и през време на дефроста, плазми и други екстри).

    LT серията предлага единствено малко по-голяма стабилност при ниски температури, а бай-паса, ако има такъв и където съм гледал ръководства(на потребителия и други) показват, че е
    изпълнен и включен преди компресора в тръбата през която компресора засмуква фреон.
    Технологията е копирана от мицубиши илектрик, но при мицубишито впръскването през бай-паса е директно в компресора.

    Лично аз от всичко прочетено, написано и линкнато дотук мисля, че LT серията е изпъленна без бай-пас.В сериите за японския пазар може и да има серии фуджицу с бай-пас, но LT изглежда няма.

    Ей това е униален климатик http://translate.googleusercontent.c...A1gv-afU3-KFgQ
    Ако някой не е съгласен да даде като доказателство линк към седмица със върхова мощност в режим отопление 8.3 кв или повече ...???

    Стига сте го превъзнасяли, обърквате хората.Това е чисто фенство, без аргументи.
    За тези пари аз бих избрал тошибата 6-та серия: а) по-мощна; б) с плазма филтър.Ако го сравнявам с панасоник-а NE, бих избрал LT серията.Това е.На панасоник за Европа доверие нямам.

    Ако LT беше с 500 лева по-евтин и не ми се харчеха повече пари, щях да го избера пред NE на панасоник, дайсекай на тошиба и всякакви други които стрват +350 лв и нагоре.

  11. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #54

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    Цитат Първоначално публикувано от justify
    LT серията НЕ е уникален климатик, нито уникална серия.Той е среден клас климатик.
    Чак пък среден...

    Цитат Първоначално публикувано от justify

    LT серията предлага единствено малко по-голяма стабилност при ниски температури...
    Малко ли е? По своему е уникален!

    Цитат Първоначално публикувано от justify

    Стига сте го превъзнасяли, обърквате хората.Това е чисто фенство, без аргументи.
    Фактите си ги има горе в таблицата. Какви аргументи повече? Твоето е фенщина. Аз съм обективен!

    Цитат Първоначално публикувано от justify

    а) по-мощна
    Дай линк доказателство с TOTAL CAPACITY на 6-та серия. Нямаш аргументи иначе и твърдението не е обосновно. Ако го видя черно на бяло, ще се съглася и ще ти се извиня, че съм спорил с теб.

    18 PKVP-E е 0.30-6.00-6.70 kw, a ASHG12LT / AOHG12LT e 0.90-4.00-5.60

    и пак LT-то вади доста повече мощност от V-та серия. Тоест по-добре запазва мощността си. Защо си мислиш, че при 6-та серия гледката ще е по-различна?

    Не ги гледай тия "хартиени" данни за 6.7kW и тн и да съдиш по тях за това колко е мощна една машина. Важно е колко е реалната мощност, която се запазва в студа и може да бъде отдадена като топлина, когато е необходима, за да те стопли. Погледни таблицата на V-та серия по-горе и ми кажи, виждаш ли някъде 6.7kW?? Има, да, на +15 градуса. Ако ползваш отоплителен уред на тия температури, по-добре си направи изолация. При 12LT на +3 градуса се достига този максимум от 5.60kW, обявен от производителя. Хубаво е да можеш да разчиташ на повече мощност, когато ти е студено, а не на +15, нe мислиш ли? По-логично е. И не забравяй - 18-ка с/у 12-ка все пак!

    И пак не мога да разбера защо сравняваме климатици и цени, ама айде!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРИ ЕДИНИЯ ПРИОРИТЕТ Е КОМФОРТЪТ В УРБАНИЗИРАНА ЗОНА (ЗАТОВА И МНОГОТО ФИЛТРИ И ТН, за да ти създаде чистота, уют и приятен микроклимат в замърсения ГРАД!), А ПРИ ДРУГИЯ МОЩНОСТТА! НЯМА МЯСТО ЗА СРАВНЕНИЕ. СЪВСЕМ РАЗЛИЧЕН "ЖАНР" СА МАШИНИТЕ! И навярно за съвсем различни географски ширини са правени. Има си и нискотемпературни Тошиби - RAS POLAR не знам си какво - те са до -20 - 25 дори... Но това си е друга работа вече. Иначе все едно да сравняваш Майбах с Land Rover Defender и понеже Майбахът е с по-мощен двигател, да кажеш че е по-добър. По-мощен, да, но в пустинята върши ли му работа тази мощност?


    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324739640[/time]_________________________________________________

    Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Аз например виждам нещо интересно по отношение на ЛТ.9-ката постига мощностите си, като намалява консумацията до -15.12-ицата при -10 и 15 увеличава консумацията, за да постигне по-голяма мощност.Аз до сега не съм виждал подобно нещо при други машини.Що се касае до компресорите, установи се, че са САНЬО, поне на 9-ката е такъВ, предполагам, че и 12-цата е със САНЬО.
    Вярно. Не бях забелязал. Ето и на 9-ката мощностите.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #55

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?


    цитат на babati :


    Дай линк доказателство с TOTAL CAPACITY на 6-та серия. Нямаш аргументи.

    18 PKVP-E е 0.30-6.00-6.70 kw, a ASHG12LT / AOHG12LT e 0.90-4.00-5.60

    и пак LT-то вади доста повече мощност от V-та серия. Тоест по-добре запазва мощността си. Защо си мислиш, че при 6-та серия гледката ще е по-различна?
    1. Преди да се опитваш да разсъждаваш, се научи да правиш разлика между 3-та, 5-та и шеста серия дайсекай на тошиба ...


    2. никъде не съм определил изброените от теб тошиби за върха, но както 5-та серия, така и шеста на дайсекай са по-хубави от LT серията на фуджицу.Нито една от тях не бих определил като върхова, но най-много до върхова се доближава 13-ката на дайсекай 6.Тя е между средна и върхова серия, от 1989година до сега за нашия пазар е имало само една 12-ка която е достигала тази мощност и тя не е фуджицу.

    А това кой каква номинална мощност има може да се разбере ако фуждицу имаха функция за намаляване на 50% на консумацията н а климатика.Тогава при -7 градуса ще може да се види каква мощност му остава на номинал.

    В началото и аз като теб чадо се гневях на неверниците, но истината се оказа не такава каквато ми се искаше да е

    П.П. Ползвам 2 фуджицу и съм по-доволен от дайкин.Ако купувам и имаха плазма при 500 лева по-ниска цена от тошиба бих купил отново.На същата цена като тошиба, с по-малка мощност от тях и без плазма Не бих купил.Не си струват парите.

  13. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #56

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    3-та 5-та, няма значение. Гледката ще е същата. Почти на 100% съм сигурен, без да съм гледал сервизните. Ти ги намери, нали каза, че 6-та е по-мощна от LT? Топлоотдаването на LT е по-мощно обаче

    Аз не се опитвам, аз разсъждавам и си подкрепям твърденията с факти и ги предоставям публично. Ти си този, който говори ("a.) е по-мощна" ), без да се обосновава. Ти си говориш като политик, просто ей така да ми отговориш и си знаеш твоето, без дори да четеш какво съм писал, а и да се върнеш по-назад да се видиш ти какво си писал Бързо си променяш мнението, Justify


    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324749360[/time]_________________________________________________

    Цитат Първоначално публикувано от justify
    цитат на babati :


    1. Преди да се опитваш да разсъждаваш, се научи да правиш разлика между 3-та, 5-та и шеста серия дайсекай на тошиба ...


    2. никъде не съм определил изброените от теб тошиби за върха, но както 5-та серия, така и шеста на дайсекай са по-хубави от LT серията на фуджицу.Нито една от тях не бих определил като върхова, но най-много до върхова се доближава 13-ката на дайсекай 6.Тя е между средна и върхова серия, от 1989година до сега за нашия пазар е имало само една 12-ка която е достигала тази мощност и тя не е фуджицу.

    А това кой каква номинална мощност има може да се разбере ако фуждицу имаха функция за намаляване на 50% на консумацията н а климатика.Тогава при -7 градуса ще може да се види каква мощност му остава на номинал.

    В началото и аз като теб чадо се гневях на неверниците, но истината се оказа не такава каквато ми се искаше да е

    П.П. Ползвам 2 фуджицу и съм по-доволен от дайкин.Ако купувам и имаха плазма при 500 лева по-ниска цена от тошиба бих купил отново.На същата цена като тошиба, с по-малка мощност от тях и без плазма Не бих купил.Не си струват парите.
    А Ras 18 PKVP-E си е Super Daiseikai5 , не 3
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324749588[/time]_________________________________________________

    "А това кой каква номинална мощност има може да се разбере ако фуждицу имаха функция за намаляване на 50% на консумацията н а климатика.Тогава при -7 градуса ще може да се види каква мощност му остава на номинал."


    Ако и за това ти намеря информация, ще се извиниш ли, че си спорил?

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #57

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    Човек който не се развива, той не си променя мнението, не си променя възгледите и за такива народа е казал: "Едно си баба знае, едно си баба бае..."

    Moeto мнение е като на MEGA преди няколко страници:

    LT са добри климатици, но на тази цена конкуренцията ги мачка.

    А ето в тази тема има нещо за феновете и вносителите от мен...

  16. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #58

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    Цитат Първоначално публикувано от babati
    3-та 5-та, няма значение. Гледката ще е същата. Почти на 100% съм сигурен, без да съм гледал сервизните. Ти ги намери, нали каза, че 6-та е по-мощна от LT? Топлоотдаването на LT е по-мощно обаче

    Аз не се опитвам, аз разсъждавам и си подкрепям твърденията с факти и ги предоставям публично. Ти си този, който говори ("a.) е по-мощна" ), без да се обосновава. Ти си говориш като политик, просто ей така да ми отговориш и си знаеш твоето, без дори да четеш какво съм писал, а и да се върнеш по-назад да се видиш ти какво си писал Бързо си променяш мнението, Justify


    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324749360[/time]_________________________________________________

    А Ras 18 PKVP-E си е Super Daiseikai5 , не 3
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324749540[/time]_________________________________________________

    "А това кой каква номинална мощност има може да се разбере ако фуждицу имаха функция за намаляване на 50% на консумацията н а климатика.Тогава при -7 градуса ще може да се види каква мощност му остава на номинал."


    Ако и за това ти намеря информация, ще се извиниш ли, че си спорил?

  17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #59

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    В крайна сметка колкото повече дадеш толкова и повече ще получиш. Вариант да дадеш малко пък да получиш двойно повече не е реалистичен, защото големите компании са търговски дружества имащи акционери вложили парите си в тях с цел печалба.

    Моделът 9-ка Panasonic CS-RX250C2 в Япония струва 3200 лева и си заслужава всеки един от тях.

  18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #60

    Re:Някой има ли Fujitsu ASYG 9LT или 12LT?

    Цитат Първоначално публикувано от justify
    Човек който не се развива, той не си променя мнението, не си променя възгледите и за такива народа е казал: "Едно си баба знае, едно си баба бае..."

    Moeto мнение е като на MEGA преди няколко страници:

    LT са добри климатици, но на тази цена конкуренцията ги мачка.

    А ето в тази тема има нещо за феновете и вносителите от мен...
    Ти не си си променил мнението, ти го извъртя, за да има какво да кажеш и да имаш последната дума С хора като теб не може да се спори. Те винаги са прави за себе си. Ти си "баеш" едно и също през цялото време

    Тошиба и по-добро от LT
    Тошиба и по-добро от LT
    Тошиба и по-добро от LT
    Тошиба и по-добро от LT

    А АЗ ТИ КАЗВАМ. ВСЯКА ЕДНА ОТ ДВЕТЕ МАШИНИ Е ДОБРА И ВСЯКА СИ ИМА СВОИТЕ ПРЕДИМСТВА.

    не ми отговори за мощността при 6-та серия

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 20 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC или Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC
    От ilians във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 19-11-12, 12:41
  2. FUJITSU ASYG-12LEC или Fujitsu ASHG-12LE
    От dimlubnik във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 05-10-12, 22:24
  3. Fujitsu ASHG 24 LFC - Fujitsu ASYG 24 LFC
    От Sonela във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 11
    Последно: 22-07-12, 16:21
  4. Fujitsu ASYG 12 LEC or ASYB 12 LDC?
    От Dominator във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 176
    Последно: 21-02-12, 09:29
  5. Fujitsu ASYG 12LE
    От head6o във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 1
    Последно: 31-10-11, 19:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе