Не се притеснявам изобщо , притози модел дефростите са наистина рядкост което е много добре , остава да видим и сметките за ток.
Не се притеснявам изобщо , притози модел дефростите са наистина рядкост което е много добре , остава да видим и сметките за ток.
Сметките за ток ще са нормални не се съмнявай. Ползвай си машинката с кеф![]()
За две седмици Генерала на вилата, настроен на 18 градуса е глътнал 50 киловата, като имаше дни с температура през нощта около -3/-5, а на етажа при отворени врати на стаите температурата беше 16-18 градуса. Да кажа и аз за дефростите - наистина са рядкост. Единствено забелязах, че по време на дефрост от вътрешното тяло се чува фреона, така както се чува и при Панасоника ми. И то като се има предвид, че на Генерала са сложени 3м. тръби и системата е вакумирана.
Туй да ти е проблема.
Някъде Akeksandars беше писал, че за нормална работа на модела се изисква мин. 4 метра тръбен път
и качествени тампони.
Със здраве да си го ползваш!
Ферито колко ти гореше за такъв период от време ?
Ами гладни са ‘китайчетата”, почти два милиарда трябва да хранят![]()
Колеги някой знае ли как се резетва лампата за прашни филтри , преди време активирах опцията да ме подсеща да измия филтрите ,но не намирам никъде как се загася тая лампичка.
12 лмца е модела ми.
Натисташ и задържаш бутона на вътрешното тяло за 3 секунди.
Вчера монтираха машината от заглавието, при другата ми баба. Помещението е стая, в къща, с мизерна вътрешна изолация, на външните стени, от 3см. стиропор и мисля, че има 5-10см. вата на тавана. Квадратура, около 18м2, кубатурата е 42м3, тъй като таванът е по-нисък от стандартното. Етажът е приземен, но си е доста студена стая. Последната зима, тъй като не се отопляваше, температурата там падаше до 5гр., поне аз толкова съм я засичал. Може би в най-големите студове да пада и още. Бюджетът беше ограничен, за това се спрях на тази машинка. В съседното, идентично помещение, само че без изолация на тавана, работи 25ZS-S без никакви грижи, но както казах, имаше ограничение в бюджета. Като цяло, машината я зная как работи, имал съм многократната възможност да ръчкам такава, зимно време. Втората скорост, на която основно работи, си е доста шумна, няма как да не направя сравнение. Но на бабата няма да и пречи, по-добре е, отколкото да седи на студено и да цепи дърва. Външното, когато има да наваксва, си е шумничко, но се надявам да не се чува вътре. Бих го сравнил, с високочестотния шум от дефрост, при повечето машини. Споменавал съм и преди, че вътрешното тяло ми харесва като изработка. Хоризонталните клапи-също. Позволяват добър контрол на потока, във вертикално направление. Вертикалните, обаче, не ми се нравят. Не толкова, че са ръчни, колкото малкото движение, което позволяват. Не ми допадна, че не се изобразява на дисплея, на ДУ, в какво положение са хоризонталните клапи и малко трябва да налучкваш. Но това са бели кахъри. Тавата на външното, ми изглежда добре направена, с отвор ф30. Трудно ще замръзва, според мен. Приятно впечатление ми направи, че на охлаждане, не се чува шум от фреона, при он/офф, а и като цяло не се чува фреонът. Поне на охлаждане.
П.п. Чел съм доста из темите и съм останал с впечатлението, че Фуджаците, като цяло работят по-адекватно, на фиксирана степен на турбината? Настроих го на 2-ра, която според мен, ще е предостатъчна, дори и в студа. 8,5м3/мин., не са малко.
Все пак, бих искал да прочета какво е и вашето мнение?
Този пост е редактиран от rosswen; 19-08-19 в 08:45.
Мойте ЛЛЦЦ ( най- ниския клас ) бачкат само на ауто .
Няманикакъв проблем със шума и топленето ( 90 кв офис последен 8 ми етаж над мен е тераса и стъклена фасада) .
Единствено лятото моя ,който ми е над главата го правя на тих режим ,че в началото се раздухва .
Мойте наблюдения са ,че при достигане на температурата и в зависимост от топлозагубите си слиза сам на тих режим .
Роска , зависи от обитателите и техните предпочитания. Моя на охлаждане го държа само на първа.
Ама трябваше да се напъне малко бабата за още едно Зс-с. Това 5° зимата не ми харесва ...
Този пост е редактиран от Mig82; 18-08-19 в 22:43.
На охлаждане, сигурно ще се справи на първа степен. Ще го видим как ще е зиме. Определено няма да вижда минимума от 3-4гр. надолу. [emoji16]
Предупредена е, че машината няма да работи баш като тази, в съседната стая. Сигурен съм, че можеше да задели още 150-200лв., ама бабичката е опасна. Остави, ми гледала реклами на Грий, за по 800лв. от техномаркет. Да не се прецакала, разбираш ли. Абе сещаш се за какво иде реч. [emoji16]
Този пост е редактиран от rosswen; 18-08-19 в 23:27.
Със сигурност LMCA е много по добър вариант