Компресора на 12-ицата е САНЬО, на 9-ката е DA89X1C-20FZ2 на ТОШИБА.
Компресора на 12-ицата е САНЬО, на 9-ката е DA89X1C-20FZ2 на ТОШИБА.
компресора на Тошиба според мен е прекрасен ,моя стар 12так е със същия ако не се лъжа ,бичи като луд в 75 кубика .. а компресора на Саньо двойнороторен ли е
От едни изровени сервизни на двете машини, Сашо, става дума за 9 и 12 LTC, на LTCN 12-ицата същото САНЬО като на LTC - 808-884-80 е индекса.Със същата ТОШИБА са и 9 и 12 LECN, НОРДИК-а.За 9LTCN нямам нещо съвсем конкретно, но предполагам, че е със САНЬО-то, защото с сервизното на RLS2, който е аналог на LTCN са дадени еднакви данни за компресора на 9 и 12.
Здравейте! Имам един мануал, обаче за 12LUCA. Някой, ако се интересува, може да го изтегли.
RSG-12LU.pdf:DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
SERVICE_MANUAL_ASYG12_14LUCA.pdf:
DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
Да повдигна малко темата че силно се интересувам от ASYG12LT/AOYG12LT . SERVICE_MANUAL някой успя ли да намери за този климатик с подробно описание разглобени външно,вътрешно и т.н.(като при тошко )След като от 5 ден чета форума мисля да заложа за отопление на този климатик ,но имам много дезориентираща информация за него из нета ,форума един климатик много означения и от там грешни данни за него .Някой имали (не чул ,казали муконкретни данни ,снимки, диаграми как се справя климатика в реални -20 гр.,какъв вид е компресора по напред прочетох че вътрешното имало втори малък топлообменника .Все пак някой е монтирал този климатик някъде си да сподели впечатления от него(снимки) мисля
че тази машина за 12 си е перфектна вярно няма много екстри но според мен машината си е доста hi-end.
Ако ти върши работа това...
avgitt_varmekapasitet_LTCB.png
Ето за това говоря твоята графика е за ASHG12LTCB, а аз говоря заASYG12LT/AOYG12LT за който имам следната и мисля че тя е по вярната из нета
2013-04-21_123928.jpg
но въпроса ми беше някой няма ли да внесе обяснения с тия означения защо има такава объркване на модела .Примерно една фирма е писала ASHG 12 LT втора ASYG12LT трета ASHG 12LTCA има и други означения и всичко е различно дадено данни ,таблици от там не мога да разбера кой модел кой еЗа сега най - достоверно е това според мен
Thin-type air conditioner for overseas market [LT / LU series] won “GOOD DESIGN AWARD 2011” - FUJITSU GENERAL ,но все се надявам че някой ще обясни защо се получава така .Все пак 5-6 човека във форума са монтирали тази машина БИ трябвало поне да ударят по една снимка на външното/вътрешното тяло и да видим какво пише на самия етикет, но може би още им се спи
П.П. поправям го грешка при преминаване на кирилица.
Този пост е редактиран от zarko359; 21-04-13 в 13:09.
zarko359, различните означения идват от това, че едното е Fujitsu General, другото General Fujitsu (и двете са напълно еднакви). Между другото ASNG не съществува като означение. По късно, ще ти предоставя снимки на двете тела (просто в момента не съм на моя компютър).
2013-04-21_112314.jpgN1 сега ми стана ясно.различните означения идват от това, че едното е Fujitsu General, другото General Fujitsu
2013-04-21_111907.jpg
Малко инфо за такива като мен:
FUJITSU е японска фирма с заводи в Япония, Тайланд, Китай и др. Завода в Китай(Шанхай) FUJITSU GENERAL (SHANGHAI) CO., LTD е огромен, с най нови машини и е доста по-нов от този в Тайланд FUJITSU GENERAL (THAILAND) CO. LTD. Не може да се каже с сигурност кой модел къде е произведен защото има дистрибуторски центрове из цяла Европа .
Компресорите се правят съвместно с TOSHIBA.
FUJI ELECTRIC - търговска марка, принадлежща на японската компания Fuji Electric Holdings Co., Ltd. (до 1 октомври 2003 г. - Fuji Electric Group).
В съсътава на холдинга влизат множество компании, занимаващи се с разработки и производство на най различни изделия.
През 1923 година Fujitsu започва с фабрика за електротехнически компоненти. В наши дни Fuji Electric Holdings Co., Ltd. се явява като един от най-големите световни производители на полупроводници, микропроцесорни контролери, UPS-и, захранвания, елетрогенератори, електродвигатели, вентилатори, теплообменници, стомани, пластмаси, синтетични влакна и много други.
Едно от подразделенията е Fuji Denki Sosetsu Co., Ltd. което се занимава с разработки и производство на нови модели оборудване за въздушна климатизация, като продукцията излиза под търговската марка Fuji Electric.
Климатиците с марки Fuji Electric, Fujitsu и General изклизат от едни и същи конвейри в предприятия на една и съща фирм, състоят се от еднакви възли и елемнти и изпълняват еднакви функции. Единствени малки разлики има по дизайна и надписите на вътрешните тела и дистанционните управления.
Основната причина да съществуват три различни марки климатици е преодоляването на антимонополни ограничения в законодателствата на различни държави. Освен това се има по-голям обхват на потребители чрез използване на по-голям брой дистрибутори в различните райони.
П.П. Ето един PDF активен до 08.05.13 от един приятел от Булклима за LT серията . http://dox.bg/files/dw?a=2288194b20
Този пост е редактиран от zarko359; 24-04-13 в 08:54.
Здравейте някой има ли сервизното на 12LT че немога да го намеря.Искам да знам колко е 'духлив' да не би да прави яко течение
Имам.Дебита та LTCА е съответно 330, 550, 670 и 800 кубика на час на отопление и 330, 550, 640 и 800 кубика на охлаждане.На LTCВ са същите.
edi1 Много благодарско.Смятам че 330 е LOW а не SLOW.Ако е така значи е супер .Благодаря още веднъж
330 е на КУАЙЪТ, на ЛОУ е 550 кубика.Имай предвид, че са направени да топлят, а не само да въртят турбината.В границите на 330 кубика са всички модели на триото, така, че хич не е много и не прави течение.Дори LTCN е с 330 кубика на най-тихата степен.Тези данни са за 9-ката, за 12-ицата от МЕД нагоре кубиците са с по 40 повече.