Некоректно работеща дроселираща система. Това може да се провери единствено, ако хладилния агент е в норми и машината се тества в сервизни условия.
Некоректно работеща дроселираща система. Това може да се провери единствено, ако хладилния агент е в норми и машината се тества в сервизни условия.
Направих следния експеримент.Преди 2 сутрини когато беше -6 градуса, отворих прозорците на стаите в които са двата климатика.Сложих ги на 30 градуса да духат и се получи следното - 12LMC успя да изкара 46 градуса, а 09LUC 38 при постоянно отворени прозорци.Нормално ли е това?При LMC тръбния път е 2м. а при LUC е 5 м.Възможно ли е да дават такава разлика от това?
Аз с 12 Лука изкарвам над 50 градуса и то без да отварям прозорците![]()
При отворени прозорци е нормално да спадне изходящата температура поради по ниската входяща.
Sent from my K012
Хора спрете с експериментите като не сте запознати с работата на климатика.
Нещо не схванах.При отворени прозорци температурата в помещението пада и след като пуснеш климатика не трябва ли да вади много по гореща струя за да стигне зададената температура?
Мери се входяща и изходяща темп. В едната стая може с отворен прозорец да е +10гр. ,а в друга 0гр. Естествено че в помещението с по-висока темп. и изходящата ще е по-висока.Надявам се да сте ме разбрали.
Един пример двигатела когато загрява вентилатора включва и спада температурата. Така става и тук компресора вдига налягането но входящия въздух е по студен и сваля изходящата.
Sent from my K012
И като намалиш турбината качваш още някой градус...
Винаги съм си мислел,че е точно обратното.
Пробвай. Слагаш първа, после трета и мериш.
Температурата в двете помещения преди да отворя е еднаква(20 градуса) при направения експеримент!!!Пробвал съм и другия вариант - в двете помещение 20 градуса и вдигам на 30 градуса(без да отварям).12LMC 45.5 градуса 09LUC 39.5.В двата случая вентилаторите са на 4-та степен ръчно настроени.
Този пост е редактиран от HePoH; 24-01-17 в 21:50.
Топят ли климатиците ,aко ти е топло какво значение има колко духат лично аз никога не съм мерил климатиците у нас.
Sent from my K012
кой вентил ? ти като оня виц - старшина ,кучето умря ..