Шише от бира или друго пробиваш капачката с отверка пълниш с максимално гореща вода и през решетката отпред пръскаш може и при работещ климатик тъкмо ще видиш като тръгне.
Sent from my K012
Шише от бира или друго пробиваш капачката с отверка пълниш с максимално гореща вода и през решетката отпред пръскаш може и при работещ климатик тъкмо ще видиш като тръгне.
Sent from my K012
Послушай Велев изпробвано е и работи и ако наистина не работи перката и няма топлообмен и е нормално да прави така въпроса е няма ли контрол този мотор смисъл да изпише
'' Нямам обороти на външния вентилатор грешка нещо " Развиваш три видии вън на капака махаш капак електрониката трябва да е откъм тръбите както ти каза Велев и поливаш бавно със вряла вода и пробваш после на ръка дали се върти вентилатора (перката) като приключиш вкл. в мрежата и пускаш чакаш 5 мин и трябва да стартира задай му по - високи градуси 24 например и го остави на авто турбина успех в начинанието
Ако имаш градински маркуч как да включиш към мивката на топла вода и пръскаш при изкл от мрежата климатик става най бързо .
Благодаря ви за съветите, утре, ако позволи времето, защото за Добрич
го дават отново да вали сняг, ако не в петък ще се опитам да го подкарам. Другия в спалнята е супер, но той е под навес от 4 етаж, защото кооперацията е с допълнително пристрояван 4-ти и е на тихо и не пряко за валеж място. Много съм доволен в момента е на 22 градуса в стаят показва 22 отворил съм към коридора и него топли, но другия много се изложи за съжаление... но ще оправя!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Благодаря на двамата за съветите още веднъж, преди около 30 минути успях да развия 6-те видии на капака на климатика и да го отваря и какво да видя перката блокирана от лед. Вземиии гореща вода след 2 бутилки по 1.5 и една кана успях да освободя перката, след което още полях долу да падне хубаво леда и вече климатика е готов за нови подвизи! Благодаря ви още веднъж!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Наистина, добре, че не е изгорял мотора на вентилатора...
Преди време бях пред дилемата дали да взема Fujitsu 12LMCA или Panasonic CU-RE12QKE. И двата климатика са в един ценови клас - около 1200-1300лв. В крайна сметка взех Панасоника и вече втора зима се топля с него. Така като чета коментарите в темата за LMCA серията оставам с впечатление, че има същите болежки като Панасоника. При модела CU-RE12QKE пука здраво пластмасата при дефрост, чува се фреона, който преминава през вътрешното тяло, чуват се на моменти разни паразитни шумове от вътрешното тяло и разбира се дефрост през 15-20 минути без значение дали има или няма нужда. Иначе като плюсове мога да кажа, че няма никакви проблеми с топленето без значение колко под нулата е навън, също сметката за ток е в рамките на нормалното. Но определено ще сменя след време Панасоника с по висок клас или Fuji/General или Daikin.
Дефрост през 15-20мин? На 12LMC определено не са чести до колкото съм забелязал лично.
ЛМС не страда от основните болежки на Панасоника ти не знам къде си прочел че са еднакви .. първо не размразява на 20-40 мин ,ТОПЛИ при -15 и надолу
При мен отначало, наистина си ги правеше по няколко на ден,даже и при положителни температури (може би така трябва,не знам).Но сега го наблюдавам и мога да кажа,че дефростите много намаляха.Яд ме е само на това въртене на стайния въздух,супер дискомфорт,и то е по-често от дефростите.
Това за дефроста при Панасоника го вметнах как е при моя модел, наистина не съм срещал да се споменава подобно нещо при Fujitsu/General. Не съм се изразил правилно в изречението. Но прочетох по-назад в темата, че и при LMCA серията се чува фреона, не знам дали е същото като при моя Панасоник но е доста дразнещо на моменти съскането заедно с пукането на пластмасата.
Смятам скоро да взема още един инвертор и се чудя към каква марка да се насоча. Нещо за около 1500лв. Не знам дали и по скъпите Панасоници са с толкова боклучави вътрешни тела и въобще да не гледам тази марка а да се ориентирам към Дайкин или General. Ето само при натискане какви звуци идват от вътрешното тяло на моя модел:
https://drive.google.com/file/d/0B2z...9HdzRDZXM/view При дефрост е кажи речи същото - пука и шурти фреона, но добре че е в хола. Изобщо не може да се спи в тази стая при пуснат климатик. За това за спалнята искам да взема нещо по читаво.
В спалните имам деветки ЛМЦ и при двата има едно пъшкане в края на дефроста. Не е страшно, но се чува ако не спиш. А за шума при работа, пукането намаля почти до пълна липса на такова, шум от фреон наистина нямам и не съм имал, но въздушната струя се чува! Само на най-ниска степен на турбината е достатъчно тихо за спалня. В едната стая прозорецът беше стар и на първа степен на вентилатора не смогваше, та се наложи да сменям дограма по сред зима. Сега на първа степен е топло и тихо. Все пак не мога да кажа, че тишината при работа е силна страна на този модел. Вее си прилично. За тия пари може да изчакаш за още препоръки, ако тишината е приоритет.
Додо погледни MHI ZMX-S серията. От трите в подписа ми, този работи най-незабележимо. Не че другите два са лоши.