Първоначално публикувано от
pagemaster Здравейте, предстои ми покупка на 2 броя климатици 12-ки, за 2 хола,21 и 18 кв.м. височина 2,5 м, панелки, южно изложение, 3-ти и 5-ти, непоследни етажи, с хубава нова 6 камерна дограма, 4 сезона, единия с 3-ен стъклопакет. И двата са вътрешни без изолация. Отстрани има "добри" съседи, на единия отгоре, на другия отдолу никой не отоплява. Намирам се в Димитровград, -15 градуса е по-скоро рядкост. Спрял съм се на следните модели:
Инверторен климатик Fuji Electric RSG12LLCC Инверторен климатик Fuji Electric RSG12LMCA https://zora.bg/product/asyg12lmceaoyg12lmce-1 Инверторен климатик Daikin FTXB35C
Дайкина, почти отпада , бил шумен и за една и съща цена Фуджито било по-добър вариант. Дилемата е точно между техни модели. Според няколко от търговците които "тормозя" няколко дена,
rsg12llcc за зимата бил слаб. RSG12LMCE е новия модел на RSG12LMCА и до преди няколко часа се бях спрял на него, но търговеца който ми даде най-ниска цена и който според мен продава най-много в нашия град, каза че понеже е нов модел и не е изкарал поне една зима, не ми го препоръчва, дори и не иска да ми го продаде.
Молбата ми е който има наблюдения и най-вече знания за тези модели, да сподели трябва ли да се плаша от новия модел или да вземам доказания вече 3 зими.
Разликата им е в пластмасите на вътр. тяло и софтуера (поне на теория)
Приемам и предложения за други марки и модели с бюджет до 1500 лв.
Благодаря на отзовалите се.