Миланов, имам един, дето спира турбината при достигнати градуси и в двата режима, ама няма да искаш да си ги сменим с твоята 6- ица.
Ако някой ден изтъркам картончето с големия джакпот ще ви подаря по една 6-ца.![]()
Отдавна ти говоря за конвенционална машина, ма не щеш да чуеш.Не ща шестица, няма къде да я сложа.
Здравейте имам фуджицу 12LMCA някой ще сподели ли как се сваля клапата и зад нея има едни черни решетки които пречат да се стигне до турбината за да се почисти ?
Недей рискува! В гаранционната карта има координати относно профилактиката.
С парочистачка ще има ли ефект или не,профилактиката беше само пръскане на пита и измерване на температура,не им се занимава с турбината
От тези двата се взима по-евтиния, едни и същи са. От по-нагоре трите, се взима един от двата по-долу.
Малко объркано го написах, май!
Здравейте,
цитирам този пост, защото проблема ми е подобен, но и не точно същия - получават се същите вибрации/резонанс, но не при дефрост, а вероятно когато е по-натоварен компресора. Климатика е същия, монтиран лятото на 2014-та година. Използва се само за отопление на спалня 18 кв.м. Монтиран е на югозападна фасада, но зимата го брули доста северозападен вятър, а и местото е много ветровито. До по-миналата зима не съм имал никакви проблеми с машината, никога не се е обледенявал, има нормални и не чести дефрости, от момента на монтажа си е с отводнителния щуцер с малко тръбичка към него и това не е било проблем. До по-миналата зима, когато февруари месец температурите бяха около -10 - 15 градуса в продължение на две седмици. Тогава явно натрупа лед вътре и се появиха въпросните вибрации, които се предават по една бетонна шайба, на дебелината на която е монтирана едната стойка, и сякаш колкото си по-далече от климатика, толкова повече се усещат вибрациите, чува се и бучене, а като отворя прозореца, отстрани на който е климатика, не се чува кой знае какво.. Миналата зима пак се появиха въпросните въпросните вибрации. Викнах фирмата, която го е монтирала, закачиха уреди на външното тяло, половин час го гледаха как работи, и в крайна сметка казаха, че всичко е наред с машината.. Още при първоначалния монтаж е вакуумирана, филтрите си чистя редовно, поне веднъж съм разглобявал пластмасите, за да изчистя топлообменника на вътрешното тяло, по който имаше само малко прах, в стаята не се готви, не се пуши и т.н. Чудя се възможно ли е тампоните на компресора да са за смяна? Тампони на стойките не са слагани, единствения проблем, поне според мен е сравнително късия тръбен път - 2м.
пп. Извинявам се, но забелязах, че всъщност точно по време на дефрост и минута след като е приключил са въпросните вибрации..
Този пост е редактиран от FaceOff; 13-12-18 в 13:55.
Добавяне на липсващите 150гр. фреон оправиха нещата на 90%.
След дълго четене и аз замених старото хитачи е14н3 с дженерал 12lmca , определено не желаех да давам повече от 1200-1300 с монтажа и избрах по стария модел , цената бе 1249 с монтажа.Климатика покрива и надхвърля очакванията ми , в сравнение със стария най много ме радва че дефростите са много редки и само когато наистина има нужда. Също така топленето е в пъти по добро в сравнение с хитачито независимо че външното тяло на хитака беше 34 кг а на дженерала е доста олекотено.Проблема с вентилатора на вътр.тяло го има , на първа степен е тих но неефикасен , на втора пък идва леко шумен , но предвид това че се плзва в дневна където работи телевизор и децата вдигат шум това въобще не е проблем. Вибрациите от компресора ги чух , но те се появяват за кратко само при форсаж в началото или ако съм прекалил с настроената температура . Шум от фреон , изпъшквания при дефрост и т.н определено при мен няма никакви , тръбен път точно 3 метра , вакуумирана система.