Понеже отоплителният сезон напълно приключи, да споделя и за разхода. За периода от 3-ти януари до 15-ти май ми направи общо около 1200 kW часа, замерени с електромер, който се включва в контакта и смея да твърдя, че е верен (съвпада със сметката от енергото). Половината от този разход беше през около 30-тина дена когато температурите бяха -10 до -15 (в Пловдив). При зададени 25 C поддържа температурата и това при положение, че съм без никаква изолация и имам и допълнителни загуби. Смея да твърдя, че дефростите се контролират сравнително интелигентно като в най-големият студ правеше 15 мин. дефрост на всеки 2 часа, но при при примерно -5, -7 градуса ги правеше по-рядко и по-кратко. В допълнение при голяма влажност и мъгла се усещаше да размразява когато трябва. Също така отново за загубите вкъщи - положението е трагично и при дефрост се усещаше видимо как стаята изстива за отрицателно време. Най-вероятно с инфрачервена камера отвън, щях да светя като слънце, но без изолация толкова. Като цяло съм доволен от покупката и бих препоръчал и на други, основно защото предоставя точно това, което пише, а и компресора има доста възможности (не съм видял друг климатик 14-ка да може да достигне 20500 BTU). Минусите са може би ненужно голямото дистанционно това, че няма дисплей на вътрешното тяло и може би липсата на йонизиращ филтър (UV лапата донякъде компенсира, но ако трябва да съм честен нямам база за сравнение).