Страница 3 от 13 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 188
Like Tree28Одобрявам

Нокрия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Нокрия

Според мен тези данни са за стойности, които не се поддържат. Мерил съм Toshiba при развъртане и започва от 90 вата, след това качва на 100 вата ... и така. Може би там е ключа от бараката. Никъде не е казано, че тези стойности се поддържат? Започвам така да си мисля.

Макар, че това няма значени, важното е колко ще платиш на края на месеца. Класните машини се знаят кои са.

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Браво на колегата Mega.Е така вече съм по-съгласен ,че може да стартира от 90 вата.Това се опитвам да му обясня на колегата diksanal ,че консумацията може да спадне до 250 вата. ,а той реши да ме обори с някакви драсканици.
    Този пост е редактиран от bobovo; 20-11-12 в 19:31.

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Той diksanal правилно ти казва какво пише в документите за модела. Това е факт. Друг е въпроса как и кога го прави и постига тези данни. За съжеление машините, които съм тествал са само след монтаж и не мога да кажа точни данни. Това, което знам от клиенти е, че са на топло и плащат ниски сметки.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Това се опитвам да му обясня на колегата diksanal ,че консумацията може да спадне до 250 вата. ,а той реши да ме обори с някакви драсканици.
    Мда,доста се поизместиха нещата в драсканици.
    Но щом трябва да вярваме на Петрички врачки,а не на производителя...
    А това доколко е реално, е друга работа,че има пазари ,където написаното по стикера, няма как да е свободно съчинение.
    Bivola одобрява това.

6. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Защо да вярваш на мен?Виж, че и колегата nikibox потвърждава моите драсканици.Повече не ми се спори.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2005

То май на ТТ данните на тази Нокрия не може да се вярва.
    Някой виждал ли я е да отдава 9.1 КВ на отопление или и те са в зоната на здрача и работата да не стане - не били компютри, а били компоти

Те хората могат да стоят на топло и да плащат ниски сметки и при КОП 2.5 и при КОП 4.44.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от tweeg Виж публикацията
    То май на ТТ данните на тази Нокрия не може да се вярва.
    Някой виждал ли я е да отдава 9.1 КВ на отопление или и те са в зоната на здрача и работата да не стане - не били компютри, а били компоти

Те хората могат да стоят на топло и да плащат ниски сметки и при КОП 2.5 и при КОП 4.44.
    Не знам до колко може да се вярва на всичко, но като се има в предвит, че 1w = 3,4121 Btu следва, че
    тази Нокриа в режим на отопление отговаря на 6 KW ,което е 20 472 Btu. Значи 20-ка, а те го продават за 14-ка коетое отново е подвеждане на клиента и нелоялна конкуренция съпоставено с другите производители!

Относно COP всичко е много относително защото производителите го измерват в условие на положителни температури (+8 до +6) и когато стане -10 всичко отива на вятъра и в сферата на догатките за всяка конкретна машина
    Като сумираме всичко това излиза, ча нещо ни пързалят

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Машината няма конкурент за парите си и нямаме клиент останал разочарован от нея.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2005

След здравата реклама във форума на тази машина очаквам Януари-Февруари 2013 доста теми да има за Нокрия

Ама преживели сме го това с Дайкините, така че и обясненията ще се ясни - кофти монтаж.

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от potrebitel1 Виж публикацията
    Не знам до колко може да се вярва на всичко, но като се има в предвит, че 1w = 3,4121 Btu следва, че
    тази Нокриа в режим на отопление отговаря на 6 KW ,което е 20 472 Btu. Значи 20-ка, а те го продават за 14-ка коетое отново е подвеждане на клиента и нелоялна конкуренция съпоставено с другите производители!
    На охлаждане е 14-ка.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами тя по мой съвсем бегъл спомен Нокрията е модел отпреди дайкините от подписите ти да бъдат пуснати на пазара.Така че, ако досега имаше недоволни(особено изминалата зима), да беше се получил порой от оплаквания който да потопи Нокрията за вечни времена и никой да не я купува.
    Като гледам обаче, няма никой който да си продава/е продал Нокрията за да си купи друга марка или модел климатик.
    При дайкин вече има един съфорумник който си казва наляво и надясно, че е разпродал гаранционните дайкини за да си купи друга марка и модели климатици...
    Изводите ....
    Този пост е редактиран от justify; 21-11-12 в 13:22.

13. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Максимално топлоотдаване по стандарт се дава при външна температура 24 градуса и вътрешна температура 27 градуса... Лично според мен е маловажен показател, въпреки това е добре, че е голям.
    test condition of international standard.JPG

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2005

По времето когато аз купувах големия Дайкин цената му беше 1000 и кусур лева надолу от Нокрия 18-ка, а 50GV-то беше и с повече по-евтино от 14-ката на Нокрия. От тогава тези Дайкини се качиха с по 500-600 лева, а Нокриите паднаха с 200-300 лева. Така че към момента реално ще тръгнат да се купуват по-масово и ще има какво да се обсъжда зимата.

Този съфорумец не си ли купи японки втора употреба?

16. Banned
    Тук е от
    Nov 2012

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Машината няма конкурент за парите си и нямаме клиент останал разочарован от нея.
    Никога не е късно да станеш за резил!

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от tweeg Виж публикацията
    След здравата реклама във форума на тази машина очаквам Януари-Февруари 2013 доста теми да има за Нокрия

Ама преживели сме го това с Дайкините, така че и обясненията ще се ясни - кофти монтаж.

- - - Обновено - - -

На охлаждане е 14-ка.
    Именно това е доста странно, като се има в предвит какъв е диапазона на машината

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Е, за 6 години на пазара в цяла Европа не са станали за резил с възможностите за отопление, дори и в кучия студ на Швеция.Вече е късничко.

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от potrebitel1 Виж публикацията
    Именно това е доста странно, като се има в предвит какъв е диапазона на машината
    Да,доста е напомпана и едва е вкарана в 14ка,като е ясно ,че не е такава.Още 100w. нагоре по номинал и става 15ка,а в отопление бие и 20ки по максимално развъртане.Доста разтеглив компресор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 13 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Коя да бъде машината? Нокрия или ...
    От joro_vk във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 505
    Последно: 06-10-21, 16:34
  2. Къде се намират датчиците на Нокрия
    От Ibr1975 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 05-01-13, 16:51
  3. Дайкин FTXS50J Proffesional или Фуджицу AWHZ 18 LB(нокрия)
    От Румен1 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 24
    Последно: 01-09-11, 16:14
  4. Колеги дайте инфо европейска и японска Нокрия
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 5
    Последно: 15-04-11, 12:38
  5. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе