Понеже отоплителният сезон напълно приключи, да споделя и за разхода. За периода от 3-ти януари до 15-ти май ми направи общо около 1200 kW часа, замерени с електромер, който се включва в контакта и смея да твърдя, че е верен (съвпада със сметката от енергото). Половината от този разход беше през около 30-тина дена когато температурите бяха -10 до -15 (в Пловдив). При зададени 25 C поддържа температурата и това при положение, че съм без никаква изолация и имам и допълнителни загуби. Смея да твърдя, че дефростите се контролират сравнително интелигентно като в най-големият студ правеше 15 мин. дефрост на всеки 2 часа, но при при примерно -5, -7 градуса ги правеше по-рядко и по-кратко. В допълнение при голяма влажност и мъгла се усещаше да размразява когато трябва. Също така отново за загубите вкъщи - положението е трагично и при дефрост се усещаше видимо как стаята изстива за отрицателно време. Най-вероятно с инфрачервена камера отвън, щях да светя като слънце, но без изолация толкова. Като цяло съм доволен от покупката и бих препоръчал и на други, основно защото предоставя точно това, което пише, а и компресора има доста възможности (не съм видял друг климатик 14-ка да може да достигне 20500 BTU). Минусите са може би ненужно голямото дистанционно това, че няма дисплей на вътрешното тяло и може би липсата на йонизиращ филтър (UV лапата донякъде компенсира, но ако трябва да съм честен нямам база за сравнение).

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 12Одобрявам
12Одобрявам

Отговор с цитат
  Отговор с цитат