Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 61

Грешка при general 12LGC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Грешка при general 12LGC

казах ти бе човек външното тяло не е нивелирано.... вирнало е напред а много вероятно и към компресора дай една снимка да видим ама съм сигорен че е така.Всичко друго което казваш е напълно нормално и наистина съм сигорен че жилището ти е с много загуби още един фактор е в населеното ти място да е много студено и много влажно....

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    казах ти бе човек външното тяло не е нивелирано.... вирнало е напред а много вероятно и към компресора дай една снимка да видим ама съм сигорен че е така.Всичко друго което казваш е напълно нормално и наистина съм сигорен че жилището ти е с много загуби още един фактор е в населеното ти място да е много студено и много влажно....

До преди 2 години беше нивелирано сега не е така ли ????
    или не четеш какво пиша ?!?!?!
    леда вътря във външното тяло започва отзад напред .. към радиатор така да се израЗЯ че не знам как се казва .. назад има много повече лед от колкото напред ....
    незнам според тебе колко загуби имам ....
    на трети етаж съм
    въшен фибран ....
    7 квадрата прозорец .... ПВЦ
    20 квадрата стая .....
    Южно изложение апартамента .....
    остен ПВЦ то има и маркиза с пвц ......
    незнам според тебе колко загуби имам .... каде са те точно .... и не си оставям вратите отворени .....
    за 2 гониди мислиш ли че ще се денивелира .... а ????
    незнам миналата зима никакви ядове нямах .... сега имам от 2 дена насам ... -20 като беше работеше сега не иска ......
    вземи хубаво чети какво говоря .... че климатика не е от днес или вчера ....

едно е да обскрежава ... друго е да замръзне целия да има повече от ч метър висулки ....
    до преди това нямаше ядове

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от beleg
    пускам го на 25 градуса ... тои ми топли до 20 макс .... след 30 мин е обскрежил и пак размразява ...
    като почне да реазмразява с стаята 17 градуса .....
    на познатите климатиците им като размразяват направо тече вода .... а моя леко леко поклапва ..... едва едва и близо 5 мин ако не и повече
    Не знам каква изолация имаш, но за 5мин. температурата да падне с 3гр.... Не просто имаш топлозагуби, а зверски такива. Климатика може да го имаш от 2 години, но такова трайно застудяване в комбинация с толкова ниски температури не е имало от години.

размразява ... и подухва лекичко студено ............
    Това не знам как се получава при теб след, като турбината спира напълно?? Висулките по външното тяло не пречат на нормалната работа.
    Друг е въпроса, че машината има някакъв проблем

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

стигна до заключението че климатика имал проблем ....
    когато рамразява .... желюзите се вдигат нагоре .... и духа студено ........ леко подухва ама подухва студено ......
    само се чудя какъв може да е проблема ... от къде може да е .........
    дали може нещо по просто или нещо много сложно

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз само бих казал ако си болен ходиш на лекар не питаш по форумите какво ти е, така че потърси си лекар за климатика.

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Ти погледна ли все пак дали перката на вънншното се върти?
    Ето какво описание дават в сервизното за грешката, която ти дава:
    "Неисправна система привода вентилятора наружного блока"

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Ти погледна ли все пак дали перката на вънншното се върти?
    Ето какво описание дават в сервизното за грешката която ти дава:
    "Неисправна система привода вентилятора наружного блока"

ти четеш ли какво пиша изобщо .... ????????

незнам коко пати казах каква грешка ми е дал ... че съм се обадил на техници .... че са ми казали как да го оправя ...
    че съ го оправил ......
    че работеше целия ден ....... и през ноща нещо му стана докато сам сщал .. и сутринта прамчеше като хилти .....
    вземи прочети какво съм писал ...... требва ли всичко повтарям наново ......
    говоря ти че немам загуби .. ти пак ... миналата година като като размразяваше не ми падаше температурата така ряско сега пада
    опитвам се да ти кава че климатика изтутява докато размразява .......
    прочети всички постове .....

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

beleg, карай малко по спокойно...Помолих те, да пишеш грамотно, но явно не ти отърва или не можеш. Нормално е при подобно изразяване от твоя страна, четящия отсреща да се обърка.

11. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

beleg да не би оная -пишка-отдолу на външното да ти е монтирана и тя да замръзва и оттам леда да тръгва нагоре

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от zzz
    beleg да не би оная -пишка-отдолу на външното да ти е монтирана и тя да замръзва и оттам леда да тръгва нагоре

не е монтирана пишката ..... дднес е доста топло и всичко е наред .... ама трябва ли когато е топло наван тогава да топли климатика
    чакам само да благоволят техниците да дойдат ако дойдат изобщо де .... да видим какъв мойе да е проблема .....
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328349227[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    beleg, карай малко по спокойно...Помолих те, да пишеш грамотно, но явно не ти отърва или не можеш. Нормално е при подобно изразяване от твоя страна, четящия отсреща да се обърка.
    кирилица не използвам ... защото не ми се налага само из форумите защото си има правила се опитвам да пиша на кирилица
    при мен по голямо приложение има латиницата и затова нея използвам но се опитвам да спазвам правилата на форума
    едно е да се изразява човек грешно друго е да го марзи да прочете постовете и да не знае какво пише и пита ....
    незнам колкопо ясно требваше да обесня каква изолация има че няма загуби и т.н.
    човек като реши че е така така требва да е .........
    докато дойдат и ако дойдат техниците че вече са плюсови температурите реших да питам тука за какво може да иди реч
    накрая може и пишмян да стана

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Така погледни дали наистина се върти вентилатора но с очите си защото наистина създава илюзия че подухва студено когато обескрежава ако се върти значи имаш проблем!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Така погледни дали наистина се върти вентилатора но с очите си защото наистина създава илюзия че подухва студено когато обескрежава ако се върти значи имаш проблем!
    върти се .... както казах и преди и пак ще повторя .... лично размразир вуншното тяло .... както ми казаха техниците ....
    както казах и преди работи ... но вечерта почна да брмчи като хилти .... пак званях пича ми каза че бил забравил д ами каже да размразя тампоните на електромотора на перката имало некакви тампони които замразнали и затова брамчал ....
    от тогава насам не е спирал да работи ... но повече от 20-21 градуса неможе да вдигне при зададени дори 25
    званях им 4 пати незнам кога ще дойдат ...... може би си мислят че до скоро беше топло размразил се и всичко е ОК вече ....
    ама и днес -9 е навън а повече от 20 градуса неможе вдигне
    като знам миналата година как топлеше а сега как се гърчи за мен не е много нормално даже хич .....
    чудех се само какъв може да е проблема
    но тука маи никои не чете постовете
    и от първия до последния повтарям ендо и също
    а тия от грандклима са доста големи измикяри

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Аз съм установил ,че звука идва не толкова от компресора колко от външната перка особено ако темп. падне под -5 и е настроен на повече от 20 гр. и вътрешния вентилатор е на auto.За да е по тих дръж вътрешния вентилатор на high така външното тяло няма да бучи толкова много.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

ей ама и ти не четеш говора да погледнеш вътрешната турбина докато обескрежава дали се върти?Да силния шум идва точно от леда натрупан в отделението на компресора просто трябва и него с топла вода да махнеш.Наистина му трябва една по професионална профилактика на твоя климатик ама фирмата ти май е от несериозните нз до колко ще ти помогнат.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

ей ама и ти не четеш говора да погледнеш вътрешната турбина докато обескрежава дали се върти?Да силния шум идва точно от леда натрупан в отделението на компресора просто трябва и него с топла вода да махнеш.Наистина му трябва една по професионална профилактика на твоя климатик ама фирмата ти май е от несериозните нз до колко ще ти помогнат.

работата е там че дори и да размразява и тогава духа се въррти вътрешната перка което е непонятно з амен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. FUJITSU GENERAL ASHB09LD-не намирам код за тази грешка-китайски ми ти работи
    От stanimir197_7 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 25
    Последно: 28-11-13, 22:20
  2. General ASHA12LEC, General AWHZ14LB - Nocria, Toshiba RAS-13SKVP Daiseikai 6
    От Mendeleev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 33
    Последно: 19-06-12, 22:42
  3. Отговори: 4
    Последно: 18-09-11, 19:18
  4. general 12LGC постоянно размразява при положителни външни температури
    От beleg във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 24
    Последно: 27-01-11, 14:10
  5. Избор на климатик - ТOSHIBA RAS-13SKV-E или Fujitsu-General ASYA- 12LGC
    От nokias3 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 06-09-09, 00:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе