Страница 7 от 87 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 1299
Like Tree739Одобрявам

Новият модел на триото KGTA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Новият модел на триото KGTA

Така както го описваш прилича на проблем с четирипътния вентил, ако застава в междинно положение смесва наляганията и не може да вдигне температура вътре. Вакуумираха ли системата, при монтажа да не са попаднали боклуци или влага в тръбите?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Абсолютно всичко по правилата, вакуумиран е, нищо не е спестено по монтажа.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

А възможно ли е да си е дефрост ? Някакъв контролен без нужда ... по дадените температури около 0°

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    А възможно ли е да си е дефрост ? Някакъв контролен без нужда ... по дадените температури около 0°
    Каква е логиката на Фуджито за дефрости ?

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Не е дефрост със сигурност, но проблемът наистина се проявява при влизане/излизане от дефрост. Точно в ситуация на превключване на четирипътния и ресет на ТРВ и позиционирането му на нова позиция. Но това беше преди време, сега работи безпроблемно. Едва ли е софтуерен пропуск, щеше да се проявява периодочно.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Каква е логиката на Фуджито за дефрости ?
    Има известни разлики, при различните модели. А и не за всички е дадена. Ако имаш желяние, утре мога да ти изпрятя на старата Нокрия, Luca и Ltc, на л.с. Съжалявам за офф-топика.
    Rafailiev одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от djenev Виж публикацията
    Абсолютно всичко по правилата, вакуумиран е, нищо не е спестено по монтажа.
    Интересно видео за диагностика на четирипътния вентил. Има и субтитри на български.

10. Junior Member Аватара на sniper
    Тук е от
    Jan 2018
    Живее в
    София

при мен климатиците си работят та пушек се вдига,а имам две бройки от тях не е кат да нямам така че сравнения дал господ,с днешна дата съм доволен,КАКВО ЩЕ Е УТРЕ НЕ ЗНАМ,ако не се втелясва толкова човек всичко си е окей. ейто ви малко скромна информация и от мен с уговорката че съм най обикновен потребител не се имам за разбирач и НЕ КАРАМ С ПИСТОЛЕТ В ГЛАВАТА никой да ми вярва.
    Та:...
    достигнати минимуми преди да изключат за летния сезон бяха:
    за 07 kgta около 85-90 w (тръбен път около 5 метра) в помещение 12кв(32 кубика)
    за 09 kgta около 110 w (тръбен път около 3 метра) в помещение 17 кв(44 кубика)
    достигнати минимуми преди да изключат за зимния сезон бяха:
    за 07 kgta около 110 w
    за 09 kgta oколо 130 w (тука някои пишат че при тях не са го виждали по малко от 150 - 190 w ,при мен е толкова,толкова пиша),както се вижда за климатици които не са 100 v имат едни от най бруталните минимуми на пазара.
    разход на енергия за периода 23 ноември - 23 декември на постоянни 22 градуса на ауто(тука една вметка да направя че НЯМАМ НИКАКВА ИЗОЛАЦИЯ НИКАДЕ),всяка една от стаите е с по две външни стени(тухла) над мене има таван който е по студен и от вън,както се вижда студ дал господ,п.с--и ако позволите една малка забележка от мен,когато всички....се хвалите какъв ви е разхода не е зле да пишете и с по колко метра дебелина на изолацията сте,тъй като когато температурите са под нулата най-вече това е от огромно значение според мен(нека специалистите да кажат),а бас ловя че 90 % от вас са със изолация и тем подобни екстри и най-усложливо когато се хвалят някои от вас... какъв им е разхода и минимума пропускат тая "малка" подробност
    Та:
    07 kgta -изразходвани 181 kw общо,по крайни цени на ЧЕЗ за около 0,22 ст дневна и 0,11 ст нощна грубо(няма да го тъниме толкова)настроени на ват метара,прави 33,46 лв.
    09 kgta -изразходвани 221 kw oбщо,............или около 40,16 лв.
    що се однася до дефростите:
    климатиците правят по-чести дефрости САМО И ЕДИНСТВЕНО при следните ситуации,а именно,когато има минусови температури придружена с голяма влажност като гъста мъгла и тн.,когато липсва едно от тези две условия климатиците могат да не дефростват и с часове(дори когато външната е -10 градуса),като честота на дефростите:най-кратките помеждутаци от края на дефроста до началото на следващия дефрост които съм наблюдадавал са 45 и 90 минути,като самия дефрост продължава 15 минути(може и да е имало по кратки но не съм се втелясвал толкова).Общо взето това което съм наблюдавал най-простичко казано е: климатиците не допускат забелването на питата за подълго време,от там и идват по честите дефрости при миносовата температура придружена с голяма влажност.
    Що се однася до разни шумове като от течаща вода и тн.,такова нещо съм наблюдавал изключително рядко дори не мога да кажа колко точно пъти в месеца.
    Що се однася до неподържани задания.да такова нещо има и ще обясня при каква ЕДИНСТВЕНО ситуация съм го наблюдавал поне при мен за другите не знам,а именно:когато заданието му е ТОЧНО под 20,5 градуса а на вън температурата е под нулта,тоест примерно при зададени 19- 20 градуса(ПАК КАЗВАМ,ПРИ ЗАДАДЕНИ НАД 20,5 ГРАДУСА ПРИ СЪЩИТЕ УСЛОВИЯ ТОЗИ ПРОБЛЕМ НЕ СЕ НАБЛЮДАВА) не може да ги подържа и температурата в стаята не може да се качи повече от 16-17 градуса посмъртно(дали е софтоерен проблем или нещо друго не знам,специалистите да кажат,аз лично не мога да си го обясня тъй като климатиците са с брутални минимуми).И пак казвам когато на вън е над нулата този проблем не се появява,задаваш му 19-20 гр. и си ги изпълнява без проблем.
    Що се однася до това дали вътрешното и външното са шумни,само ше кажа:дай боже всеки му такива "шумни климатици"
    И накрая като заключение ще кажа:с днешна дата,пак казвам с днешна дата(как ще се представят в по дългосрочен план не мога да знам) съм повече от доволен,климатиците са много топлещи,икономични и комфортни(поне за мен),за моите стаи(и за КВАДРАТУРАТА която са12 -17 кв.)които през зимата са като от филмчето-Ледена Епоха(нема баце такива студени стаи),та за моите условия и за парите които са тези климатици са без конкуренция(може би единствено и само диамонд серията на втулкаджийскитехевита са им конкуренция,но с едни "скромни" 1000-1500 лева които щях да дам в повече за двете бройки за тогавашната дата на закупуване)
    п.с.--не ми се и мисли за тия пари ако си бях взел разни плювалници(плякала)от среден клас и най-вероятно папкащи бая ток в моите ледени стаи(да не говориме че щяха да си останат все така ледени) като разни zms-та,zss-та,електрици,тошиби,хитаци и тем подобни боклуци,нека да не ми се обиждат техните собственици...(викате:еее,не си прав,ния сме ги сложили в два тира изолация така че си ни топлят,гледай си работата
    Този пост е редактиран от sniper; 28-12-18 в 23:08.
    estqwerty, stiv13 и valerivd харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

221÷30÷24=307w.за всеки час.
    При задание 22° на ауто под 0° това са си реални около 20° (ако не по-малко) на височина 1м. в помещение без изолация с доста вярър. Аз ти вярвам ... че гониш икономия баце. Ти избираш дали тира да спре пред вас или пред кака гинка

Дефрост на 45мин. не е характерен за добре оразмерен фуджак , освен ако навън не е -22.

Това че под 0° изостава с 2 градуса говори не за проблем с машината , а на помещението.
    Този пост е редактиран от Mig82; 24-12-18 в 01:39.
    dimjek одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Аз съм пропуснал да пиша за минимумите , ето за моята 9-ка, наблюдавано нееднократно:

- над +7C - 150W
    - между 0 - +7C - 120W,
    - под -1C - вдига минимума на 400W.

Минимумът под - 1 е малко странен. Излиза от офф->развърта до 450-500W за кратко(както при всяко друго излизане от офф), после почва да сваля и достига дори 175W( измерено при външна -1,8C реални ), задържа така няколко минути и след това плавно, но сравнително бързо вдига до 400-420W и след няколко минути минава във офф.
    JOKVN, mystikalrs, rosswen и 1 други харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Новият модел на триото KGTA

А при теб под -1 градуса покачват ли минимума.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

djenev, това с покачването на минимума на 400W твърда тенденция ли се оказа.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Да, минимумът е 400W под - 1C. Многократно наблюдавано. Като цяло съм много доволен от климатика. Ето и консумация от последните 3 месеца:

Ноември - 122KWh
    Декември - 182KWh
    Януари - 182KWh

Месечните сметки в лева са приблизителни, т.к. Соноф-а няма дневна/нощна тарифа. В KWh са точни. През деня е настроен на 25C, през нощта 23-24C, като вратите са отворени навсякъде.

Ето и в момента, външна 5,6C :
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    mystikalrs, milanov, rosswen и 1 други харесват това.

17. Novice
    Тук е от
    Jan 2009

djenev, мисля, че някъде бях срещал че имаш и 14КМТА, може ли да споделиш мнението си (как се справя със студовете и консумация) за него.

Изпратено от моят Mi Note 3 с помощта на Tapatalk

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

Цитат Първоначално публикувано от djenev Виж публикацията
    Да, минимумът е 400W под - 1C. Многократно наблюдавано. Като цяло съм много доволен от климатика. Ето и консумация от последните 3 месеца:

Ноември - 122KWh
    Декември - 182KWh
    Януари - 182KWh

Месечните сметки в лева са приблизителни, т.к. Соноф-а няма дневна/нощна тарифа. В KWh са точни. През деня е настроен на 25C, през нощта 23-24C, като вратите са отворени навсякъде.

Ето и в момента, външна 5,6C :
    Само да вметна за последната графика...
    0.91А×234V дали е 134W ??? Или фактора на мощността дали е 0.6 и по-малко...

Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от ААТ; 03-02-19 в 21:38.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 87 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новият AQV12YWAN
    От climamarket във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 45
    Последно: 21-01-12, 00:01
  2. Мнения за новият модел MS9A-12HRN1 Luna Split A5
    От specimen във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-10-11, 19:51
  3. Разлика между стария ми климатик и новият модел?
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-10, 02:07
  4. Новият 3D тест
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 51
    Последно: 05-08-07, 00:07
  5. Новият Форум
    От sorrowsad във форум Анкети
    Отговори: 25
    Последно: 28-08-05, 01:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе